m8t Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Tātad, ideja tāda: izveidot tabuliņu, kurā man rādītos pēdējie raksti. Nevis pēdējie raksti, kuri ir pievienoti, bet pēdējie, kuros ir koemntēts. Pašlaik man ir 2 syl tabulas: "temas" un "komentari". Tabula "temas" ir visu rakstu virsraksti, kā arī teksts, kurš ir tajos + id. Komentāros ir koemtnāra id, tēmas id, komentāra teksts. Pēc idejas pašliak es varu izdarīt šādi: $query = "SELECT * FROM {$tblprefix}komentari GROUP BY id ORDER BY id DESC LIMIT 10"; $run = mysql_query($query); while($row = mysql_fetch_array($run)) { echo $row['virsraksts']; } tas nu lūk man izprintēs laukā pēdējās komentētās tēmas, bet ja piemēram pēdējā tēmā ir komentets 2 reizes pēc kārtas, tad izprintētos šādi: Kautkas Kautkas Citas tēma Vēl cita tēma Lūdzu palīdziet man izveidot šo lietu tā, lai rādītos top 10 tēmas, kur ir pēdējie komentāri, bet lai šīs tēmas nedublētos. Paldies jau iepriekš -Shizo0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Kāpēc tev komentāru tabulā ir tēmu virsraksti. Tas ir pavisam aplami. Normāli būtu jābūt tikai ārējā atslēga (id) uz tēmu tabulu. Tad tas kverijs varētu laikam izskatīties kaut kā sekojoši: SELECT virsraksts FROM temas WHERE id IN (SELECT DISTINCT temas_id FROM komentari ORDER BY pievienoshas_laiks DESC LIMIT 10) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Uhti! Liels paldies! Viss sanāca :) Par to virsrakstu - man pašam viņš nebija nemaz tabulās pie komentāriem. Sajuka mazliet, tāpēč tur parādījās virsraksts. gadās :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts