Jump to content
php.lv forumi

Alga WEB/IT cilvēkam


Reinis_m

Recommended Posts

usver --> gribi teikt ka par MAX 4 h stundam dienaa ( tas ir Ljoti slikta diena , ja 4 h taa 10 min ..)

250 Uz rokas ir slikti??, ja faktiski darbaa Seedi un taisi savus projektus??

Jo Ja sistema ir NORMALI uzprogrammeta tad 4 h dienaa NAV ko dariit ...

Nerunajot jau nemaz par 8 h drba dienu ..

--

Saadas lapas toch brizjam var pavilkt 5-10 , un ja par katru sanjem 200-250LS tad jau nemaz tik slikti nav ;)

---

Parasti lapas uzturesanai Ne vairak kaa 100Ls menesii , ( ja viss ir pilniiba automatizeets, un neprasas N-to datu ievade ktru dienu )

----

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Grey_Wolf: Es sapratu, ka šajā gadījumā runa ir par atrašanos darbā visu dienu, ja reiz klientu suporta, sisadmina pienākumi (man te zilais Internets pazuda no desktopa un maili vairs nenāk). Protams, ja diena nav jāatsēž, tad cita lieta.

 

Ja cilvēks sēž un šūpo kājas, reizi pa reizei atverot editoru un kaut ko sīku pielabojot "pieraksti klāt pie klientiem SIA 'xxx', viņi pie mums kaut ko pasūtīja", tad haļava uz pusslodzi par 250Ls/mēn ir ļoti laba alga, jo sevišķi, ja darbinieku aiz rokas neviens nerauj strādāt pa vismaz 8 simtiem. Ja tā ir alga par pilnu slodzi kādam, kas " atnāks strādāt pa 250 Ls uz rokas ar 5 gadu pieredzi", tad tā ir ņirgāšanās.

Edited by usver
Link to comment
Share on other sites

3ls/h sākumam būtu piemēroti... Bet katrs savu darbu novērtē savādāk!

To usver tev vecmāmiņu domāšana, galvenais kā tu sevi pasniedz... Var sēdēt un šūpot kājas visu mūžu, un saņemt lielu naudu. Vajag mācēt kontrolēt arī darba devējs! Un naudu kāsti arī jāmāk :D

Link to comment
Share on other sites

Runas runas, bet kā ar darbiem? Es pateicu, kā reāli tagad krīzes situācijā ir, nevis kā bija "treknajos gados"!

Pasak man, kas tas par php programmeri, kam būtu jāmaksā vairāk kā 600LVL uz rokas (neaizmirstiet, ka darba devējam tas izmaksā 1048.55LVL mēnesī)???

Kas tie par tādiem pasūtījumiem, kur var maksāt par programmēšanu šitāda līmeņa valodā LATVIJĀ (lasi - Eiropas banānzemju nomalē!)??? Ja nu vienīgi kārtējā nodokļu naudas izzagšana! Ja es būtu darba devējs, es tādu summu maksātu programmerim, kurš spētu uzkodēt viens pats specializētu internetveikalu (bez opensource gataviem varientiem, izņemot frameworkus) mēneša laikā kvalitatīvā kodā ar visiem komentāriem - pie tam ar nosacījumu, ka tiek pilnībā ievērots paredzētās arhitektūras princips visur un ka viss kods no A-Z atbilst iepriekš noteiktiem kodēšanas standartiem, ieskaitot komentārus! Tad jā! Bet citādi, piedodiet - tā ir liekulība un tukšu salmu kulšana - tas ir atrauts no realitātes...

Savādāk ir ja strādā ārzemēm vai veido pats savu biznesu! Starp citu - paskatieties, cik pasaulē maksā "freelanceriem"! Vien vairākus simtus dolārus par tik apjomīgiem projektiem kā speciālizētas izsoles, internetbankas, meilserveri utt....

Tādiem "spečukiem" kā vairums šajā forumā to vien tik vajadzētu kā ielaist te kādus pārdesmit tūkstošus indiešu programmētāju, vismaz pietiekamas konkurences apstākļos jūs iemācīsieties strādāt efektīvi un kvalitatīvi, tad arī būs par ko prasīt tos tūkstošus (ASV dolāros tie tiešām sanāk tūkstoši) mēnesī...

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Web Developer, neesi iedomājies, to, ka ja firma nespecializējas tikai uz ārējiem projektiem, bet uztur arī savus, kas nes peļnu, kāpēc nemaksāt programmētājam normāli, ja var atļauties? Nevis visur skatīties pēc kaut kādas tevis izdomātas mērauklas, tam un tam tik, tam un tam tik. Pat nav runa, ārēji vai iekšēji, bet ja var atļauties, kāpēc nemaksāt. Pēc tavām runām, tavs uzņēmums būtu tāds kapeikpisēju kantoris, kas ik pēc 3 mēnešiem mainītu programmētājus, jo pārbaudes laikā var maksāt lētāk. Ar to arī ir pateikt, kāpēc tev tāda nav. :) Ja tu nestrādā uzņēmumā, kur tev var atļauties maksāt, tik cik tu vēlies un cik uzņēmums var atļauties, bet gan tik cik priekšnieks ir iedomājies, ka tev pienākas, tā ir tikai tava problēma. :)

Kas attiecas uz indiešiem, tad mūsu uzņēmuma pieredze rāda, ka no tādiem ir jāturas pa gabalu. Vēl nekrīzes laikos, kad darba bija vairāk, viņiem uzticēja izveidot 2 mūsu iekšējos projektus. Tas viss beidzās ar to, ka mums pašiem tik un tā nācās viņus pabeigt, turklāt drošība tur bija nekāda. Labi viņi nodrošinājās pret sql injekcijām,XSS. Bet visas ajax fīčas,visādas komentāru labošanas, pat nepārbaudīja, vai tev ir tiesības ko tādu labot. Atlika tik pamainīt hidden laukus un tu lapā varēji kā moderators darboties, labot jebkuru komentāru, dzēst - rakstus, komentārus.

Un kas tev dolāros sanāk tūkstošos, tavi minētie 200ls mēnesī? :D Skatos, ka tev ne tikai ar jēdzieniem iet slikti, bet arī ar matemātiku.

Bet nu labi, jebkurā forumā ir nepieciešams klauni. Skatos šajā, tu visu smago nastu esi uzņēmies uz sevis.

Edited by xPtv45z
Link to comment
Share on other sites

xPtv45z - skatos, arī esi no runātājiem vairāk, ne darītājiem. Ja būtu uzmanīgāk lasījis manu ziņojumu, tad es runāju par tiem, kas runā te par algu virs 600 Ls uz rokas, kas tiešām sanāk vairāk nekā tūkstotis dolāru...

Nu par tiem indiešiem - jūs laikam noalgojāt kaut kādu frīlancerus no Kalkutas "jauno, bet nabadzīgo censoņu priekšpilsētas" (necenties iedziļināties šai izteicienā vai meklēt jēgu tam - tas tāpat)! :D Bet indiešu ir daudz un programmētāji tur ir daudz, attiecīgi, tā ir tā pati tēma - statistiska, kuru tur centās apspēlēt codez saistībā ar IQ koeficientu, un statistika darbojas arī šeit - jo vairāk cilvēku, jo vairāk atrodas kvalitatīvi cilvēki.

