Jump to content
php.lv forumi

utf-8 un mozilla


Recommended Posts

maaciiju lapai utf-8. nomainiiju kodeejumu uz utf-8 index lapai, kaa arii teksta failiem, kuros glabaajas ieraksti, saglabaaju tos kaa utf-8with signiture. rezultaats ir - ie raada ok, bet opera un mozilla ne-e. kad manuaali atziime, ka kodeejums utf-8, arii mozilla raada lapi, bet tas pilniigi noteikti nav pareizais veids kaa tam buutu jaadarbojas.. jaa, pati probleema>> nihongo.lv/jp. paliidziet luudzu saprast ko daru nepareizi

Link to comment
Share on other sites

problēma ir faktā, ka tu lieto kaut kādu tādu redaktoru, kas pieliek maģiskos pāris baitus UTF-8 faila priekšā. Apskaties pats ar mozilla -> view source. Pamēģini nodzēst visu, kas ir pirms <html> un paskaties, iespējams, ka līdzēs.

Link to comment
Share on other sites

tas briinums prieksjaa ir laikam tas signiture, bet kad saglabaaju failu bez taa, tad ie arii nesaprot. buutiibaa izmeeginaaju tagad dreamweaver mx, vinjs taksj laikam rada pareizus utf-8 failus, tomeer rezultaatu normaali brovzeri bez manuaalas iejauksanaas joprojaam nesaprot. vai vareetu buut kaads sakars ar serveri kas ir apache un failu radiisjanas sisteemu, kas ir xp? (mineejums)

Link to comment
Share on other sites

Neesmu ar dreamweaver baisi njeemies bet skjiet ka ir ir enebleita Byte Mark Order signatuures fiicha:

 

Sheit kaa iesleegt/atsleegt:

http://www.macromedia.com/support/document...ng_errata2.html

 

Un kaa jau bubu mineeja webam shii fiicha nav vajadziiga jo enkodingu noraada vai nu meta tagos ieksh html vai arii webserveris suuta attieciigu headeri. (ja IE nesaprot tad paskaties vai gadijumaa Apachem (AddDefaultCharset ieksh httpd.conf) vai php (default_charset = ieksh php.ini) nav iesetoti kaut kaads nokluseetais enkodings (ja ir tad vajag izdzeest/aizkomenteet un paarstarteet) kas tiek suutiits paarluukam neatkariigi no taa kas noraadiits html lapaa).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...