Jump to content
php.lv forumi

Vajag palīdzību ar OOP


Prayer !!

Recommended Posts

Sveiki..

 

Man nepieciešama palīdzība ar šo klašu struktūru izdomāšanu..

 

1.Par validācijas klasi man ir priekštats kā varētu taisīt..

Konstruktora padod mainīgo kuru pārbaudīt, piemēram lietotājvārdu un tad var izsaukt metodes, piem setLength(3,30), kas saglaba garumu kāds japarbauda tāda tipa metodes, tad kkāda metode izpilda visu nepieciešamo šim mainigajam un atgriež rezultātu. Kā arī iespēja iegūt error tekstus no klases..

Tā īsumā ir mana ideja par šo klasi.

 

Izsakiet savas domas ieteikumus lūdzu, man ļoti noderēs..

 

2.Otra klase vai nākamas divas vai vairāk ir saistībā ar lietotāju autentifikāciju un reģistrēsanu.. Tur man nav sanācis veiksmīgi izdomāt risinājumu lai klase/es būtu lietojamas arī turpmāk nevis tikai vienam projektam. Esmu pētijis vairākas šada tipa klases, bet neviena īsti nelikās laba.

 

Es ceru, ka te izvērtīsies kāda diskusija :)

Edited by Prayer !!
Link to comment
Share on other sites

Par validācijas klasi runājot... Man tava ideja ne pārāk patīk, jo tad man katram elementam jākonstruē objekts, katram elementam jāuzstāda vajadzīgie parametri, utt. Man foršāk šķiet visu sarakstīt masīvā un klasei/funkcijai padot šo masīvu, kas jāapstrādā.

Link to comment
Share on other sites

bet kadā veidā varēs zināt kā pārbaudīt šos elemetnus? jo nejau visiem bus vienadas robežas utt.. Vēl man ideja bija, ka var veidot klasi, kurai metodes butu checkTextField() utt un šīm metodēm var padom gan regulārās izteiksmes un citus parametrus.. tad klase sagatavo kļūdu sarakstu no visiem padotajiem elementies, un beigās atgriež rezultātu.. šī ir cita pieeja, bet tavējo īsti nesapratu kā var realizēt.. varbūt vari paskaidrot :)

 

Ļoti vēlētos ari uzzināt par otro punktu manā postā, ja kādam ir savs viedoklis par to :)

Link to comment
Share on other sites

Kāds ir iemesls, ka tu realizē to ar klasēm? Vai vienkārši liekot pliku kodu failos un veidojot funkcijas nebūtu vienkāršāk? Vispārīgi, lai tiešām būtu jēga no OOP iespējām, nebūtu nepieciešams kas specifiskāks, nopietnāks? Vienkārši liekot php kodu klasē, tu zaudēsi uz ātrumu un ieguvums būs niecīgs vai nekāds. (Mana pieredze ar OOP ir neliela.)

 

Man liekās, ka visādas validācijas izvirtības, kļūdu paziņojumi būtu jāliek klienta pusē, php puses validāciju atstājot koda ziņā vienkāršu. Vari uzmest aci jquery validācijas pluginam.

 

Lietotāju autentifikācijai izmantoju vienkāršu failu ar pliku php kodu, ko ielādēju un viss. Pieslēgšanās forma parasti sanāk, ka ir augšā vai sānā, tas ir, viņai nav savas lappuses.

 

Ar to reģistrēšanos varētu būt interesantāk. Ja ir kādas striktas prasības no pasūtītāja, tad jāpielāgojas. Vispārīgi pie reģistrēšanās lieku tikai pašu nepieciešamāko, to, kas lielos vilcienos ir visur. Papildus informāciju lieku atsevišķi un kā neobligātu. Reģistrējas un tad, ja vēlas, var aizpildīt savu tukšo profilu. Kā rezultātā reģistrācija vienāda visur, bet profilu var taisīt individuālu.

 

Ja tu pamatosi, kāpēc OOP pieeja, kādas OOP nianses gatavojies izmantot, tad varētu arī būt, ka kādam rodas interese tev palīdzēt izdomāt klašu struktūru. Palīdzēt salikt vienkārši php kodu klasē, man nav intereses. Tā pat kā tu, es arī ceru, ka veidosies diskusija.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...