Jump to content
php.lv forumi

mans bilžu ceļojums


Recommended Posts

Sagaidām no termi jaunu lapu bilžu ceļojums.

Kā piemēru var apskatīties vienu no ceļojumiem pa brīvdabas muzeja luterāņu baznīcu. Šos ceļojums var veidot paši lietotāji (nepieciešama reģistrācija) viegli savienojot bildes ar virvēm.

Pielietot varētu ļoti plašs cilvēku loks. Dzīvokļu vai māju pārdevēji (forši taču, ka var pastaigāt, nevis vienkārši spaidīt bildes), muzejiem es domāju arī noderētu, vai arī vienkārši atdzīvot savu pagalmu vai ielu.

Man pašam ļoti vēl gribētos lai varētu pievienot ne tikai bildes, bet arī video (muzejos gids varētu sniegt virtuālo aprakstu). Ja kādam kas vēl uz sirds, tad šeit būs kontakti.

Link to comment
Share on other sites

Forša ideja, realizēts ar diezgan labi, bet es tai parkā apmaldījos, nevarēju vairs tikt ārā :)

 

Vēl var uztaisīt tā, ka uz bildēm kaut kur var noslēpt zelta monētiņas, un tad parastiem jūzeriem, lai nav tikai plika staigāšana, var meklēt monētiņas.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

brīvdabas bildēm pēc exif gps tagiem varētu siet kopā.

nu nezinu, cik ta daudziem ir iebūvēts gps kamerā. Baigais čakars būtu man liekas, un tas derētu tikai advancētiem lietotājiem.

Jebkurā gadījumā nav tāds mērķis, lai taisīt otro goole maps street view.

/me nesaprot kam šitais

tad droši vien nav priekš tevis piemērots :)

Viss taču vienkārši, sasaistīt kopā bildes ar virzieniem: uz priekšu, atpakaļ, pagrieziens pa labi un pagrieziens pa kreisi.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc uzreiz nav jēgas?

Nevar taču katrs atļauties 360 grādu kameru, vai vismaz spoguļkameru ar 170 grādiem, lai tikai pafotografēt savu pagalmu. Ja ar parastu kameru, tad likt kopā bildes visos virzienos diez vai daudz cilvēku gribētu.

Un jēgu es tādam pasākumam neredzu, jo kā jau minēju iepriekš, tad nav mērķis taisīt 360 grādu apskatu punktus pa visu pasauli.

 

Jo pirmsākumos (pirms apmēram gada), es domāju uztaisīt spēli, kura sastāv no bildēm. Staigājot pa mežu, tiek atrasti palīgmateriāli, kas palīdzēs iziet ārā no meža.

Pēc tam man likās forši uztaisīt tādu pastaigu no fotogrāfijām priekš parastiem lietotājiem. Iespējams vēlāk arī tiks pievienota iespēja, ka lietotāji varēs taisīt tādus questus ar pastaigām un maziem palīgziņojumiem.

Tāpēc vilkt paralēles, starp tevis piedāvāto un to kas tagad ir, man negribētos.

 

Es saprotu tavu pozīciju, ka vēlies lai būtu precīzi apskates punkti 360 grādi, katram punktam. Jā, būtu forši, bet kas liks tādas bildes?

Un neviens taču netraucē, vari droši tādu uztaisīt. Vai arī var attīstīt šo uz citu pusi :)

Link to comment
Share on other sites

sev zināmu parku varēsi pareizi ievadīt, bet ja aizbrauc kaut kur, vvz kur, un tur sabildē - bez gps datiem vai bildēšanas ik pēc 5ciem soļiem nesaliksi pareizi kopā, it sevišķi, ja pats vēl 3x apmaldījies.

Ja jau esošu ceļojumu galerijā bildēm ir gps dati, tad kurš gribēs tam visu ar roku norādīt relatīvo atrašanos vietu vienam pret otru, it sevišķi, ja ceļojums bija pirms gadiem 3?

 

un gps uzparikte tagad takš ir visiem profesionālajiem sēņotājiem.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1) Ideja nav nekas jauns, redzēta jau daudzviet sen, ideja veca.

2) Apšaubu, ka šitik primitīvu lietiņu kādam dzīvokļu pārdevējam būs izdevīgi izvietot ārpus sava saita/sludinājumu servera utml. Jo principā kaut ko tādu uztaisīt html/php skolniekiem vajadzētu tomēr prast, lai varētu uzstāties darba devējam.

3) lai ideja būtu tāda, kurā vērts atgriezties jāpiedāvā ir kaut kas interesantāks.

Link to comment
Share on other sites

zinatnieks - pareizi pateici - twitter ir sūds.

Kāpēc cilvēki izmanto sūdus? Jo vairums cilvēku paši ir sūdi, jo daļēji no tiem sastāv. Ko teiksi par komunismu? Kurš tādu mēslu izmantos? Bet redz ka izmanto un aktīvi izmanto joprojām tādu sūdu pasaulē! Bet tāpēc jau nav pašam jāpaliek par sūdu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...