Jump to content
php.lv forumi

Kā tu programmē?


EdgarsK

Recommended Posts

Čau php.

 

Noteikti daudzi ziniet, katram ir savs stils kā programmēt, tā ir sava veida māksla jo tiktiešām 1 lietu var izveidot 1000 veidos, bet ne par to ir šī tēma, būtu interesanti apskatīt kā tad īsti izskatās katra koda gabals, lūk pielikumā ir mans, sakārtots un tāds kādam ir jābūt - pēc manām domām.

Būtu jauki ja Jūs tagad neskrietu un nelabotu savu kodu lai tikai parādītu, jo ir interesanti kad tu pieliec savu kodu un salīdzini ar citiem pēc kāda stila tiek programmēts - ja vēl nav skaidrs par ko tieši ir runa - nerunāju par funkcionālo, bet gan par paša php koda vizuālo izskatu :)

 

post-3881-1264671679,14_thumb.jpgpost-3881-1264671691,8_thumb.jpgpost-3881-1264671706,39_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tavs kods izskatās briesmīgs (manām acīm). Nekāda sakarīga whitespace lietošana. Tas tā kā teikumu uzrakstīt bez atstarpēm. Manuprāt atstarpe pēc komata ir MUST HAVE fīča. Arī atstarpe pēc if/for/while u.c. valodas konstrukcijām ir MUST HAVE. Par atverošās figūriekavas esamību savā-jaunā rindā vēl var padiskutēt, bet man arī vertikālās atstarpes patīk - tad kods lasās vieglāk. Koda izskats galvenkārt ir programmētāja acīm domāts, ne valodas parsētājam. Pēdējam ir pofig kā tas izskatās.

Link to comment
Share on other sites

Nu te ir lielisks piemērs tieši par to, kā nepareizi noformējot kodu var iebraukt ļoti lielās auzās, pie tam editors te neglābj, tas pat vēl pastiprina kļūdu rašanās iespēju. Gribot ielikt papildus darbību konkrētajā IF struktūrā tu ieliec šo darbību foreach struktūrā un tā aiziet ciklā. Konkrēto gadījumu varētu risināt vienkārši ņemot vērā ieteikumu pie IF kontroles struktūrām vienmēr lietot figūriekavas. Arī tad, ja seko tikai viena rindiņa.

Link to comment
Share on other sites

kā jūs taisāt printscreen kodam, kas ir lielāks par vienu ekrāna augstumu? taisīt atsevisķu printscreen katram ekrānam, tad skrollēt uz leju un taisīt nākamo printscreen, lai pēc tam visu līmētu kopā, nav ērti

 

firefoxā to varu izdarīt ar tādu add-on kā Screengrab! bet kā to darīt koda redaktorā? es lietoju EditPlus (uz winxp)

vai ir kkāda taustiņu kombinācija vai varbūt varat ieteikt kādu programmu, kas to dara?

Link to comment
Share on other sites

Nu tad gudrās galvas, apskaidro, kas man tur tik briesmīgs.

pirmā daļa, kas while ciklā man veido mainīgos, kas jāpadod templeitiem. Tie bieži vien nesakrīt, tik kombinēti, kā savādāk apstrādāti, nevis tiek pliki ņemti db ieraksti. Vienk neveiksmīgā vietā printscreen paņēmies. Un par cik tādu funkciju ir kaudzēm, nemainu stilu, lai viss tomēr būtu vairāk vai mazāk vienā rokrakstā.

 

par otro, ja iekš if ir jāizpilda tika viena darbība (šinī gadījumā cikls), tad sintakse pieļauj rakstību bez figūriekavām.

Kas tur briesmīgs? Un par debugošanu ļaujat uztraukties man pašam. Ar to problēmas nekad nav bijušas un protu sekot līdzi tam, ko rakstu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...