Jump to content
php.lv forumi

Problēma ar css


trakaissk
 Share

Recommended Posts

Sveiki ir sekojoša problēma vajag mājas lapu nolikt pa centru neizmantojot html bet gan divu.

Sadi neder

 

<div align='center'></div>

 

vai ir kautkāda iespēja css to visu nolikt pa centu neizmantojot tabulas,es zinu kad ir , bet nezinu kā to izdarīt.

Bet neizmantojot tik un tik px no labas puses vai no kreisas vajag tiesi pa centru.

 

Jau laikus paldies.

Edited by trakaissk
Link to comment
Share on other sites

priekš centrēšanas ar margin:auto pietiek ar width (nju tas ir arī nepieciešams)

un sākumā doctype arī laikam bija vēlams. tipa lai ir valid xhtml (transitional/strict)

 

vispār jau nu jautājumus vispirms ir jāprasa googlei (to jau visi saka)

ieraksti "div center" un jau pirmais rezultāts ir ņemams

Edited by 2easy
Link to comment
Share on other sites

<!DOCTYPE html>
<html>
 <head>
   <title>HTML5 FTW</title>
   <style type="text/css">
     #wrapper {
       width:500px;
       border-left:1px solid black;
       border-right:1px solid black;
       margin:0px auto;
     }
   </style>
 </head>
 <body>
   <div id="wrapper">
     OMG šis ir centrēts div
   </div>
 </body>
</html>

Edited by rATRIJS
Link to comment
Share on other sites

taisni anekdote sanāk. čuvaks grib iecentrēt ar css, bet nezin, kur vsp ir jāraksta css :D:D:D

 

no comment

 

Reali es zinu kur ir jaliek css nevajag jau sakt spamot un apsaukat.

 

Es biju domajis vai katram manam veidotajam divam ir tas jaliek vai es vnk varu pielikt visu pie <body style=" margin:0px auto; width:500px;"> un vis iet pa cetru.

Link to comment
Share on other sites

Nu kā, 2easy ir "Spama meistars"!!! Cik var atkārtot! :@

 

Tu uzliec tam div'am (vai div'iem) kurus vēlies iecentrēt klasi, piemēram 'foo'... :D

To dara šādi...

 

<div class='foo'></div>

 

...vai...

 

<div class='foo'></div>
<div class='foo'></div>
<div class='foo'></div>

 

Tad CSS failā šai klasei pieliec vērtības...

 

div.foo {
 margin: 0 auto;
 width: 960px;
}

 

Un izmanto semantiskus nosaukumus, nevis 'foo'! :D

Link to comment
Share on other sites

yep, speciāli uzliku tādu "title", lai tauta vieglāk pārcieš manus uzbraucienus... :D:D:D

 

jā, un tas css attiecas uz konkrēto div. vnk tā kā tur bez tava div taga nekā cita nebija, tad nesāku barot ar karotīti ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...