amis00 Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Sveiki! Man ir nepieciešams skripts, kas noteiktu laika periodu ataino konkrētu tekstu, bet kad šis laiks ir pagājis teksts nomainās atkal uz citu manis izvēlētu! Piemēram vienu week rada Mani sauc Žanis, bet nākamajā nedēļā Mani sauc Arnolds nu tas tik kā piemērs! Itkā, kā pamatu ņēmu v/dienu skriptu, un tur arī varētu katrai dienai salikt konkrēto tekstu, bet pieļauju domu, ka ir arī vienkāršaks variants! <?php $vd=array(); $vd["09"]["21"] = "Teksts"; //Šis teksts attēlosies proti šodien, bet rīt viņš pazudīs $m = date("m"); $d = date("d"); echo $vd[$m][$d]; ?> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 masīvs ar visām gada nedēļas dienām. pārbaudi, kas pašlaik pa nedēļu un izdrukā attiecīgo masīva elementu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 Varbūt vari iedot kādu paraugu, man nav nojausma ko vispār nozīmē masīvs! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Varbūt vari iedot kādu paraugu, man nav nojausma ko vispār nozīmē masīvs! :D Nu ja tu pat nezini kas ir masīvs......... meklē Google: php array Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Godīgi sakot man nav ne jausmas, kā viņu pareizi uzrakstīt... Un tieši tāpēc es griežos pie Jums! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Web Developer Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Tev vajag lai teksts mainās katru dienu? Tad tev jāizveido divas lietas: 1. datu krātuve ar tekstiem - vai nu konkrētām dienām vai random, vienalga (tas var būt masīvs, var būt datubāze, var būt xml fails utt.) Es personīgi ieteiktu xml failu - vieglāk menedžēt, ja vien tās lietas nav jāintegrē UI. 2. neliela biznesa loģika datu atlasei un attēlošana - ļoti vienkārši te ir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Man ir nepieciešams, lai teksts mainās katru nedēļu, to es itkā būtu atrisinājis.. <?php $rd=array(); $rd["39"] = "<center> Teksts </center>"; $W = date("W"); echo $rd[$W]; ?> Tagad ir problēma ar to, kad šī nedēļa beidzās vajag lai raksta citu tekstu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Man ir nepieciešams, lai teksts mainās katru nedēļu, to es itkā būtu atrisinājis.. <?php $rd=array(); $rd["39"] = "<center> Teksts </center>"; $W = date("W"); echo $rd[$W]; ?> Tagad ir problēma ar to, kad šī nedēļa beidzās vajag lai raksta citu tekstu. Tev tiešām derētu pamācīties pamatus... <?php $rd=array(); $rd[1] = "teksts1"; $rd[2] = "teksts2"; $rd[3] = "teksts3"; $rd[4] = "teksts"; $rd[n] = "tekstsN"; $W = date("W"); echo $rd[$W]; ?> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Bet man piemēram vajag pirmajā nedēļā un trešajā to tekstu, ko darīt ar otro un ceturto nedēļu? Jo tad kad, es šo skriptu sāku izmantot praktiski, un konkrētajā nedēļā nav ieraksta, man izmet kļūdu: Notice: Undefined index: 3 in Varētu jau itkā to vietu atstāt tukšu, bet tad gadījumā nebūs baigi garais "penteris" visam gadam sarakstīt šīs nedēļas. Man pat ir doma varbūt to visu var savienot vienā GLOBAL masīvā jeb kā viņs pareizi saucās. Man daļa no koda atkārtojās katru nedēļu ceturdienās, bet otra daļa mainīsies katru nedēļu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Man liekas, ka tu nemaz nezini, ko tu gribi.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Man vajag divus skriptus, vienu kursh attelo tekstu katru ceturdienu, bet otru kursh attelo visu nedelju. Bet tad kad netiek nekas attelots izmet to kļudu Notice: Undefined index: 3 in gadījumā nevajag rakstīt if (empty()){ } es tikai to visu nemāku pareizi sarakstīt! Ceru uz Jūsu atsaucību, es vēl mācos un ar laiku gan to visu sapratīšu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Nedēļas. $messages = array( 1 => 'pirmās nedēļas ziņa', 2 => 'otrās nedēļas ziņa', 3 => 'trešās nedēļas ziņa', n => 'n-tās nedēļas ziņa', ); $week = (int)date("W"); if(array_key_exists($week, $messages)){ echo $messages[$week]; } Un tāpat arī konkrētai dienai un konrētai nedēļas dienai. php.net/date Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amis00 Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 Milzum liels paldies Tev tieši šī skripta daļa man bija nepieciešama $week = (int)date("W"); if(array_key_exists($week, $messages)){ echo $messages[$week]; } Kas pasaka, to lai nevajadzīgos datumus rāda tukšus un viņi man nemaz nav jāpieraksta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 var arī īsāk ar if(isset($array[$key])){} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
girtinsh2 Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Es nesen te veidoju kko līdzīgu - man vajadzēja ķipa ka pāra nedēļās rādās piemēram Ģirts, bet nepāra nedēļās Jānis. Nu un tad es izmantoju šādu kodiņu: <?php echo (fmod(date("W"),2)==1) ? "Ģirts" : "Jānis"; ?> Tur sākumā viņš nosaka kura gada nedēļa tagad ir, tad izdala to ar divi un tad piemēram ja ir pāra nedēļa tad izvada Ģirts, ja nepāra tad Jānis. Tev laikam vajag kko nedaudz savādāku, bet nu domāju ka šo kodu nedaudz pielabojot var panākt to ko Tev vajag. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts