Jump to content
php.lv forumi

Delphi for PHP


codez

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Noskatījos abus video, nav tas nekāds murgs, bet gan dīvains tūlis - tipa tā kā IDE, bet ar savu freimvorku iekšā, par Delphi gan neko nezinu, nelietoju. Bet runājot par to Delphi for PHP:

* kāda praktiska jēga tādam toolim? Varbūt izmantot kā IDE - bet viņš jau nav paredzēts izmantot vienkārši kā IDE, tad jau labāk Eclipse izmantot.

* kods varbūt sanāktu vienveidīgs un diezgan sakarīgs, vismaz no kārtības viedokļa, jo ģenerēts automātiski, tai pat laikā - zināt kā ir ar automātiku - cilvēka roku darbu tā tomēr nespēj kvalitātē apsteigt. Tāpēc neredzu būtiskas priekšrocības šādam automātiski ģenerētam kodam kādā web projektā ilgtermiņā...

* ko darīt, ja vajag taisīt pārāk specifisku webu, ne tā Delphi for PHP drag&drop stilā? Pie tam, man šķiet tādu webu ir vismaz 50% no visiem. Diezvai šis Delphi for PHP būs lietderīgs palīgs tad.

 

Iedomājieties, pasūtītājs prasa jums uztaisīt interneta biļešu tirdzniedzības vietni ar vairākiem biļešu veidiem un tirdzniecības variantiem, tai skaitā varētu būt kā produkti ar grozu. Pie tam, viss "custom" dizainā, jāglabājas sesijā, varbūt pa kādam web servisam un feedam klāt? Kā jūs iedomājieties to paveikt uz šī Delphi for PHP? Es personīgi, nevaru iedomāties, kā tas tur būtu "rapid" kā viņi apgalvo un ērti izdarāms. Tad jau labāk uzreiz ņemt kādu vienkāršu MVC frameworku un visu bliezt no 0 uz freimvorka bāzes augšā bez "drag&drop", kā arī vajadzības gadījumā pat bibliotēkas pašam pieprogrammēt.

Piekrītu, ka php nav paredzēts programmēt šitādā stilā kā tas Delphi for PHP demonstrē.

 

Lai gan, vienu plusu saskatu:

Visādiem, kas nesaprot while ciklus un nemāk uzģenerēt HTML tabulu no datubāžu ierakstiem, izmantojot php, šis Delphi for PHP varētu mazināt kompleksus un palīdzēt kaut kādus vienkāršas "ļepatu" webus uztaisīt, lai pašiem prieks un mute smaida. Protams, ironija, bet tā tas nu ir...

Link to comment
Share on other sites

Lai gan, vienu plusu saskatu:

Visādiem, kas nesaprot while ciklus un nemāk uzģenerēt HTML tabulu no datubāžu ierakstiem

tas nav pluss, tas ir liels mīnus. Kāpēc? Tāpēc ka tādiem cilvēkiem iekš web/kodēšanas NAV ko darīt! lai netērē projekta naudu/uzņēmuma resursus, un pats galvenais - savu laiku. Jo 99%, ka metīs grāvī savus tjap-lap un vecumdienās vairs pat to neatcerēsies.

Link to comment
Share on other sites

Delfins - ir viens aspekts:

Galvenais ir nevis tas, ka cilvēks NEPROT vai NEZIN, bet gan tas, ka NEGRIB MĀCĪTIES un NEGRIB ZINĀT! Pirmais gadījums ir tikai normāli, visi kādreiz ir mācījušies un vēl tagad mācās un programmeris būtībā mācās visu laiku, kamēr vien strādā. Bet ja negrib mācīties, negrib vai nevar saprast, nu tad gan ir traģiski un pēc vairākiem tādiem fiasko nav ko tiešām tādiem cilvēkiem meklēt IT, iespējams, viņu aicinājums ir selekcionēt ziedus, iespējams, viņu aicinājums ir psiholoģija, bet ne programmēšana tad.

 

Runājot par to delfi for php - es labprāt nokačāšu un izpētīšu to pats, kas tur īsti ir vēlāk, bet jau tagad redzu, ka tā ideja nav diemžēl diez ko praktiski veiksmīga, vienkārši interesanta - interesanta un tas arī viss.

Link to comment
Share on other sites

Vēl viena piebilde:

 

codez, cerams, ka Tu šo postu, dodot linku uz to delphi for php, domāji kā joku? Nu vismaz tā sliecos domāt, ņemot vērā, ka Tu te esi viens no krutākajiem, ja na pats krutākais programmeris pasaulē, ar lieliskām spējām pieveikt jebkuru informātikas olimpiādes uzdevumu, nemaz nerunājot par to, ka esi paraugs visiem programmeriem, kas sapņo būt par Tevi visās jomās? Nu kaut kā tā? Vai arī šī bija nopietna tēma ar kritikas pieskaņu. Ja tu noliki šo produktu kritizēšanai, tad es šī produkta ražotājiem varu uzdot retorisku jautājumu:

 

- Cik daudz pūļu, naudas un laika jāiegulda, lai saražotu nekam nederīgu, bezjēdzīgu mēslu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...