anonīms Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Cik esmu skatījies, tad visi upload kodi, kur tiek izmantots arī resize darbojas tā, ka vispirms tiek aplodots orģināls, tad resaizots un ieseivota jauna bilde. Mans jautājums - Ir iespējams veikt resaizošanu bet orģināla upload'a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Īstenībā es nesapratu jautājumu.. Tu gribi saglabāt arī oriģinālo attēlu? Kur problēma? Resaizoto bildi saglabā ar citu nosaukumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Nē, tur jau tā lieta, ka es vispār negribu, lai orģināls tiek aplodots. Tagad ir tā, ka sākumā tiek aplodots orģināls, tad nosaka viņa izmērus, tad resaizo un tad izveido jaunu bildi. Bet es gribu, lai vnk aplodojot nosaka izmērus, resaizo un saglabā resaizoto bildi bez orģināla aplodoa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xPtv45z Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 :D Kā tu to iedomājies? Lietotājs bildi nemaz nenosūta uz serveri, bet tu tur viņu no nekā mistiskā kārtā resaizo. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Nu tjipa tu negribi lai ir tā, ka ielādē bildi, saglabā to un izveido papildus samazinātu bildi, kā rezultātā ir divi faili? Tak izdzēs vienu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 nu lab :< itkā pirms tam jau metu ārā, bet vnk interesēja vai ir citi varianti.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 nu lab :< itkā pirms tam jau metu ārā, bet vnk interesēja vai ir citi varianti.. Vari jau nemest ārā, raksti pāri :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 citi varianti nav. parasti tā arī ir, ka: uplaudo bildi uz servera, paskatās fai tā maz ir bilde, vai ir atļauts formāts tad paskatās izmērus, ja ir pa lielu, tad noseivo ar kādiem izmēriem vajag un kādā kvalitātē Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Izskatās ka Tu gribi uplodot jau resaizotu bildi. Vienkāršā veidā nesanāks, bet domāju ka ar flash vai java appletu ko tādu varētu sataisīt, stipri nepārzinu šīs divas lietas, bet ja nu baigi vajag, tad mēģini izpētīt, varbūt ka arī kau kas varētu sanākt. Vienīgi ir jāuzdod jautājums vai tas patiešām ir tik nepieciešams un vai atmaksāsies patērētais laika, it īpaši gadījumā ja nekas nesanāks? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 ui nē, tad labāk palieku pie vecās, labās sistēmas. Klez, par tavu gan nesapratu.. vispirms augšuplādē un tikai tad pārbauda kāds paplašinājums? Tad man jāvaicā vai pēc tam, kad uzzin, ka ir nepareizs paplašinājums tas fails tiek automātiski izmests vai arī man pašam vajag no viņa atbrīvoties? (ka tik neuzmet kkādu tārpu teiksim ar .php failu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 (edited) Labāk bildītes tipu nenoteikt pēc paplašinājuma, to jebkurš var elementāri pamainīt. Man pat pašam ir gadījies, kad cilvēkiem pateicu ka drīkst vadīt tikai jpg attēlus, citi neies un pajautāju vai derēs bez pārbaudes, atbildēja ka derēs. Tā kā viņi paši bija admini tad arī drošības zīņā viņi neko speciāli tur neliktu, bet viņi bmp bildes pārsauca par jpg, nevis konvertēja, bet protams ka nekāda resaizošana nenotika un bildi vienkārši vēlāk neattēloja vai pat nepievienoja vispār, jau neatceros. Tipa noteikšanai varētu izmantot getimagesize funkciju. Edited September 24, 2009 by Maris-S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 Interesanti.. Tātad paplašinājuma pārbaude nedos drošību. ok. samontēšu ar getimagesize. Paldies! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Diemžēl arī getimagesize neļauj nodrošināties pret "sliktņiem". Sīkāk par to šeit: http://php.lv/f/topic/14308-dokumentipamacibas-par-php-un-web-aplikaciju-drosibu/page__view__findpost__p__111056 Konkrētāk - no 8. lpp "Image file content verification ... 8" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Principā visus komentārus utt var izņemt ārā ar imagemagick strip līdzekļiem: http://lv.php.net/manual/en/function.imagick-stripimage.php Iespējams arī visa veida jaunas bildes taisīšana: ar GD/ImageMagick veic to pašu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Paldies Aleksej par norādītajiem linkiem, šo brīnumu gan vēl nezināju, būs jauna lasāmviela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts