Jump to content
php.lv forumi

Datums un laiks


ziedinjsh
 Share

Recommended Posts

Sveiki, zinu, ka diezgan stulbi jautāt, bet nu pajautāšu.

 

$username = $_POST['username'];
$email = $_POST['email'];
$password = md5($_POST['password']);
$password2 = md5($_POST['password2']);
$location = $_POST['location'];
$genre = $_POST['genre'];
$date = 

 

kas man ir jāraksta lai man datubāzē ievadītu datumu un laiku un kāds tips man ir jānorāda datubāzē?

 

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

kas man ir jāraksta lai man datubāzē ievadītu datumu un laiku un kāds tips man ir jānorāda datubāzē?

Datu tips DB = DATETIME

Ja veliel pievienot tekosho laiku tad uzreiz vari izmantot Db f-ju NOW()

INSERT INTO tabulis SET datums=NOW() ....

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

es laikam nesaprotu kā viņu ievietot.

$insert = "INSERT INTO users (username, email, password, genre, location, date)
VALUES ('$username', '$email', '$password', '$location', '$genre', '$date')";

 

datubāzē lauks ir date

Edited by ziedinjsh
Link to comment
Share on other sites

// ja lauks ir datetime
$date = date('Y-m-d H:i:s', time());

// ja lauks ir timestamp
$date = time();

es lietoju datetime, nevis timestmap, 2x iemeslu dēļ:

1) laiks glabājas uzreiz viegli uztveramā tekstuālā standarta formātā

2) datetime ļauj saglabāt laiku līdz pat 9999 gadam, bet timestamp tikai līdz 2038 gadam

 

un man ir pofig, ka

1) datetime aizņem 2x vairāk vietas nekā timestamp (8 byte vs 4 byte)

2) datetime ir jāapstrādā ar strtotime(), pirms ar šo vērtību var kko darīt tālāk ar php date apstrādes funkcijām

es prognozēju, ka tuvojoties 2038 gadam, time() un date funkcijas jau būs pārgājušas uz bigint (64bit integer), līdz ar to izmērs abiem būs vienāds (8 byte)

Link to comment
Share on other sites

2) datetime ir jāapstrādā ar strtotime(), pirms ar šo vērtību var kko darīt tālāk ar php date apstrādes funkcijām

Lai varetu apstraadat ar PHP , jaa , bet MySQl pats piedaava ljoti daudz datuma apstrades un formatesanas iespejas.

Piedevam ir vel 3 punkts

3) ja buus jatlasa dati teiksim par pedejiem 3 meneshiem, tad izmantojot DATETIME to samera vienkarshi vares veikt ar SQL iebuvetajam f-jam ( dazas gan stradaa arii ar timestamp)

 

timestam ir erts ja japieglaba teiksim laiks kad ieraksts veikts un kad jadzees araa...

(piemeram Chat vai Online skriptos)

Edit:

nesaprotu kapēc man viņš takad datubāzē rāda ka laiks ir 2010-04-01 06:32:18 lai gan ievadīju 09:32:18

tapec ka janoraada arii Datums, ja to neizdari tad rezultats nav prognozejams ...

Lai saglabatu tikai Pulkstenjlaiku ir datu tips TIME attieciigi tikai Datumam DATE

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...