Venom Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 kad proxy nogriezti, izmantojam www.google.lv > cached version ;) SELECT BINARY ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 Venom: UTF-8 NAV divbaitīgs simbolu kodējums, tāds ir UTF-16 Gacha: manuālis jau defaultā, html formātā nāk līdzi mysql-am. Es personīgi izmantoju šo: http://phlab.net/myman/ - tas ir tas pats, tikai .chm formātā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted August 26, 2004 Author Report Share Posted August 26, 2004 SQL => Select BINARY * from vardadienas where vardi Like'%$vards%' Nu tagad man neatgriež neko, tas laikam tapēc, ka tam laukam atributs nav BINARY. Tad man nāksies lauku pārtaisīt :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 par UTF-8 es pastrīdētos, jo tas pats vien UTF-16 ir, tikai "angļu" burtiem (kas sakrīt ASCII pamata tabulu) nav tas high order bits vaikāviņutursauc, kas nosaka no kuras code page būs nākošais simbols yup-yup manuālis iekš chm ir labs (tikai kā teu tur ar linux un chm ies, nezinu gan) /me ikdienā pielieto php un mysql iekš chm, ir arī daži priekš html un css Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 Šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/UTF-8 (un arī daudzkur citur līdzīgi redzams) ir ļoti skaista tabuliņa, kur ir parādīts, kā attēlojās konkrēti ASCII simboli UTF-8 un UTF-16 kodējumos. Kā redzams, to garumi NAV vienādi. Tātad tas nav viens un tas pats. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 SQL => Select BINARY * from vardadienas where vardi Like'%$vards%' Nu tagad man neatgriež neko, tas laikam tapēc, ka tam laukam atributs nav BINARY. Tad man nāksies lauku pārtaisīt :( laukam (kolonnai) _nav_ tāda atribūta tā ir SELECT mehānisma iekšējā pārslēgopcija (ķipa izmantot case-sensitive vai case-insensitive funkcijas) ar %% jābūt uzmanīgam, jo UTF-8 stringiem priekšā var būt tāds "neredzams" strings (UTF-cookie, signature), un % ne vienmēr pareizi "sašķels" tālāko stringu bez pareizā utf-8 supporta, e.g. J|x y|n|i|s, kur xy ir ā iekš utf-8 zj|x|y|n|i|s - kur z ir multi-byte cookie % ne vienmēr ņem pretī gadījumu, kad vērtība sākas ar meklējamo tekstu (tāpēc es augšā sarakstīju tos daudzos OR) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 Šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/UTF-8 (un arī daudzkur citur līdzīgi redzams) ir ļoti skaista tabuliņa, kur ir parādīts, kā attēlojās konkrēti ASCII simboli UTF-8 un UTF-16 kodējumos. Kā redzams, to garumi NAV vienādi. Tātad tas nav viens un tas pats. however iekš UTF-8 var būt 2 baiti vienam burtam un decimālajās vērtības tie "baiti" var sakrist, jo vienam iekšējais "iztēlojums" ir binary, otram - hex whatever, tālāk neiedziļināsimies Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted August 26, 2004 Author Report Share Posted August 26, 2004 Nu tagad viss ir štokos, es pielietoju explode metodi un tagad tas atrod visu ko vajaga. Tnx jums par padomiem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 however iekš UTF-8 var būt 2 baiti vienam burtam un decimālajās vērtības tie "baiti" var sakrist, jo vienam iekšējais "iztēlojums" ir binary, otram - hex whatever, tālāk neiedziļināsimies Nē, iedziļināsimies gan! Tur jau ir tā UTF-8 priekšrocība, ka viš ir diezgan back-ward savietojams, jo otrais un tālākie baiti nekad nebūs mazāki par 128. Tamdēļ vārds UTF-8 kodējumā nekad netīšām nesakritīs ar citu vārdu, ja izmanto parastus ascii simbolus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 un kā ar FIND_IN_SET ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted August 26, 2004 Author Report Share Posted August 26, 2004 un kā ar FIND_IN_SET ? Ja šis bija man, tad es to neizmēģināju, jo nav tagad man tas manuālis un nav arī man uzlikts mysql, tapec nav man arī tas uz kompa. Vēlāk iečekošu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts