Jump to content
php.lv forumi

Visi komentāri vienā datubāzē


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Es tā sēdēju un prātoju par komentāriem, un ienāca prātā, ka varbūt tomēr visus komentārus no dažādām sadaļām likt vienā datubāzē, kur pēc tam pēc attiecīgajiem parametriem tos vilkt ārā. Respektīvi, lapā ir vairākas sadaļas, kur zem tām ir iespēja rakstiem pievienot komentārus, bet pašlaik katrai sadaļai ir sava komentāru datubāze. Mans jautājums tad ir tāds, vai šāda sistēma, ka visus komentārus liek vienā datubāzē ir efektīva, vai tomēr, ka katrai sadaļai ir sava komentāru datubāze? Par piemēru efektivitātei es domāju, ka, teiksim ir 4. db kur katrā ir 5000 komentāru, bet vienā datubāzē būtu kopā 20,000 komentāru, bet pēc attiecīgiem kritērijiem izvilktu tikai vajadzīgos 5000. Tas ir efektīvāk likt vienā db visu vai nē?

Link to comment
Share on other sites

Es noteikti liktu visus komentārus vienā tabulā. Kas tad notiks, ja nāks jauna sadaļa? Vienmēr taisīsi katrai sadaļai jaunu komentāru tabulu?

Komentāri jau būtībā nav nekas tāds, kas būtu jāatdala katrs savā tabulā.. tik pat labi tad varētu arī sākt taisīt katrai mājas lapas sadaļai savu tabulu utt. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...