Jump to content
php.lv forumi

Gribu macities .


suport

Recommended Posts

Ja vecums ir ap 13-15 gadi vai mazāk, tad ieteiktu nevis sākt uzreiz ar PHP un skriptošanu, bet iemācīties kārtīgi algoritmiski programmēt un domāt, tādā gadījumā iesaku sākt ar c++, sākt ar vienkāršākajiem uzdevumiem olimpā, piedalīties informātikas olimpiādēs un tikai tad, kad sasniegts kaut cik pieklājīgs domāšanas un algoritmiskās programmēšanas līmenis, ķerties klāt konkrētām programmēšanas tehnoloģijām, šijā gadījumā, piemēram, PHP.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt gudrie vīri ūdeņus salēja...ko jūs baidat potenciālo rogrammētāju? Ja nemaldos taD <HTML> viena no vieglākajām valodām pasaulē! Kāpec gan džeks nevarētu sākt ar html? Neko vieglaku nevar pat iedomāties! Un php pamati arī nav nekas drausmīgs! Nav jābūt intelektuāli apveltītam lai uztaisītu primitīvu lapeli iekš php...tā kā 'suport' uz priekšu!

 

Ja Tev 'suport' krievu valoda nav sveša, varu piedāvāt elementāro html un css kursu iesācējiem! Nu ja Tu to nesapratīsi tad Tev ir daunisms un tādā gadījumā met ar roku nost tai programmēšanas mākslai ;)

 

PS

 

Viss atkarīgs no tā kurš māca un kā tas tiek pasniegts!!!

 

PS

 

Nese pa "Animal Planet" radīja kā eksperimentē ar primātiem! Mērkaķim tiek iedota kastīte un ja primāts nospiež attiecīgo pogu, attiecīgajā vietā, vinjam pa attiecīgu caurumu izbirst kaut kas apeedams:

 

if($push_button == 'true')
{
echo $banana;
}
else
{
echo "Mēģini Vēlreiz";
}

 

Cerams sapratāt domugājienu... ;)

Edited by Morphius
Link to comment
Share on other sites

html nav programēšanas valoda, ja netici, tad atrisi html/css'ā vienu no tiem uzdevumiem ko codez rādīja :)

 

sāc ar python'u, būsi programētājs, kas māk kodu indentēt. citiem, skatoties uz tavējo kodu, nebūs jābrīnās ar visām četrām un jāprasa - wtf kā tur ko saprast?

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

zinu klasifikāciju, bet htmlā nav nekā no datu struktūrām (table tiek cītīgi nīdēta, jo neskaitās semenatiski, paliek tikai listes, kuras varētu saukt par masīviem, varbūt) un algoritmiem, ir tikai hackerēšana, kā dabūt to atstarpi pareizi uz ie6.

jautājuma "Ar ko lai es saku ? lai iemacitos kodet" kontekstā html, imho, ir uzskatāms par "nav programēšanas valoda".

Link to comment
Share on other sites

bubu ir nedaudz taisnība, ka c++ neprogrammētājam varētu būt viena no grūtāk apgūstamajām, bet manuprāt tā grūtības atšķirība starp valodām nav nemaz tik liela. Olimpiādes manuprāt ir tāds motivējošs pasākums, jo, ja labi nostartē Latvijā, var arī pabraukāt pa pasauli, jo katru gadu notiek Baltijas olimpiāde (piedalās kādas 10 valstis) un Pasaules olimpiāde. Olimpiādēs var programmēt arī Pascalā, bet C++ šajā ziņā ir viena būtiska priekšrocība - STL. Tā ir bibliotēka ar gatavām datu struktūrām un to funkcijām, kas ievērojami paātrina algoritmu rakstīšanu.

 

Programmējot ikdienišķus uzdeveumus, parasti nav vajadzīgi baigi sarežģīti algoritmi, taču risinot, piemēram, olimpiāžu uzdevumus, smadzenes ir jāpiepūla līdz maksimumam un tās sāk attīstīties. Šādi uzdevumi ir kā smadzeņu trennežieri. Ar ikdienišķu uzdevumu risināšanu tik ļoti smadzenes vienkārši nevar uztrennēt.

 

Kas attiecas uz HTML, tad tā nav programmēšanas valoda, tā ir markup valoda.

Ja kāds HTML ir iekļāvis kādā programmēšanas valodu klasifikācija, tad viņš vienkārši kļūdās.

http://en.wikipedia.org/wiki/Programming_l...age#Definitions

Constructs: Programming languages may contain constructs for defining and manipulating data structures or controlling the flow of execution.

HTML nevar ne manipulēt ar datu struktūrām, ne kontrolēt izpildes plūsmu.

Tāpat tālāk arī:

Non-computational languages, such as markup languages like HTML or formal grammars like BNF, are usually not considered programming languages.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...