Llama Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Kā lai uztaisa tā lai katram jaunumam ir savs komentāru lists ! Yo man uz visiem topikiem ir viens un tas ir stūlbi bet man vaig lai ir uz katra ! Vai kāds nevar palīdzēti ! Vai var arī tā ka izvēlās augša pie kura topika tu vēlies savu komentāru un ka tas topiks uzreiz parādās tajā listā kad uztaisa to ! Ja vaig varu sīkāk paskaidroti ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Raksti glabājas tabulā Raksti ar kolonnām: ID Raksta_nosaukums Raksta_teksts Citi_lauki1 Citi_lauki2 ... KOmentāri glabājas tabulā Komentari ar kolonnām: ID RakstaID -> Foreign Key no tabulas Raksti Komentars KomentAutors KomentEpasts Citi_lauki1 Citi_lauki2 Līdz ar to, atverot konkrētu rakstu - Tev ir zināms šī raksta ID (piemēram, 42), tad SQL vaicājums, kas parāda tikai šī raksta komentārus ir šāds: SELECT * FROM Komentari WHERE RakstaID = 42 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Llama Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Es īsti nesapratu tavu domu ! Man raksti ir bez Datubāzēm vnk tīrā lapā ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Nu, tad pastāsti sīkāk, kā tev tas viss izveidots. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Llama Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Nu, tad pastāsti sīkāk, kā tev tas viss izveidots. Vnk man darbojas switch komanda ! Kur man ir jābut jaunumiem man ir tāds kods <? include'switch.php'; ?> un switch man ir tāds : else { include('Jaunumi.php'); // } Jaunumi.php Nākat spēlēti serverī un balsojat par serveri un webu !</br> <br><a href="index.php?lapa=Komentāri">Komentēt</a></br> Un tur kur ir Kad uzspiež komentēti tad pārādas komentāri bet tur ir pilnībā visi ! Bet man vaig lai katram topikam būtu savs ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Glabā katram jaunumam komentārus savā failā. Tā neder? Un tad ar include liec klāt šim rakstam atbilstošo komentāru failu. Pieņemsim, ka Tev saknes mape ir: ./ šajā mapē uztaisam mapi ./saturs mape saturs, savukārt, satur mapes ar rakstiem: ./saturs/raksts_par_futbolu/ ./saturs/raksts_par_tenisu/ ./saturs/raksts_par_biljardu/ ./saturs/Jaunumi/ Katra no šīm mapēm satur vismaz divus failus: raksts.html un komentari.html attiecīgi, kad jārāda konkrēts raksts, piemēram, Raksts par tenisu, tad: switch.php fails izskatās šāds: switch($lapa){ case('raksts_par_futbolu'): $includejamais = 'raksts_par_futbolu'; break; case('raksts_par_tenisu'): $includejamais = 'raksts_par_tenisu'; break; case('raksts_par_biljardu'): $includejamais = 'raksts_par_biljardu'; break; default: $includejamais = 'Jaunumi'; } include("./saturs/$includejamais/raksts.html"); include("./saturs/$includejamais/komentari.html"); Apmēram šādi. Bet nu jāpielāgo savām vajadzībām pašam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Llama Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Nop neiet tā patās vienā un tajā pašā met iekšā ! Vari pārbaudīti Te! Nebija domāts kā spams bet vnk gribu lai man vis ietu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Nu, tad taisi lai ietu. No tā kā izskatās Tavs netop vieglāg Tev palīdzēt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts