newnew Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Man ir index.php fails, kurā iekšā es includoju dažādus failus, atkarībā no tā, kāda ir sadaļa. Tad index.php failā ir sekojošais: include "authorizacijas parbaude.php" - pārbauda vai ir ielogojies leitotājs (vai sesijas mainīgais ir). ... if ($sadala = 1) include "1.php" else if ($sadala = 2) include "2.php" ... Tad jautājums ir tāds - index.php failā es veicu autorizācijas pārbaudi. Kā nodrošināt to, lai lietotājs nevarētu urlā pa tiešo ierakstīt ...1.php un tur redzēt, kas nav aizliegts. 1) Vai iespējams šos visus inkludotos failus aizvākt tā, lai tiem vienkārši nebūtu pieeja? 2) Ja to nevar izdarīt, tad laikam katrā inkludotā failā būtu jāpārbauda lietotāja ielogošanos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Visdrošāk tos ir likt ārpus web direktorijas: /direktorija /direktorija/htdocs /direktorija/htdocs/index.php /direktorija/includes/1.php /direktorija/includes/2.php Un tad inklūdē tos ar include("../includes/1.php"); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 index faila sākumā pieliec define('BLABLABLA', null); katra includojamā faila sākumā veic vienu pārbaudi if(!defined('BLABLABLA')) { die(); }; inklūdes vari glabāt, kur pats vēlies. Ierakstot adresi pa taisno uz inklūdi, nekas nesanāks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
newnew Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 A ja teorētiski es uztaisu šitā: /direktorija /direktorija/htdocs /direktorija/htdocs/index.php /direktorija/htdocs/includes/1.php /direktorija/htdocs/includes/2.php Un tad inklūdē tos ar include("includes/1.php"); Vai tas nav droši un kāpēc īsti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Tad kāds browserī ieraksta http://tava_lapa.lv/includes/1.php un var sākt kaut ko aizdomīgu darīt, ja nebūsi pielietojis papildus aizsardzību pret to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
newnew Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 Es to jautāju, jo man ir tāda situācija, ka es ielogojos ftp serverī un tad jau it kā esmu iekšā public_folderī. (skat. manu nākamo trheadu forumā). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts