daGrevis Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 http://meyerweb.com/eric/thoughts/2007/05/01/reset-reloaded/ Vai šo būtu vai nebūtu vēlams izmantot? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Īsa atbilde : nē, nebūtu. Garāka atbilde. Tur ir vairākas problēmas a šito css reset'u ( un ar pārējiem arī ). Kad pēdējo reizi tu lietoji kādu no šiem tagiem ? <tt> <var> <font> <small> <big> <sub> <sup> <s> <strike> <kbd> <ins> <sel> Tad kāda jēga to reset'ot ?! Un tādas fiškas kā outline:0 vispār nedrīkstētu būt tavā kodā. Liekas tas bija kaut kur ierakts iekš WAI guideline'iem. Besides. Prakstiski vinīgais "resets" ko tev vajag lapā ir *{ padding: 0; margin:0; } Kuram vēlāk tu obligāti aiztāj * simblou ar vieism tagiem (izņemot span un div ) ko esi lapā lietojis. Nez .. drošvien es esmu vienīgais, kas tā domā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 Īsa atbilde : nē, nebūtu. Garāka atbilde. Tur ir vairākas problēmas a šito css reset'u ( un ar pārējiem arī ). Kad pēdējo reizi tu lietoji kādu no šiem tagiem ? <tt> <var> <font> <small> <big> <sub> <sup> <s> <strike> <kbd> <ins> <sel> Tad kāda jēga to reset'ot ?! Un tādas fiškas kā outline:0 vispār nedrīkstētu būt tavā kodā. Liekas tas bija kaut kur ierakts iekš WAI guideline'iem. Besides. Prakstiski vinīgais "resets" ko tev vajag lapā ir *{ padding: 0; margin:0; } Kuram vēlāk tu obligāti aiztāj * simblou ar vieism tagiem (izņemot span un div ) ko esi lapā lietojis. Nez .. drošvien es esmu vienīgais, kas tā domā. O, noderēs. :) Paldies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evi Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 mefisto: tu vispaar saproti, ko tu raksti, tas ir bullshits, tu vispaar esi lasijis kko par css, ja tu cilv iesaki rakstiit ko taadu ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Interesanti. Ko tieši es pēc tavām domām tādu sliktu ieteicu ? Tā ir standarta prakse, veidojot lapu uzlikt *{ padding: 0; margin: 0; } Ko pēc tam , kad lapa ir pabrigta, iaztāj ar visiem izmantotajiem tagiem: ul, ol, li, h1, h2, p{ padding: 0; margin: 0; } Vai varbūt tu nezini , kas ir outline un kādēļ tas eksistē ? Evi, es tiešām vēlētos zināt, kas manā rakstītajā bija tik ļoti bullshit'ains ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Outline ir vitāla fīča, bet esmo to vācis nost linkiem, kas ir bildes, piem, izvēlvēlnē :) a img{ outline:none; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Es parasti augšā mēdzu likt ari šādu lietu: a img { border:none; } savādāk tas zilais klucis apkārt bildēm - ninini... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Ja jau Mēs sākām runāt par praksi, ko vajadzētu katrā CSS failā, tad kas būtu vēl, pēc šiem? * { margin: 0; padding: 0; } /* Vai mefisto variants. */ a img { border: 0; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evi Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 mefisto: tev nu gan bija jaazin, ka universaalais selektors * {} darbojas leenaak, nekaa, ja tu rakstiitu visus selektorus aiz komata. 'The universal selector can slow things down quite a bit, especially on some WAP browsers. Just think about it for a second: it matches every single element in the document tree.' 'Its best NOT to use it '*' as it causes issues with form elements, especially input buttons and select boxes.' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Besides.Prakstiski vinīgais "resets" ko tev vajag lapā ir *{ padding: 0; margin:0; } Kuram vēlāk tu obligāti aiztāj * simblou ar vieism tagiem (izņemot span un div ) ko esi lapā lietojis. Tieši cik akls tu esi , Evi ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PheliX Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 http://dowebsitesneedtolookexactlythesameineverybrowser.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 http://dowebsitesneedtolookexactlythesameineverybrowser.com/ Vienu iemeslu, kāpēc vajadzētu izskatītes dažādi uz katra? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Par reset'iem... :) http://perishablepress.com/press/2007/10/23/a-killer-collection-of-global-css-reset-styles/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts