Jump to content
php.lv forumi

kaartojam kastes greedaas un blakus vienu otrai


labikataa

Recommended Posts

Vai tad nu tiešām ir tik svarīgi savā maģiskajā izskatā ir tik liela nozīme tam, ka tur ir <div> nevis <table><tr><td></td></tr></table> ?

Izskatā - nē.

Renderingā un datu saņemšanā - jā.

 

Tabula netiek renderēta pirms nav saņemts </table> tags (vai konstatēta tā prombūtne), jo vienmēr pēdējā šūnā var būt colspan/rowspan pa visu tabulu. Resp. tikai tad, kad ir saņemts </table>, tiek veidots režģis un dati salikti pa šūnām.

 

Divi tiek renderēti uz reiz, kā neredzami taisnstūri un tajos uzreiz sabāzta info. Kad apstrādāta info par to "css", tie tiek pārvietoti/izplesti un parādīti.

 

Teiksim, tev jāattēlo 10 šūnas, katras "datu ielasei" paiet 1 laika mērvienība.

Ja tu rādīsi tabulu, tad paies 10 l.v. un pēc tam parādīsies visa tabula.

Ja tu rādīsi divus, tad katru 1 l.v. parādīsies kaut kāds kontens, kur jau var sākt skatīt/lasīt.

 

Un tagad :blink: SHOCKING:

Ir tāda lieta, kā ārējie elementi un to lejuplādes taimauts. Teiksim, tev pēdējā tabulas šūnā jābūt skaitītājam, kas tiek izsaukts ar <script src=""> (kuram nau uzlikts defer), vai kādam flasham vai citam ilglādīgam objektam. Kamēr tas src nav saņemts, tabulu nevar sākt renderēt ("hvz, varbūt tas skripts izraksta pusi tabulas"). Pieņemsim, ka tas src atrodas uz cita servera, kurš ir vai nu pilnībā nogāzies vai ātrums xbytes/sec. Tad kamēr tas pilnībā tas nav pilnībā lejlādēts (hei, es izdomāju jaunu vārdu!) vai netiek sasniegts zināms timeouts (IE tas laikam bija ap 15 sek), VISS TABULAS SATURS NETIEK ATRĀDĪTS. Ok, daži pārlūki ignorē apstākli un uz tā rēķina ir "it kā ātrāki" (Opera), bet tamdēļ viņi arī ģļuko citviet.

 

Diviem atkal ir ļoti vienkārša parent/child objektu saikne, kas strādā līdzīgi domino principam. Visi divi izvadīti, nopozicionēti. Bāc kādam divam jāpaplešas vairāk. Čeks: current.div.width>parent.div.width? vai drīkst paplest parent? nē/gāžam visu lejā (current.div.height>parent.div.height?...), jā - paplešam parent un čekojam viņa parentu līdz aizejam līdz "pamata" (the parent of all parents) elementam (analoģisks objektam, kas atbilsts <html>).

 

Dēļ kā man nepatīk template sistēmas - ka viņām bieži ir tā pati "tabulu" semiotika. Viss outputs ielasīts mainīgajā, kas tiek "izgāzts" tikai pašās beigās. Tāpē pie lēniem savienojumiem lietotājs 10 sek blenž baltajos tīrumos (nedrīxt aizmirst, ka Alt+F4/Stop/Back vienmēr ir blakus), un tikai pēc tam "nobombardēts" ar htmlu (kas, turklāt, atkal var saturēt tabulas/flash/lielus img, kas tiks atkal lēni lādēti).

Link to comment
Share on other sites

Tas, ko tu raksti ir baigi labi un pareizi,bet, ja tiešām ir nepieciešams kāds sarežģīts dizains, tad labāk un drošāk ir izvēlēties saturošo tabulu, jo vismaz varēsi mierīgi gulēt naktīs tāpēc, ka neviens bloks nekur neaizpeldēs...

Link to comment
Share on other sites

Kas šajā piemērā nederēja?

http://glish.com/css/7.asp

 

Headeri un fuuteri nevar pielikt, preciizaak pielikt var droshi vien ... bet man vinsh bija piesaistiits pie videejaas slejas, kas ja ir iisaaka par saanu slejaam, headeri un fuuteri pamet zem taam... bet tas nav tas svariigaakais, viss ir risinaams iznjemot to kas nav risinaams :P

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...