Absjeks Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Čau visiem! Esmu pilnīgs amatieris, man nepieciešama palīdzība. Taisu totalizatoru. Esmu ticis tik tālu, ka pēc kritērijiem izdrukā visus spēlētājus pēc kārtas. Vienīgā problēma, ko nevaru uztaisīt - ja spēlētāji vienā pozīcijā tabulā, tad vajag arī izdrukāt, lai ir vienā pozīcijā, bet nākošajam spēlētājam, piem., ir četras ceturtās vietas, nākamā būs 8. Tātad tā kā tikai mācos, netaisīju nekādu DB tikai masīvos saglabāju spēlētājus šādi apmēram: $player[0]['fullname']= Šalī Triela $player[0]['result1']=2; $player[0]['result2']=1; $player[1]['fullname'] $player[2]['result1'] $player[2]['result2'] utt. Kritēriji: Piem., Latvija vs. Šveice 1:0 1)sarakstā ir tikai tie, kuri lika par labu LV 2)kam visprecīzākais vārtu pārsvars 3)tiem, kam sakrīt vārtu pārsvars, salīdzina vārtu summu $result1=1; $result2=0; $p=1; for($i=0;$i<30;$i++) //pārsvara starpības iterācija { for($j=0;$j<30;$j++) //summas starpības iterācija { for($k=0;$k<count($player);$k++) //spēlētāju iterācija { if (predicted($player, $k, $result1, $result2) //funkcija, kas nosaka, vai spēlētājs paredzēja uzvaru && (scoredDifference($player, $k, $result1, $result2)==$i) //funkcija, kas atdod starpību, par cik spēlētājs nokļūdījās no reālā pārsvara && (sumDifference($player, $k, $result1, $result2)==$j)) //funkcija, kas atdod starpību, par cik nokļūdījās no reālas punktu summas { print "$p vieta:<br />"; print_r ($player[$k]['fullname']); print "<br />Pārsvara diference: "; print scoredDifference($player, $k, $result1, $result2); print "<br />Summas diference: "; print sumDifference($player, $k, $result1, $result2); print "<br />Rezultāts: "; print_r ($player[$k]['result1']); print ":"; print_r ($player[$k]['result2']); print "<br />"; $p++; } } } } esmu plaši atvērts jebkādiem noderīgiem padomiem un konstruktīvai kritikai. ja kāds domā, ka būtu efektīvāk bijis taisīt bijis pavisam savādāk, lūdzu, iesakiet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 četras ceturtās vietas, nākamā būs 8 pati pa sevi ideja tā drukāt - ir nepareizi. ja taisi "dalītā 4", tad nākamā ir 5-tā, nevis 8-tā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xPtv45z Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Es īsti nesapratu, kā tev ar tiem rezultātiem, bet nu pēc idejas $p palielini tikai, kad rezultāti atšķirās. $p=0;$prevResult=null; cikls(){ if($prevResult!=$currResult){//šim jāatrodas pašā cikla sākumā $p++; } $prevResult=$currResult; echo "{$p} vieta."; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absjeks Posted April 30, 2009 Author Report Share Posted April 30, 2009 Beidzot pabeidzu! Pats izfiškoju abus variantus un drīzāk mani interesē Jūsu visu viedoklis par to, vai, ja ir dalītas vietas, tad nākamajā vietām jāiet pēc kārtas šādi: 1) 2) 2) 3) vai arī šādi 1) 2) 2) 4) ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 2. variants! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Man tīkamāks šķiet 1. variants. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 (edited) 1 varjanst jo savadak ka 3 vieta vispar netiek pieskjirta .... 2. varjantu nekad /nekur nesmu redzejis.. vel jau pasatv 3 varajnts 1) 2-3) 4) tas ir 2 un 3 vieta tiek sadaliita vienliidzigi .. (no pirma varjanta atskjiras ka tiek kokreti noradiits ka vietas ir liidzvertiigas ..) Edited April 30, 2009 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Kā nekad 2. nav redzēt? Prakstiski visos sporta čempionātos un olimpiskajās spēlēs, ja kaut kādu iemeslu dēļ 2-viem ir vienāds rezultāts, tad nākamā medaļa netiek piešķirta. Piemēram, ja ir divi sudrabi, tad bronzas nav. Piemērs, 100m skriešana: http://en.wikipedia.org/wiki/Athletics_at_...Summer_Olympics Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absjeks Posted April 30, 2009 Author Report Share Posted April 30, 2009 Paldies par atsaucību visiem! Tiešām prieks, ka šis ir aktīvs forums! Lai vai kā ir man abi varianti gatavi, kad nodošu, pateikšu, ka var 1. un 2. variantu, bet atstāšu tagad 1., jo tas bija nedaudz grūtāk uzrakstāms. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Par Rankiem šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/Ranking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts