Vecteevs Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) sveiki, te atkal es.. Tā kā no javascript man nav nekādas sajēgas jautāju pēc palīzības! 1.man ir šādas iespējas: <td>tabula viens</td> <td><label> <select name="sk1" size="1" id="sk1"> <option>IZVĒLĒTIES</option> <option value="100">100</option> <option value="300">300</option> <option value="500">500</option> <option value="1000">1000</option> <option value="5000">5000</option> <option value="10000">10000</option> </select> </label></td> </tr> 2. Un šādas.. <td>Krāsa(tikai teksta)</td> <td><select name="color" size="1" id="color"> <option>IZVĒLĒTIES</option> <option value="sarkana">Sarkana</option> <option value="zila">Zila</option> <option value="zala">zaļa</option> <option value="default">default(pelēka)</option> </select></td> </tr> Summa: katrai no šīm krāsām un skaitļiem ir sava vērtība piemēram cenā. Zila krāsa maksā 5ls un 500 otas maksā 10ls. Un es gribu ar javascript palīdzību parādīt kopējo summu. Kāds var palīdzēt? Paldies! Edited April 27, 2010 by Vecteevs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
101111 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 tev tā cena par vienu krāsas vai otas vienību glabājas kaut kur datubāzē? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecteevs Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 (edited) nē, php value= ar manu norādīto summu iekš php Edited April 27, 2010 by Vecteevs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
101111 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) value= ar manu norādīto summu iekš php ja tev tā ir nodefinēts kaut kur katram optionam atbilstošā cena, tad darbosies tāds variants, ka veidojot to sarakstu ar optioniem ieliksi katram opionam kā klasi vinja cenu <option value="500" class="10">500</option> un funkcija saskaitīšanai (jquery): function sum(){ var val1 = parseFloat($("#sk1 option:selected").attr("class")); var val2 = parseFloat($("#color option:selected").attr("class")); alert(val1+val2) } nav diezko jeedziigs variants bet atraakais kas ieshaavaas praataa Edited April 27, 2010 by 101111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) tev kautkur jaglabaa taas vertibas, un attiecigi japadod jau JS (HTML) vari tajas Value ielit cenu un tad elementari saskaitit Cits varjants ir ar AJAX veikt pieprasijumu un njemt no DB(PHP etc...) -- Vel viens 'traks' risinajums ir value pieglabat 2 vertibas tas ir Unikalo ID (lai pecak PHP pusee zinatu kas nu ieselekteets, + Cenu, adalot vinjus ar kadu Unikalu adaliitaju, Tad ar JS atrast cenu un izrekjinat ( PHP pusee savukart izmanto tikai unikalo ID ) piemeram .... <option value="z1#1,20">Zaljsh</option> attieciigi ar JS atrod stringu kas ir peec # un buus tev cena, PHP pusee njem to kas lidz # (piemera tas buus z1) --- Edited April 27, 2010 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecteevs Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 aptuveni ir skaidrs. bet kā lai es to parādu ar php? piemēram: <td>Dienas</td> <td><select name="dienas" size="1" id="dienas"> <option value="1_diena" class="5">1. diena</option> <option value="2_dienas" class="10">2. dienas</option> <option value="3_dienas" class="15">3. dienas</option> <option value="nedela" class="20">Nedēļa</option> <option value="2_nedelas" class="25">2. nedēļas</option> <option value="menesis" class="30">Mēnesis</option> </select></td> </tr> class ir mana norādītā summa kā lai parādu nākamajā lapā cik jāmaksā? šādi es parādu dienu skaitu: $laiks = $_POST['dienas']; bet kā lai parādu summu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) aptuveni ir skaidrs. bet kā lai es to parādu ar php? izmanto manis iedoto varjantu, tad arii varesi gan PHP gan JS. Jo suumu glabat kaa klases nosaukumu manuprat ir diezgan pastuulbi, CSS tomer domats izskata(stila) veidosanai, nevis informacijas glabasana. info glabasanai domats atribuuts value, to tad arii izmanto ( var jau arii to vertibu serializet, nevis izmantot adaliitaju ) Edited April 27, 2010 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecteevs Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 (edited) lūk, ar šo tiku galā! Paldies! Bet vēl viens jautājums.. ir iespējams izdarīt šādu funkciju, ka cenu man parāda divās valūtās. Lati= ar manu value norādīto. USD= ir vienādi ar manu valūtas kursu sareizinot ar latiem tad domāju ka to USD varētu izrēķināt pēc LS un kursa piem: $kurss = $_POST['kurss'] $lati = $_POST['lati'] un īsti nezinu kā to sarēķināt. Pameklējos pa google un atradu ka var darīt ko ar count fukciju bet man nesanāca :( Edited April 28, 2010 by Vecteevs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsters Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 (edited) $kurss=$_POST["kurss"]; $lati=$_POST["lati"]; $usd=$_POST["lati"]*$_POST["kurss"]; Edited April 28, 2010 by bobsters Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecteevs Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 Paldies! Viss iet kā nākas! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsters Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 nu bet to jau pats vareji izsecinat ka sareizināt :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts