Jump to content
php.lv forumi

Ko tu dari veidojot mājas lapu?


vitao.web

Recommended Posts

Sveiki!

 

Daroties gar savu mājas lapu, es tā nedaudz aizdomājos. Ko katrs dara taisot mājaslapu vai kaut ko programmējot? Piemēram es klausos mūziku un dzeru kafiju, pa starpai apēdot kaut ko gardu. Mūzika, ko klausos ir tāda neitrāla, vienkārši skaņai, kas +/- nedaudz nomierina, palīdz koncentrēties. Nekādu radio priekš manis, jo tas novērš uzmanību un tracina ar savām reklāmām un pļurkstēšanu. Var jau būt ka tas ir jocīgi un tā tālāk, bet ko Jūs darāt veidojot mājas lapu. Jūs to parasti dariet pa dienu, vai no rīta vai vēl labāk naktī? Teiksim tā - Kāda ir Jūsu ideāla mājas lapas izstrāde ( Nevis no koda puses, bet gan tās, ko es jau augstāk minēju ). Domāju būtu interesanti palasīties, kā mēs katrs darām :D

Link to comment
Share on other sites

Atshkjiraas kur es straadaaju :)

 

Darbaa:

 

Seezhu pie galda, kur staav monitors, klaviatuura un pele un visaadi lorinji. Parasti neko klaat programmeeshanai nedaru. Shad un tad apspriezhos ar koleegjiem. Shad un tad uzkozhu kaut ko un padzeros (ne kafiju). Ilgi parasti neseezhu pie vienas lietas. Ik pa kaadaam 20-30min ieeju kaut kaadaa random lapaa un paskatos kaut ko ne-ar-darbu saistiitu. Piemeeram, tagad ieksh php.lv :D Tas paliidzi nomierinaaties, sakaartot domas un peecaak saakt ar jaunu sparu.

 

Maajaas:

 

Te es speeleejos ar saviem 'projektiem' (stulbs vaards, bet citu nevaru izdomaat). Parasti kaut ko dzeru un eedu. Priekshroku dodu naktij, kad viss kluss un mieriigs. Klausos austinjaas muuziku. Kaut kaa taa :) Veidoju mazaak paaraavumus pa vidu :)

Link to comment
Share on other sites

Esmu klausījies balto troksni, ja mājā vēl kāds cits trokšņo, palīdz atslēgt visu apkārtējo, bet apnīk diezgan ātri :(

 

Arī dodu priekšroku naktij, kad apkārt nav gaismas, nav kas novērš uzmanību, nav nekādu lieku trokšņu.

Dzeru padaudz gan kafiju, gan tēju. :)

 

Parasti skan kkāds chillout rādžiņš...

Link to comment
Share on other sites

Klausos kkādu dnb, kko tādu, kas uztur tempu, bet nenovērš domas (nedzied parāk daudz ;) ). Paralēli pa dienu izdzēru 2 ļooti stipras lielas kafijas ar saldo krējumu (sauso pienu, ja nav). Savādāk nāk virsū besis, sagurums, gribas visu ko kreisu lasīt, skatīties seriālus un darbi nesokas. Bet ja turu sevi ritmā - viss notiek un strādājās produktīvi.

Pēc šāda grafika ieviešanas pat pats biju pārsteigts, cik daudz ir iespējams pa dienu izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

Strādāju only pa naktīm. 3jos pa dienu pamožos un tā līdz 9 rītā. Neko īpašu nedaru, dzeru daudz kafijas, smoke, paralēli vadu savu projektu (notepad.lv), palasu web jaunumus un tā visu laiku.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Cilvēka smadzenes ir neironu tīkls. Informācijas apmaiņa starp neironiem notiek ar neirotransmitoru palīdzību (dopamīns, serotīns, norepinefrīns, u.c.).

Dažādas domas ir dažādu šo neirona tīklu aktivizēti apgabali (notiek processings).

Sākot jau no paša rīta, domājot par dāžādām lietām, problēmām, darbiem, kas jāizdara, tiek aktivizēti dažādi apgabali.

Ja cilvēkam ilgstoši ir jāviec augstas koncentrēšanās un domietilpīgs darbs (kāds bez šaubām programmēšana ir), viņa smadzenes patērē ļoti lielu daļu gan ķīmiskās enerģijas no asinsrites, gan neirotransmitoru uzkrājumus, kuri naktī atjaunojas.

Tāpēc 2 galvenās lietas ražīgam darbam ir:

1)Uzturēt augstu enerģijas līmeni - pietiekami ēst, dzert, lietot vitamīnus, izgulēties.

2)Uzturēt augstu neirotransmitoru līmeni - labi izgulēties, nelietot stimulantus, kas dod labumu īstermiņā (lietošanas laikā), bet ilgterminā samazina receptoru daudzumu sinapsēs un palielina nepieciešamo neirotransmitoru dauduzmu, tās pašas informācijas pārvadei.

 

Parasti vēl pirms darba, cilvēka smadzenes aktvizē lielu daudzumu smadzeņu apgabalu, kas saistīts ar to, ka cilvēks domā par dažādām ikdienišķām lietām. Ja, sākot darbu, šie apgabali ir palikuši aktivizēti, tad ilgstoša darba laikā, tie patērē papildus, gan enerģiju, gan neirotranmitorus, kas noved pie to deficīta. Ja enerģiju atjaunot var diezgan ātri, tad neirotranmitorus tikai kārtīgi izguļoties vai atpūšoties nedomājot par neko.

Neirotransmitoru deficīts rada stresu un noguruma sajūtu, kas izpaužas kā nespēja koncentrēties un pilnvērtīgi domāt.

Tāpēc viena no svarīgākajām lietām ir, ikdienā un itsevišķi pirms darba, iemācīties deaktivizēt liekos smadzeņu apgabalus.

Un, jau uzsākot darbu, aktivizēt (domāt) tikai tos apgabalus, kuri ir tieši nepieciešami konkrētā darba veikšanai. Jebkādas blakusnodrabes darba laikā aktivizē nevajadzīgus smadzeņu apgabalus un palielina gan patērētās enerģijas, gan neirotransmitoru daudzumu laika vienībā, kas noved pie koncentrācijas krišanās un tātad arī darba ražīguma krišanās.

 

Vienas no labākajām smadzeņu deaktivizācijas praksēm ir dažādas meditācijas prakses.

Vairāku reižu smadzeņu deaktivizācija (meditācija) pirms darba cikla dienā, samazina smadzenēs patērētās enerģijas un neirotransmitoru daudzumu, tādējādi samazina nogurumu, stresu, palielina koncentrēšanās spējas un darba ražību.

 

Tas tā no teorijas.

No prakses varu pateikt, ka dienās, kurās es praktizēju meditāciju pirms programmēšanas, mana darba ražība ir daudzkārt lielāka un arī nogurums ir mazāks, taču ne vienmēr to ir iespējams izdarīt dažādu apstākļu dēļ.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Cilvēka smadzenes ir neironu tīkls. Informācijas apmaiņa starp neironiem notiek ar neirotransmitoru palīdzību (dopamīns, serotīns, norepinefrīns, u.c.).

Dažādas domas ir dažādu šo neirona tīklu aktivizēti apgabali (notiek processings).

 

[blablabla, interesants teksts, blablabla]

 

No prakses varu pateikt, ka dienās, kurās es praktizēju meditāciju pirms programmēšanas, mana darba ražība ir daudzkārt lielāka un arī nogurums ir mazāks, taču ne vienmēr to ir iespējams izdarīt dažādu apstākļu dēļ.

 

Pastāsti vairāk par to meditāciju :)

Link to comment
Share on other sites

Esot darbā galvenais ir kvalitāte, tapēc mani darba devēji ir nodrošinājuši man ērtu krēslu, kvalitatīvu monitoru, jauko apple tastatūru ( http://chadwright.files.wordpress.com/2007/08/apple-keyboard-1.jpg ) un draudzīgu kolektīvu jaukās telpās.

 

 

Parasti programmējot darbā sēžu ar skatu pret monitoru un ar kolēģi apspriežam nekvalitatīvās mājas lapas, kuras arī nokritizējam, bet ja esmu iegruzījies darbā, lieku virsū savus philips ( http://www.korayiletisim.com.tr/shop/urun/720_550.png ) un tā kā darba datorā muziku turēt nedrīkst, tad klausos swh rock, izņemot gadijumus kad līdzi ir mans pers. portatīvais. SWH Rock arī ar visām savām reklāmām ir uzmanību novērsošas ja klausās to ko runā, bet parasti tās ir vnk fona skaņas.

Ēdu picu un dzeru kolu, kā jau daļa no visiem 'kuul' programmētājiem, bet tā daru tikai šodien jo negribās vilkties līdz ēstuvei.

 

Mājās programmēju iegrimstot dīvānā ar draudzeni kura skatās tv, vai lasa grāmatu, ķibinās ap mani un uzdod visādus uzmanību novērsošus jautājumus.

Tai pašā laikā ja nav draudzene ir kautkur aizbraukusi vai pati darās ar savām lietām, vienmēr atrodās kāds animālis kurš ieņem viņas vietu - kaķis, suns vai kāds mīksts spilvens.

 

:) darba kvalitāte ir atkarīga no tā cik labi programmētājam darbiņš iet uz priekšu un ja darītāja vide ir tam tīkama par rezultātu nav jāuztraucas.

Link to comment
Share on other sites

Nu principā baigais meditācijas specs es neesmu, bet galvenā doma ir piekopt tos meditācijas veidus, kuri ir virzīti uz smadzeņu deaktivizāciju.

Galvenā domā ir iemācīties nedomāt.

Sākumā var sākt ar koncentrēšanos uz kādu vienu domu, vēlāk, kad iemācās, nedomā par neko.

Man pat grūti tā izstāstīt kā to iemācīties, man šķiet, tā vienkārši ir ilglaicīgāka prakse, līdz to apgūst.

Meditē aptuveni 10-20 minūtes, sēdus pilnā vai nepilnā lotosa pozā, galvu neatbalsta.

Var izmantot fonā meditācijai paredzētu mūziku.

Es izmantoju šo:

Uzlikta, lai sākas no sākuma, kad beidzas.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Nu man personīgi cita bēda, apkārtējie pa dienu traucē it visur, plus mazais protams, ka pa dienu ir online, tad kad visi guļ, izdaru savu darāmo, plus pievaktēju mazo pa nakti, pēc tam meiča pārņem stafeti. Ta visi dabon normāli kaut cik izgulēties.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...