Prayer !! Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Sveiki. Es vēlos uzzināt jūsu ieteikumus un labojumus par manis šodien izveidoto MySQL klasi.. Pašu klasi, var apskatīt šeit. Izmantošanas piemēri: $sql = new MySQL('username', 'password', 'database', 'hostAddress'); $sql->select('users', array('UID','username'), array('power', '=', '12'), array('UID','power'), false, '3,5'); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username'), NULL, array('UID'), false); echo "<br />"; $sql->select('users', NULL, array('power', '>=', '12'), array('UID','power')); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username'), array('power', 'LIKE', '12%')); echo "<br />"; $sql->select('users', array('UID','username')); echo "<br />"; $sql->select('users'); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123'), array('uid', '=', 'prayer', 'OR', 'level', '=', 'admin')); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123'), array('uid', '<>', 'prayer')); echo "<br />"; $sql->update('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123')); echo "<br />"; $sql->insert('users', array('trac3','1231')); echo "<br />"; $sql->insert('users', array('uid'=>'trac3','ping'=>'123')); echo "<br />"; $sql->delete('users', array('uid', '>=', '10')); echo "<br />"; $sql->delete('users'); un šo piemēru izveidotie kvēriji šeit: SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' WHERE power='12' ORDER BY 'UID', 'power' DESC LIMIT 3,5 SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' ORDER BY 'UID' DESC SELECT * FROM 'users' WHERE power>='12' ORDER BY 'UID', 'power' ASC SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' WHERE powerLIKE'12%' SELECT 'UID', 'username' FROM 'users' SELECT * FROM 'users' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' WHERE uid='prayer' OR level='admin' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' WHERE uid<>'prayer' UPDATE 'users' SET uid='trac3', ping='123' INSERT INTO 'users' VALUES ('trac3', '1231') INSERT INTO 'users' (uid, ping) VALUES ('trac3', '123') DELETE FROM 'users' WHERE uid>='10' DELETE FROM 'users' Klasē pašlaik ir uzlikts 'echo', tā vietā lai būtu mysql_query(), priekš testēšanas nolūkiem, lai redzētu pašus kvērijus. Nav praktiski nekādu kļūdu pārbaužu, bet domāju to vēlāk varbūt arī uzrakstīt, bet no sākuma ieteikumus gribētu dzirdēt.. Viens lūgums man gan ir. Tas ir saistībā ar drošību. Kā izvairīties no SQL Injection un kurās vietās tas būtu nepieciešams? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Emm ... camel-case tak ir Java slimība. Es gan īsti neredzu arī pielietojumu šitai klasei. IMO ir daudz grūtāk atminēties visus funkciju parametrus, kā vienkārši uzrakstīt query'u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xPtv45z Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Un ja vajag JOIN, subselectus, vai vairākas tabulas iekš FROM? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer !! Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 Nav nekādu šaubu, ka man šo klasi vajadzēs vēl turpināt veidot, bet dotajā brīdī es vēl mācos visu :) un pietiek ar šīm metodēm.. Nesaprotu, kāda starpība, kā es saucu savus mainīgos? Man vieglāk ir uzrakstīt mainīgaisViens, nekā mainīgais_viens.. Anyway es gribētu ļoti uzzināt par to drošību, kā to nodrošināt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Emm ... camel-case tak ir Java slimība. Nezinu, es personīgi to lietoju pirms vispār Java biju redzējis. Man vismaz Ir ērti. Kā tad Tu raksti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Palasi šo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Īsti nesaprotu kāpēc būtu jāraksta šādi: $sql->delete('users', array('uid', '>=', '10')); Kur ir pievienotā vērtība vai labums (tā masīva rakstīšanai)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer !! Posted July 6, 2009 Author Report Share Posted July 6, 2009 Palasi šo. Paldies.. Ļoti noderēja, esmu arī pārakstījis gandriz visu klasi, tāpēc šo topiku var pat slēgt. Liels paldies par ieteikumiem un palīdzību, tas viss man noderēja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Paldies.. Ļoti noderēja, esmu arī pārakstījis gandriz visu klasi, tāpēc šo topiku var pat slēgt. Liels paldies par ieteikumiem un palīdzību, tas viss man noderēja :) Tad varbūt padalies arī ar pārējiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecky Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Tāds jautājums lielākiem profiņiem visā šajā sakarā. Vai nebūtu labāk, ja tos pieprasījumus rakstītu nevis kā PHP f-jas, bet visas tās f-jas ierakstam DB un izsaucam tad f-jas no DB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts