Jump to content
php.lv forumi
  • 0

Javascripts iesācējam


Turecky

Question

Tāda doma ienāca prātā uztaisīt auto klikeri izmantojot javascriptu un greasemonkey. Gan jau par to kāds būs dzirdējis. Tā kā ar javascriptiem esmu uz jūs, varbūt varētu mazliet apskaidrot, kā panākt dažas lietas.

Sākumā doma tāda, pēc mājas lapas datiem nosakām laiku, kad jāveic attiecīgais pogas spiediens. Nesaprotu, kā īsti izvilkt no mājas lapas to datus uz vēl pogu nospiest. Tā kā tur ir DIV ar id, tad jau var pēd ida atrast vajadzīgo divu, bet lieta tāda, ka tajā divā vēl visādi spani un paragrāfa tagi. Attiecīgo paragrāfu var identificēt tikai pēc classes.

Protams ar to jau visa jautrība nebaidzas. Datus jāsalasa no vairākām vietām, bet ja saprastu, kā tos izvilkt no vienas vietas, tad jau no pārējām ar dabūtu. Nākamā jautrība, ko īsti nesaprotu, kā izpildīt ir pirms vai pēc elementa ielikt savu elementu un izvadīt tajā kādus datus.

Piemēram:

ir: <div id="someId"><h3>teksts</h3> ... visādi citādi tagi vēl pa vidu ... </div>

vajag: <div id="someId"><h1>Ielieku savu tagu ar tekstiem</h1><h3>teksts</h3> ... visādi citādi tagi vēl pa vidu ... </div>

 

Protams to datu izvadīšanu var jau arī kā savādāk, galvenai, lai viņi ir redzami. Izņemot protams alert logu :D

 

Cerams, ka ideju sapratāt. Būtu pateicīgs, ja kāds izpalīdzētu. Var arī pa skype, ja ir tāda vēlme, bet tad PM vispirms.

 

Paldies jau iepriekš par atsaucību.

 

P.S.

Komentārus par to, ka meklēt google varat nelikt. Jau mēģīnāju, bet tā kā īsti neizdevās atrast to ko vēlos ceru uz jūsu sapratni un izpalīdzību ;)

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Slikti jau neizskatās, bet tā ātri uzmetot aci vai arī tādas lietas viņš spēj, kā atrast vajadzīgos datus mājas lapā un atkarīgi no datiem veikt kādas darbības bez atkārtojuma ierobežojumiem, piemetot klāt vismaz divus nosacījumus, no kuriem atkarīgs vai darbība izpildās vai nē. No sērijas:

if(E)

{

if(A == B AND C == D)

{ nospiežam pogu }

}

 

Kur A un C atrodam mājas lapā.

B un D iedodam kā konstantes. Un tas viss attiecas tikai uz elementu E un kuru iedarbojamies. Visus pārējos elementus neaiztiekam. E elementu definējam paši.

 

P.S.

Cik bieži atkārto pogas nospiešanu atkarīgs protams no A un C parametriem.

Edited by Turecky
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Tomēr daži ieteica, kā nolasīt tās vērtības, bet ar to visa jautrība nebeidzās. Jautrība sākas, kad mēģinu nolasīt javascripta ģenerēto laiku. pašā HTML atgriež tikai --:--:-- bet javascript uzliek laiku pa virsu. Varbūt kāds gudrinieks varētu apskaidrot, kā to javascript ģenerēto laiku var nolasīt? Jo mēģinot to pa vienkāršo nolasīt no DOM atgriež tikai --:--:--

Būtu pateicīgs, ja ieteiktu kādu ideju, kā ar vienu javascript nolasīt otra javascript uzģenerēto laiku?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Kaadaa elementa pievienot tekstu(arii tagus etc.) var shadi:

var kods=document.getElementById(id).innerHTML;
document.getElementById('elementa_id').innerHTML='<h1>Tavs teksts kaa virsraksts</h1>'+kods;

1.tatad ar innerHTML nolasam dota elementa saturu.

2. ierakstam vinju atpakal prieksaa/pakaljaa pievienojot sev velamo tekstu(kodu)

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...