Jump to content
php.lv forumi

Alga WEB/IT cilvēkam


Reinis_m

Recommended Posts

Jaunajai web valodai jābūt ļoti elastīgi un optimāli iestrādātām galvenajām web fīčām - web servisiem, ajaxam, dažādu dbo atbalstam, datu tipu striktumam, datu filtriem, protokolu analizatoriem, web security utt. utjp.

Visas šīs lietas tak PHP strādā.

 

Un man tev jautājums. Kāpēc vajadzīgi strikti datu tipi, ja var atļauties pretēji? Ar striktiem datu tipiem viss, kas mainīsies būs kods pilns ar tipu pārveidošanas funkcijām un viss. Kam tas vajadzīgs?

 

Programmē savā Java, ja tev ir daudz brīvā laika un līdzekļu, bet lielākā daļa top web projekti mūsdienās ir veidoti PHP. Samierinies, tā ir universālākā WEB aplikāciju valoda, kurā visletāk un ātrāk var izstrādāt produktu.

 

Tad jau drīzāk varētu vēl vienkāršot PHP, tajā integrējot iekšā, piemēram, DB.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Par tiem datu tipiem - tieši kā codez saka. Mūsdienās vairums valodu velk tieši uz brīvākiem un dinamiskiem tipiem. Arī tādas valodas, kurās sākumā viss bija strikti, piemēram, C#, kuram .NET 4 versijā būs dynamic tips (kautkas tāds, kuram kompilēšanas laikā nav stingri definētas atļautās metodes/propertiji, runtaimā patvaļīgi var izsaukt kādus grib). Tāpat, lai gan diezgan attāli, bet arī C++'ā jaunajā C++0x standartā būs pseidotips "auto", kas pats izdomās mainīgā datu tipu (līdzīgi kā var keywords C#'ā). Tā ir vienkāršāk un efektīvāk no programmēāja viedokļa.

Link to comment
Share on other sites

Un man tev jautājums. Kāpēc vajadzīgi strikti datu tipi, ja var atļauties pretēji? Ar striktiem datu tipiem viss, kas mainīsies būs kods pilns ar tipu pārveidošanas funkcijām un viss. Kam tas vajadzīgs?

Lai būtu mazāk kļūdas programmās. PHP aplikācijas ir pilnas ar kļūdām tieši šādā aspektā arī, to nevar noliegt. Iesācējam protams, ērti, nav lieki jānopūlas, bet varbūt labāk vispār nevajag pūlēties un iemācīties lasīt un rakstīt un gan jau ar to dzīvē pietiks?

 

Samierinies, tā ir universālākā WEB aplikāciju valoda, kurā visletāk un ātrāk var izstrādāt produktu.

Gluži pretēji - tā ir vismazāk universāla valoda - tā ir web skripting valoda, ar ko var taisīt tikai web lapeles. Ja jau reiz pieminēji Java, tad varu pateikt skaidri un gaiši - nav risinājuma php, ko nevar uztaisīt Java, bet uz Java var dabūt gatavu risinājumu, ko nevar dabūt gatavu uz php.

 

Par to laiku un lētumu. Lēti parasti ir iesācēji, bet viņi nemēdz būt efektīvi pat uz php. Lētums ir un paliek lētums - ķīniešu plastmasa.

Savukārt, samaksājot sākotnēji vairāk, profesionāļi uztaisīt kvalitatīvu un ērti uzturamu kodu ar maz kļūdām. Ilgtermiņā izmaksas būs attiecīgi, mazākas.

 

P.S.

Viss tas protams, neattiecas uz nelielām web lapelēm, uzņēmumu vizītkartēm un nelieliem portāliem, bilžu galerijām un pat forumu. :)

Link to comment
Share on other sites

Trollis studijā!

 

1. Tā ir maz universāla valoda - tā ir web skriptinga valoda, tas ir viens - tā attiecas tikai uz webiem.

2. Web aplikācijām tā arī ir ne pārāk universāla valoda - starp web aplikācijām var mierīgi uzrakstīt plānu tādām aplikācijām, ko var uztaisīt uz Java, bet nevar uztaisīt uz php, savukārt visas web aplikācijas, ko var realizēt uz php, var realizēt arī uz Java.

 

Jautājumi?

Link to comment
Share on other sites

Web Developer tu esi tāds guru, ka brīžiem dirst sagribas. Nu sēdi savā Javā un turpini masturbēt zem galda! No tava pēdējā posta var saprast, ka visi kas raksta kodu PHP ir iesācēji, bet tie kas strādā ar Java ir baigie profesionāļi? Man bieži rodas tāda sajūta, ka tieši tu esi tas iesācējs.

Link to comment
Share on other sites

codez to ar teica ka php ir webam. Tu to mēģini noliegt pieliekot klāt patiesu apgalvojumu, kuru codez nemaz nemēģināja noliegt.

codez teica, ka tā ir "universāla web aplikāciju valoda". Es teicu, ka salīdzinot ar citām web aplikāciju valodām (pat ja tās der arī citiem mērķiem, ne tikai web aplikācijām) tā nebūt nav universālākā ne tikai ar to, ka php der TIKAI web aplikācijām, bet arī tīri no tā, ko iespējams paveikt web aplikācijas līmenī...

Link to comment
Share on other sites

Te daži jauc valodu ar frameworku.

IMO, gan ntajos PHP(Zend, CakePHP, CodeIgniter, Kohana..), gan ntajos Python(Django, web.py, Zope), gan ASP.NET, gan ntajos Javas(strutas, spring, wickets), gan ntajos ruby (ķipa Rails) freimworkos var realizēt +/- to pašu, mainās tikai izstrādes ātrums atkarībā no valodas.

Un stateless / stateful valodas (php/python vs java / asp.net) nav liekamas vienā maisā - izmantošanas profils ir dažāds.

Link to comment
Share on other sites

Es jūtu, ka ir nepieciešams nopietni paanalizēt šīs valodas pēc teorijas, varēsiet iesniegt universitātē kā kursa darbu! ;) Vismaz tas daļēji atrisinātu šo strīdu.

Bet pilnīgi vienkāršs jautājums ir - ko jūs katrs te uzskatat par web aplikāciju? Miniet 3 spilgtākos piemērus (vēlams, ar visu URL)!

Link to comment
Share on other sites

Web developer - tu jauc divas fundamentālas lietas. Viena ir rīks. Otra ir darītājs. Ilustrēšu piemēru ne no IT sfēras. Ir balta lapa un ir zīmulis. Tas ir rīks ar ko var radīt mākslas darbu. Vai tas ir labākais vai sliktākais rīks - kas to lai zina. Bet vai ar to var sasniegt nepieciešamo rezultātu? Jā - var! Tagad otra daļa. Darītājs ir persona, kas mēģina radīt mākslas darbu ar šī rīka palīdzību. Vienam sanāks kaut kas elementārs un tālu no mākslas. Citam būs šedevrs, kuru varēs pārdot par lielu naudu. Tagad jautājums - kas ir vainīgs pie tā, ka viena darītāja radīto lietu var pārdot (turklāt par lielu naudu), bet otra nē? Vai tad rīks ir pie vainas vai arī darītājs? Tas pats arī ar PHP. Nav tā slikta valoda. Tas, ka sabiedrībā radies priekšstats, ka PHP ir lēts un visi PHP koderi ir melnstrādnieki ir ne jau tāpēc, ka valoda ir slikta. Gluži pretēji - valoda ir laba un viegli apgūstama. Tāpat, kā zīmulis ar balto lapu.

 

Viss atkarīgs no tā vai pircējs (darba devējs, pasūtītājs) saprot to kas ir kas. Kvalitatīvs produkts nav lēts. Neatkarīgi PHP vai Java. Un labs PHP speciālists var savus pakalpojumus bez problēmām tirgot Javas speciālistu cenā. Tas, ka vidējais līmenis PHP pusē būs zemāks, tas nenorāda uz valodas vājumu. Jo ja valoda ir tiks likta, nedroša utt., tad kāpēc daži no pasaulē lielākajiem Web projektiem ir kodēti tieši PHP (Facebook, Flickr un daudzi jo daudzi citi)?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...