Es īsti nesaprotu arī tavu filozofiju algas jautājumā - nez vai tu kā priekšnieks maksātu, cik vien vari atļauties... Protams, absurds ir ņemt cilvēkus tikai uz pārbaudes laiku, bet ko nozīmē "bet ja var atļauties, kāpēc nemaksāt"??? Ja tu būtu šefs un tev būtu darbinieks, programmētājs, kuram tirgus cena būtu 500 Ls, bet tu varētu tīri "atļauties" viņam maksāt arī 1000 Ls, es gribētu redzēt, kā tu maksātu tos 1000 Ls!!! Un ne vienam vien darbiniekam! Beidz te liekuļot par lietām, kas ir reālas, sāpīgas un svarīgas daudziem cilvēkiem! Cilvēks, kad nāk strādāt, nosauc algu, ko viņam vajag, darba devējs to vai nu pieņem vai nē! Jebkurā gadījumā darba devējs ņems vērā arī "darbaspēka tirgus cenas"! Tāpat kā jebkurai precei tirgū! Vienīgais, ka ar darbiniekiem ir smagnējāk, jo tie taču ir cilvēki tomēr un darbojas nedaudz arī cilvēciskais faktors...

Link to comment
Share on other sites

Es tiešām maksātu. Ja mani interesētu un patiktu kā tas darbinieks strādā, varētu atļauties kāpēc nemaksāt? :)

Nesaprotu, ko tu te centies sludināt. Katra firma maksā, tik cik var atļauties vai cik grib atļauties. Ja var 1000ls, maksās 1000ls, ja grib 200ls, maksās arī tik. Ko tu te gribi pierādīt? Manuprāt tikai to, ka tu ar sava sūda Javu nopelni mazāk nekā ar tevis neatzīto php citur pelna kāds cits? :)

Visu izkārto tirgus. Paprasīsi par daudz pieņems lētāku, negribēs maksāt, pieņems lētākus un iespējams to nožēlos. Bet katrā ziņā nevar paļauties uz kaut kādu CV online statistiku, kuru manuprāt, arī veido tie kas meklē darbu un norāda tik cik saņēmuši iepriekšējā darbā. Ja es saņemtu 2000ls par web lapu izstrādi, vai es kaut kādā cv.lv reģistrētos un norādītu cik es saņemu?

Un ja runājam par runātājiem nekā vairāk darītājiem, tad jābrīnās, kā tevi vispār kaut kur pieņēmuši darbā, jo šeit forumā tu tikai par runāšanu vairāk neko neesi izdarījis. :)Tādu, kā tevi es noteikti neņemtu, savādāk visu laiku raudātu, man pienākas tik, pēc kaut kādiem tur vidējās statistikas mērījumiem, bla bla bla.

Link to comment
Share on other sites

Web Developer, pats tu te totāli dezinformē. Piem., man 600Ls uz rokas bija pirms gadiem ~4. 250Ls pirms ~8. Pa 500Ls/mēn koderis, kas cērt, nemaz no mājas nelīdīs ārā, ja sēžot mājās var sapelnīt vairāk? Un beidz taču reiz tā izteikties par PHP, jo tādi izteikumi tikai norāda uz tavu neprofesionalitāti. Ko tu vispār meklē *PHP* forumā?

Link to comment
Share on other sites

Izlasot komentāru autoru vārdus (ja tos var saukt par vārdiem) - uzreiz ir zināms, kas tur būs rakstīts, pat tālāk nelasot. Piemēram, Codez rakstīs par lielām algām, Web developer teiks, ka mazas algas + viss ir sū!@.

 

Ar algām viss ir elementāri. Atkarībā no tā, kāda ir pieredze un cik nopietni uzdevumi - mainās arī alga. Būs tāds, kas saņems minimālo un būs tāds, kas saņems tūkstoti. Amplitūda ir liela - tik pat liela, cik dažādas ir cilvēku zināšanas, kā arī pienesums ārpus tīrās kodēšanas (bieži vien kodera idejas par to kā padarīt produktu labāku ir vēl vērtīgākas kā viņa (kā indivīda) koda rakstīšanas prasmes). Tātad varam par šo runāt - tāpat katra situācija būs unikāla un no pirksta izzīstie cipari nebūs attiecināmi uz visiem.

 

Bet ir kas cits tracina lasot komentārus (tas, kādēļ es sen te jau nebiju iegriezies). Ir tādi daži, kas noliek šo sfēru līdz ar zemāko ko kāds IT cilēks var darīt. Bet kas pats jocīgākais - pats tajā pat laikā tieši to arī dara. Jā - Web developer - par tevi iet runa. Nu ja jau PHP ir tāds sūds un PHP koderi ir zābaki, kuri noteikti raksta pamatskolnieka cienīgu kodu, tad kāda X'a pēc tu ar šādu sviestu pelni sev iztiku? Ja tev nav skaidrs, ka arī PHP koderis var būt speciālists savā jomā, kurš ne tikai māk uzrakstīt elementāru spageti kodu, bet kaut ko daudz nopietnāku... tad laikam jāsecina, ka tik tālu vēl neesi izaudzis.

 

Savu pateicu. Palika veiglāk.

Link to comment
Share on other sites

Tādiem "spečukiem" kā vairums šajā forumā to vien tik vajadzētu kā ielaist te kādus pārdesmit tūkstošus indiešu programmētāju, vismaz pietiekamas konkurences apstākļos jūs iemācīsieties strādāt efektīvi un kvalitatīvi

Nejauc melno darbu ar tādu, kur vispirms ir jāpadomā, pirms mesties rakstīt kodu. Ir gana daudz cilvēku, kas ir "iemācījušies pēhāpē" un nu meklē darbu šajā nozarē, neizslimojot bērnu slimības (minēto spageti kodu, specgadījumu pārbagātību, intensīvu globāļu un $_SESSION izmantošanu) uz dažām savām sistēmām.

 

Kad lielā projektā paskaties uz melnstrādnieku rakstītu kodu, tad jāsecina, ka figņa vien sanāk, jo uzturamība ta pazūd. Netici? Paskaties kādu sistēmu, kur pāri gājuši 10 programmētāji, ja kādreiz tiec tādai klāt. Ja mūsu darba devēji tiks pie iespējas algot indusu tūkstošus, ar garantiju būs jāiziet cauri 2 fāzēm:

1) Ōōōōō - reāls php programmētājs tikai par 200Ls mēnesī? Davai! Davai desmit viņus! Fiksāk sataisīsim projektu!!

2) Kāda mārrutka pēc visi baltie programmētāji krīt izmisumā un manās projām, kad man vajag mazliet pārtaisīt projektu, kurā PHP kods aizņem tikai 20 megabaitus?

 

Aiziet - ja darba devēja redzesloks aprobežojas ar vizītkartes lapiņām un uz osCommerce balstītiem internetveikaliem, kuru izstrāde ilgst pāris dienas .. pāris nedēļas, tad droši var algot iesācējus, kas prot galvenokārt <? include("aboutus.php"); ?> (jā, ar īsajām iekavām). Tie prasīs mazāku algu. Lielākām sistēmām, kuru izstrāde ilgst gadiem, ar iesēcējiem būs stipri par īsu, bet speciālisti, kuri neapmulst pie prasības uzrakstīt sistēmas pluginu citā valodā, par 250Ls/mēn diez vai strādās.

Edited by usver
Link to comment
Share on other sites

fīča var arī būt saistīta ar diezgan lielu darbu. ne tādu kur pietiek pasēdēt 4 stundas dienā.

Ja tā ir loģistikas kompānija, tad fīčas var būt ļoti dažādas. kā piemēram visai sistēmai gps piesaistīt, dokumentus (ja vajag). un vēl ir kaudze lietas kas nav sīkums, ko var 10 minūtēs uztaisīt.

 

plus tas ja php speciālists neprot kādu moduli pārtaisīt javā vai delfos, nenozīmē ka viņs ir iesācējs.

 

 

un uzņēmuma vadībai galvenais ir pēc iespējas ātrāk ieraudzīt fīču vai nu kas ir jāveido.

ja ir paredzēts ka to var uztaisīt 20 dienās, tad vadība ir priecīga ja tas parādās pēc 10 vai 15 dienām, kā rezultātā ir cerība uz prēmiju vai algas piemaksu.

 

ja ir paredzēta pilna slodze strādāt, tad prasi 500 lv uz papīra. ja sistēmu ļoti vajag tad piekritīs. ja ļoti nevajag, tad varbūt ka citu meklēs.

Link to comment
Share on other sites

Vari prasīt kaut vai miljonu dienā! Zimbabves dolāru...

 

usver - nepārspīlē! Labi zini, ka šai valstī ir sūdīga izglītība, vismaz IT sfērā tiešām...

Un php IR vairāk ākstīšanās, nekā diži akadēmiska un labākās prakses programmēšana. Kaut vai tas, ka php netiek ievērots praktiski nekāds striktums, sintakse ir izplūdusi pati par sevi, daudzas OOP pamatfīčas tiek ieviestas tikai kaut kādā tur 5 versijas apakšversijā, nekvalitatīvs un nedrošs kods ir pieejams lielā skaitā, gan atvērtā, gan aizvērtā (maksas) veidā! Un ja godīgi, es neticu, ka php kā līderim web programmēšanas valodās (kas kā zināms, nemaz reāli pasaulē arī šobrīd nav) nav nekāda spīdošā nākotne! Strauju popularitāti gūst python, konkurē ārā... Protams, Java arī pati par sevi - kā enterprise web aplikāciju programmēšanas valoda, šobrīd neapšaubāmi ir līderis pasaulē. Web aplikācijas kļūst aizvien sarežģītākas un prasības pret tām - aizvien augstākas, jo cilvēki jau sāk pierast pie tā, ka internetā ne tikai var lasīt ziņas un apskatīties meilu, bet arī izmantot visādas lietojumprogrammas (aplikācijas) savu mērķu sasniegšanai - kaut vai ceļojuma maršruta izveidei un nodrošināšanai ar visām rezervācijām, kaut vai bankas kontu lietošanu, lidmašīnas biļešu rezervēšanu, preču meklēšanu un iegādi, nozīmīgas informācijas meklēšanu utt. Ceru, ka google arī darbojas virzienā, lai tiktu izskausta "internetmiskaste", lai uzlabotos kvalitāte un ticamība web pakalpojumiem.

PHP man šķiet ir tikai viena izeja kā tas varētu izdzīvot! Uz savu jauno versiju vienkārši viņiem visa valoda ir jāpārtaisa jau saknē - lai izveidotos optimāla valoda web programmēšanai un jāuztaisa strikti datu tipi - kaut vai šie tipi būtu nedaudz - speciāli web vajadzībām, bet noteikti. Plus vēl php vajag iestrādāt ļoti daudz un dažādus automātiskos drošības mehānismus! Ātrdarbība arī būtiska.

P.S.

Nevajag jaukt webus arī ar parastajiem softiem - tiem ir citas prasības un citas vajadzības, automātiski - atkritīs retorika par C/C++ advancētību - vienkārši tur nav ko salīdzināt.

Ir arī objektīvs šķērslis visam un saucas Microsoft. Viņu lielākā problēma ir gausā reaģēšana uz tendencēm vai pat vispār nereaģēšana - kā milzu lācis viņi dzīvo savā pasaulē. Un tas ir galīgi garām, jo webam tiek izstrādāti atvērti standarti, kurus nez kāpēc visi pārējie nopietnie web developeri (ar domu - organizācijas, kas attīsta internetu dažādos aspektos) cenšas tomēr ievērot un pieturēties pie pieņemtajiem standartiem, kādus pieņem, piemēram, w3c.

Jaunajai web valodai jābūt ļoti elastīgi un optimāli iestrādātām galvenajām web fīčām - web servisiem, ajaxam, dažādu dbo atbalstam, datu tipu striktumam, datu filtriem, protokolu analizatoriem, web security utt. utjp.

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...