404 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Ir konstrukcija,kas būvēta pēc tipa: index.php + include vajadzīgais template/controller fails.iekš CMS ir doma ērtības labad ieviest iespēju mainīt šo failu saturu.Pirmā doma bija ar file_get_contents ielasīt faila saturu stringā,kuru tālāk iemest iekš <textarea> labošanai.Ja template satur tikai html,tad viss ir ok,bet problēma ir tajā,ka dažās pa vidu ir arī php kodiņš.(Zinu ka tas nav labi,bet tā nu šobrīd pārejas posmā ir) Tā nu viņš failu ielasot,mēģina izpildīt viņā esošo php daļu,kas izraisa pilnīgi ne to kas bija iecerēts.Atrast pēc darbības neko pretēju eval funkcijai arī neizdevās,vai arī nemāku meklēt.Kā to būtu iespējams panākt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 (edited) Atrisināju problēmu.Nebiju aizdomājies tik tālu,ka ielasāmo failu uz labošanas brīdi tak var iemest kādā tmp mapē,pārdēvējot par .txt,un darīt ar saturu ko vien vajag.Atvainojos par nejēdzīgu topiku :D Edited September 22, 2009 by 404 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Bez eval(), file_get_contents() ielasītajam stringam arī būtu jāpaliek kā stringam un nekam nebūtu jāizpildās ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 Man arī tā likās,tomēr viņā php daļa mēģina izpildīties.Tas laikam ir saistīts ar to,ka faili jau man nav kā parasti templatēm .tmpl vai .txt ,bet gan .php Sanāk,ka variants: $string=file_get_contents('file.php'); nav realizējams tapēc ka .php tiek uztverts kā izpildāms neatkarīgi,kā viņu izsauc,vai man tur kaut kāda mistika panesusies? Ar citu paplašinājumu viss ir ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 Nu vairs vispār neko nesaprotu.Uzliku vēlreiz pārbaudīt atkal pa vecam,un nu .php fails smuki tiek ielasīts arī ar file_get_contents nemēģinot viņu izpildīt.Google it kā izmeta pāris pāris šādas problēmas,bet tā arī nesapratu,kas tam ir par iemeslu.Lai nu kā,bet viss tagad strādā arī pēc sākotnējās idejas :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Ja tu viņu pieprasīsi caur web serveri, tad viņš izpildīsies, bet ja kā lokālo failu, tad nekam nevajadzētu izpildīties 1) file_get_contents('http://domains.lv/fails.php'); - izpildīsies 2) file_get_contents('./fails.php'); - neizpildīsies Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 Tā arī izskatās būs bijusi mana kļūda.Izrādās ka tad tiešām bija man pilnais url norādīts.Mainot pārējo kodu,arī šim izmainījās url mainīgais uz relatīvo ../ ceļu.Līdz ar to ir aizgājis kā vajag :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts