Jump to content
php.lv forumi

PHP papildinājumu veidošana priekš Windows


Ķertā vārna :>

Recommended Posts

Sveicināti!

 

 

Vai kādam ir še gadījies kompilēt PHP un papildinājumus priekš WINDOWS? Mēģināju pats ar 5.2.12 sourci (jo 5.3.x neatbilst neta pamācībām).

Pat hello_world nesanāca. Čupa wārningu, errori kaut kur paša VC2008 sourcēs. Beigās linkera fatal error dažādu iemeslu dēļ. Mrakosofta murgi (sākot ar .NET) vienmēr ir bijušas sāpes pakaļā un neizmērojamā idiotisma pierādījums. Tās visas ir risināmas problēmas; kad piedabū strādāt, tad jau aiziet. Bet pēc izčakarētām divām dienām tumšā telpā man nav izdevies un ir konkrēti apriebies.

 

Varētu gan es ar veco labo VC6 pamēģināt, bet nav garīgā pašlaik.

 

Visa bakstīšanās notiek, lai beigās mēģinātu uzcept php_skein.dll (NTS) no *nixiem paredzētas sources. Ja kādam ir vēlēšanās izpalīdzēt bez iedziļināšanās problēmā - ļoti lūdzu http://download.pure...php-skein-hash/

 

Būtu ļoti pateicīgs, kā sacīt jāsaka.

Link to comment
Share on other sites

oo pēc tik daudz nooby jautājumiem beidzot ir parādījusies arī kāda advancētāka tēma :)) pats gan neesmu mēģinājis kompilēt php (nav bijusi tāda vajadzība), tāpēc daudz neko ieteikt nevaru. taču izskatās, ka neesi vienīgais, kas ap šo cīnoties, ir pavadījis vairākas dienas :D googlē pēc "compile php for windows" atradu http://elizabethmariesmith.com/2006/11/how-to-compile-php52-and-php-gtk2-on-windows-using-visual-c-express

mo6 noder ;)

Link to comment
Share on other sites

Sen sen atpakaļ kompilēju pāris pašrakstītos extensionus windiem. Tas bi vēl PHP4+VC6 - baigais čakars, kamēr sataisa build environment.

 

Joka pēc (un pie reizes atsvaidzināt atmiņu) pamēģināju pakompilēt PHP5 (izmantojot šo PHP kompilēšanas pamācību), visai liels čakars vēljoprojām, kaut arī apraksts daudz labāks kā kādreiz, bet kaut-kā izdevās uzdabūt uz VC6.

 

php_skein.dll (PHP-5.2.12 no-zts, no-debug)

Link to comment
Share on other sites

Trīskārt pateicos! :>

 

Tagad tik derētu man pašam vēl pamēģināt. Šis sources variants atbilst V1.0. Kopš tā laikā dižais Šnaiers & Co ir uzcepis V1.2, bet es jūtu, ka man rokas būs par līku, lai ieviestu attiecīgās korekcijas C sourcē un tad uzbliezt, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Vadies pēc manis augstāk jau pieminētās pamācības. Tikai tur ir nianses, piemēram, VC6 jāuzliek kaut-kāda service pack 6.1 (ka tas ir vajadzīgs, to atradu kādā citā lapā, kad nekas "negāja"). Par jaunākiem neko nezinu, bet, par cik, tā pamācība ir taisīta vc9, tad nevajadzētu būt čakaram.

 

Sources "gāja" out-of-the-box, vienīgi pārsaucu skein.c par skein_func.c un php_skein.c par skein.c (nezkāpē citādi neizdevās nokompilēt .dll, tikai statiski iekompilēt pašā PHP).

 

Un vēl config.w32

ARG_ENABLE("skein", "enable skein support", "no");
if (PHP_SKEIN != "no") {
EXTENSION("skein", "skein.c skein_block.c skein_func.c");
}

 

iekopē ext/skein un tad buildconf.bat pēc tam configure --visi-parami --enable-skein=sahred vai vnk --enable-skein, ja grib iekompilētu PHP

 

Zin, es ar tajā hash implementācinā labāk neiedziļināšos :)

Edited by marrtins
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...