KarlisBa Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Sveiki! Es jau kādu laiciņu cīnos ar tādu problēmu, ka nevaru uztaisīt skriptu, kurš nosaka vai tekstā ir konkrēts simbols. Respektīvi vai tekstā ir " pēdiņas simbols. Mēģināju ar strpos un preg_match funkcijām, bet uz strpos viņš atrada da jeb kuru citu burtu tikai ne pēdiņas jeb " simbolu un uz preg_match nekas nesanāca. :) Teksts, kas ir jāpārbauda tiek padots no $_POST formas. Ir kādi ieteikumi kā vēl pārbaudīt vai ir šis simbols? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucumber Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 if(str_replace("\"","",$_POST['text'])) { echo 'Ir pedinas'; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlisBa Posted July 17, 2009 Author Report Share Posted July 17, 2009 Šāds variants arī nestrādā. Abos gadījumos gan kad ir, gan kad nav pēdiņas uzrādās, ka viņas ir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Man šķiet ka strpos būtu smuki jāatrod simbolus. Parādi koda gabalu kā Tu mēģināji ar šo funkcju atrast pēdiņas, varbūt ka kļūda kau kur? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Loģiski, jo str_replace() nekad neatgriezīs false :) Kāpēc tev nederēja strpos() ? Principā šī ir visatbilstošākā šādai vajadzībai.. Returns the position as an integer. If needle is not found, strpos() will return boolean FALSE. if(strpos($str, '"') !== false){ echo 'Ir pēdiņas'; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlisBa Posted July 17, 2009 Author Report Share Posted July 17, 2009 Nu bļāviens, man gribās lamāties... Es viņu caur strpos laidu curi, tad, kad jau biju caur htmlspecialchars izlaidis. Tāpēc jau arī nestrādāja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts