Jump to content
php.lv forumi

Iespējam kļūda... bet kur?


peeda
 Share

Recommended Posts

15. rindiņa aiz index.php pietrūkst parastā pēdiņa (')

 

Turpmāk ieteiktu lietot redaktoru, kas atbalsta sintakses iekrāsošanu, būs vieglāk ;)

 

edit:

Papildus vēl ir ieteicams skripta sākumā pievienot:

 

error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
ini_set('display_errors', 1);

 

vai arī

 

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

 

ja gribi redzēt visas kļūdas un problēmas savā kodā.

Edited by Kaklz
Link to comment
Share on other sites

15. rindiņa aiz index.php pietrūkst parastā pēdiņa (')

 

Turpmāk ieteiktu lietot redaktoru, kas atbalsta sintakses iekrāsošanu, būs vieglāk ;)

 

edit:

Papildus vēl ir ieteicams skripta sākumā pievienot:

 

error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
ini_set('display_errors', 1);

 

vai arī

 

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

 

ja gribi redzēt visas kļūdas un problēmas savā kodā.

Ok. Pēdiņu ' ieliku, bet nekā... Arī to ko tu reici ieliku, bet neviens ne otrs variants darbojas, jo man rādās tikai balta lapa...

Link to comment
Share on other sites

Ok, tad turpinām:

 

24. rinda semikols aiz "

30. rinda else vietā elseif

+ tas, ko bubu teica par $line(0) - vari lietot vai nu $line[0] vai $line{0}, labais stils ir lietot {0}

Link to comment
Share on other sites

starp citu, tas, ka tev neko nerāda varētu būt arī tāpēc, ka tavā tabulā nav neviena ieraksta, jo viss izvads ir iekļauts while ($row = mysql_fetch_xx) blokā. Attiecīgi, ja tabulā nav ierakstu, tad arī nekas netiek izvadīts.

Link to comment
Share on other sites

Kas tā par sintaksi: $line(0), ja $line ir strings?

Ja grib pirmo sibolu, vai tad nevajag šitā: $line{0}?

Un tajā kodā kautkas riktīgi nav labi ar pēdiņām...

esmu nonācis tiktālu, ka apskaidrība ir nākusi pār manu galvu Man uz šo skriptu ( failu būtu teikt pareizāk) vispār PHP neestrādā....

Ieliku pirms šī skrpta parastu

<?php echo("test!"); ?>

un arī neko neizdod ārā... Kur tā vaina varētu būt?

Link to comment
Share on other sites

Kaklz, tu vari iebraukt tajā, ko tas skripts dara?

Saņem parametru $_GET['user'] un katram MySQL tabulas ierakstam izvada vai nu:

1) tekstu, ka nav saņemts apstiprinājuma kods, ja lauks 'numurs' ir tukšs,

2) kautko citu tur darās (nav svarīgi ko), ja tas saņemtais parametrs ir vienāds ar 'email' lauka vērtību.

Pareizi?

Link to comment
Share on other sites

Kaklz, tu vari iebraukt tajā, ko tas skripts dara?

Saņem parametru $_GET['user'] un katram MySQL tabulas ierakstam izvada vai nu:

1) tekstu, ka nav saņemts apstiprinājuma kods, ja lauks 'numurs' ir tukšs,

2) kautko citu tur darās (nav svarīgi ko), ja tas saņemtais parametrs ir vienāds ar 'email' lauka vērtību.

Pareizi?

Doma tāda, ka $_GET['user'] salīdzina(atrod) mysql datubāzē lietotāja e-pasta adresi. Ja ir ir tāda tad tad iettālāk un pārbauda kādas iespējas (cik punkti) palikuši lai nosūtītu virtuālo SMS.

Protams, ja datubāzē nav ne e-mail ne numura tad tiek izdots paziņojums (piedāvājums) reģistrēt numuru datubāzē un saņemt iespēju sūtīt virtuālo SMS.

~ tāds īs raksturojums...

Link to comment
Share on other sites

Klau, es tev ieteiktu iemācīties vismaz pašu pašu pašu minimālāko no SQL sintakses.

 

Priekš kam ir domāts SQL WHERE nosacījums? Tu tagad iedomājies, ka tev datubāze ir skapītis, kurā dokumenti ir sakārtoti ~26 atvilknēs, kur katrā atvilknē ir e-pasti, kas sākas ar savu alfabēta burtu. Tu taču nevilksi ārā un neizkrāmēsi visas 26 atvilknes, lai atrastu e-pastu, kas sākas ar 'a'? Ņemot talkā analoģijas ar SQL, tad tev pietiek uzrakstīt

$res = mysql_query('SELECT * FROM tabula WHERE email = "'.mysql_escape_string($_GET['email'].'"');

un lieta darīta. Ja tāds e-pasts būs datubāzē, tad tas tiks atgriezts, ja ne, tad tāda e-pasta nav.

 

Vēlviena lieta, kas attiecas uz PHP ir tā, ka ar = piešķir, bet ar == salīdzina. Pievērs uzmanību savam "salīdzinājumam" if ($kaste = "") kaut kur ap 14. rindiņu

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...