Jump to content
php.lv forumi

PHP un XML mixed content


l33t

Recommended Posts

Lieta sekojoša, patreiz strādāju pie PHP bāzēta dzinēja, kas neizmanto nekādas SQL datubāzes, bet gan plikus xml failus. Un, kad lietotājs pieprasa kādu resursu, PeHashPe izlaiž .xml failu caur xslt parseri, izmantojot attiecīgo stylešītu, et voila. Efektīvi un galvenais - eleganti.

 

Taču problēma ir tāda, ka mana iemīļotā php-xml bibliotēka (http://keithdevens.com/software/phpxml) netiek galā ar mixed-content. Respektīvi, es nevaru resursos izmantot citus xml tegus ("Tralala.. <i>Stilīgs <b>Virsraksts</b><i>"). Lieta tāda, ka uzrakstīt tādu xml failu nav nekādu problēmu, taču lielie kreņķi sākās ar parsēšanu.

 

Tādēļ gribu jautāt, vai kāds nezin kādu php-xml bibliotēku, kas atbalsta xml mixed-content? Un varbūt kādus ieteikumus, ja man tomēr pašām nākas vienu uzrakstīt.

Edited by l33t
Link to comment
Share on other sites

1-kārt) C bibliotēkas var iekompilēt kā extensionus, ātrums būs daudz lielāks, nekā pašam rakstot xml apsrādi iekš PHP

2-kārt) libxml2 un libxslt nāk līdzi php, vajag tik extensionu eneiblot, un viss (manuāli neiedomājies paskatīties):

http://lv.php.net/manual/en/ref.xsl.php

vai

http://lv.php.net/manual/en/ref.xslt.php (Sablotron)

Link to comment
Share on other sites

Uz manuāli vari mani nesūtīt.

 

Redzu, ka Tu laikam īsti neizproti manu problēmu (varbūt es vnk neprecīzi paskaidroju). Redz, ar xslt viss ir oki doki. Šmuce rodās, kad es mēģinu .xml failu noparsēt, lai izdarītu kkādas izmaiņās un ierakstītu atpakaļ, jo lielākā daļa man zināmo php biliotēku, kas nodarbojās ar "caurspīdīgu" xml parsēšanu (t.i. pārveido .xml failu par masīvu, vai objektu), neatbalsta mixed-content (atpazīsti tādu?).

 

Patreiz interesējos par DOM pieeju šim jautājumam, varbūt kkas jēdzīgs sanāk.

Link to comment
Share on other sites

Ak tu tieši par xml parsēšanu, nu to jau arī libxml2 dara, ar visu mixed content, vismaz man ar šo viss ir sanācis: http://lv.php.net/manual/en/ref.domxml.php (libxml2)

libxml2 tieši jau piedāvā DOM, lai manipulētu ar xml, arī rediģēšanas režīmā, ka var pamodificēt xml failu, un ieseivot atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...