Jump to content
php.lv forumi

Kad un kāpēc tu sāki nodarboties ar programmēšanu?


yeahz

Recommended Posts

Domāju jautājums visiem skaidrs. :) Kas tevi uz to vispār pamudināja?

+ Visiem tiem, kuri ir mācījušies/mācās skolās, kurās māca šīs lietas, kādās jūs mācījāties/mācāties? Vai varbūt paši mācījāties bez skolām?

Edited by yeahz
Link to comment
Share on other sites

hvz, kad man bija ~10 un man atnesa mājās pirmo spēļu konsoli (nu to, ar kātridžiem) un tēta darbā dabūju pasēdēt pie 386-ā, nez kāpēc izdomāju ka nodarbošos ar kompjiem...

Par to ka būšu koderis izdomāju bik vēlāk, ap 15 gadiem.

Edited by NiTrino
Link to comment
Share on other sites

kad un kāpēc tu sāki nodarboties ar programmēšanu?

Kad un KAPEC esat dzimis???

--

vispar pats saku njemties ar programmesanu kautkur 5,6 klasiitee --> takaa Kompji taja laikaa bija Ljoti reta paradiiba , un pieejami gandriiz vienigu LU skaitljosanas centraa, tad pirmaa saskarsme ar programmesanu bija Kaulkulators . Izklausaas jau jociigi , bet BZ34 un BZ54 bija Prograamejamie ...

Vareja izveidot tiiri sakariigas programminjas , sarezgiitu un vienmulju aprekjinu veiksanai. Tad nu arii izveidoju programminju kas ljava sameraa vienkarsot airodinamisko profilu aprekjinasanu :)

( arodinamiskajiem profiliem ir pieejamas tabulas, bet katram konkretam gadijumam ir javeic aprekjini pasam --> preciizak japparekjina no dotajiem koificentiem uz konkreto izmeru )

Taa kaa tabulaa ir vismaz 12-100 aprekjinu, + jaizrekjina profils sparnu sakumaa un galaa, tad dotaa programminja stipri atviegloja dziivi ...

---

nakamais bija tas pats uzdevums bet jau BASIC , prieks VECTRA kompja (bij taads krievu ?? brinums) ....

Protams talak jau ZXSpectrum, BEKA :) ...

--

pirmais realais PC (daudzmaz nopietns) man bija 8088 (88 nevis 86), ar 640Kb Op, ar amputeetu Cieto, 12" monohromais monis + divi 360Kb 5"flopi.

Nu uz taa tika darbinats DOS 5, NC 4, Quik Basic (nevareja palaist kompilatroru jo netljava atminja& vienkarshi nebija no kaa ieladeet ) , tur taba dazaadi briinumi -> prmitivas speliites , Bioritmu aprekjinasana utt , ... talak jau Uzreiz bija liels leciens uz 486DX66 .... bet tas jau cits stasts..

----------------

Link to comment
Share on other sites

Dievs ir programmētājs, tāpēc vienīgais veids, kā kļūt par dievu, ir kļūt par programmētāju.

Ja dievs (dievi) ir programmētājs (programmētāji), tad tas nenozīmē ka katrs programmētājs ir dievs.

Man (matemātiķim) ļoti nepatīk, kad netiek ievērota matemātiskā loģika.

 

Runājot par sevi. Sāku programmēt pirms 3,5 gadiem. Pirms tā laika, nebiju ne kodējis, ne īpaši interesējies par šo lietu. Un nedomāju (pat murgos nesapņoju..;)), ka kādreiz sākšu programmēt. Bet atnāca laiks, kad es izdomāja interesantu kursa darbu (4. kursā beigās). Un cik tas nebūtu dīvaini, tad kursa darbs bija maza mājas lapa. Pakonsultējoties ar vairākiem cilvēkiem (pasniedzējiem un programmētājiem), viens jau bija uztaisīta pirmo paraug versiju, bet tas bija tālu no tā, ko es biju iztēlojies. Nu un es sapratu, ka neviens to neuztaisīs izņemot mani pašu. Nolēmu iziet tam visam cauri. Paņemot easyphp sāku kodēt. Protams, ka darbu ar lielām mocībām sataisīju. Bet tas viss mani tik ļoti ieinteresēja, ka es sāku vairāk un vairāk ņemties, jaunas idejas, jauni kodi utt. Pēc pusgada (pirms 3 gadiem) es sāku strādāt par programmētāju. Ja es būtu zinājis, cik daudz man vēl jāiemācās, tad iespējam izvēlētos citu karjeru.

 

Šeit Latvijā programmētājus nenovērtē, maksā maz un prasa daudz. Pie mums mēbeļu krāvējs (ar 1 nedēļas stāžu) var mierīgi pelnīt vairāk, nekā programmētājs (ar 3 gadu stāžu, piemēram es).

Link to comment
Share on other sites

Kad? 10. klasē

Kāpēc? Aizrauj tas, ka var realizēt dažādas idejas un redzēt, kā tās izpildās.

Kā mācījos? Kad biju skolā, mācījos braucot vilcienā / mājās uz papīra (datori tajā laikā bija retajam).

Kāpēc sāku nodarboties ar web programmēšanu? Tāpēc, ka likās interesanti, ka rezultāts ir redzams arī blondīnei.

 

Šobrīd gan meklēju atbildes uz citiem jautājumiem...

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Pagājušā gadsimta beigās, skolas laikā, kaut kā dzirdēju, ka "skolā neviens nemākot sastādīt kompjūterim programmu", tāpēc ar sāku ar to kas tur bija pieejams tajos laikos - perlu, paskālu. Tālāk jau vienkārši iepatikās, plāns kļūt par dievu, vai pasaules valdnieku man nav.

 

Kāpēc web, neatkārtošos, vienreiz jau rakstīju šinī pašā forumā

Link to comment
Share on other sites

Laiks: kaut kur 7 klāsē, kad dabūju savu pirmo PC - Pentium, ar nieka 64 MB ramu :D Tajos laikos rajonā vienīgam, no man zināmiem cilvēkiem, bija dators. Protams, neta nav, spēles nav, nekā nav, pliks dos uz kompīša stāv virsū. Laikam ejot notika tā teikt saucāma disku maiņas ēra, ka no viena pie otra klejoja visādi softi, kas nu tajos laikos bija pieejami. Dabūju no čaļa, kas jau mācījas par PC lietām disku, a tur visādas drazas iekšā, sākot no paškodētiem QB softiņiem, beidzot ar super format c: autoexec bat failiem, tātad pētot diska saturu, uzrāvos uz format c: vīrusu. Tad tā lieta sāka ieinteresēt, tas ir uz ļauno pusi, sāku pētīt tā čaļa rakstītos kodus QB un mēģināt kaut ko līdzīgu izveidot. Reāli arī pamazām viss sanāca, iepatikās tā lieta. Pēc mēneša dabūju jau veco VB 5. Wow, tik daudz iespēju un vizuāli. Ņemu softu un lasīju programmas help failus, rezultātā uzkodēju nelielu spēlīti, tastatūras trenažieri :D. Nāca laiks, nāca citas intereses, beigās radās tāds hobijs kā Skateboard, domājām ar čaļiem izveidot kaut kādu attēlu, video galeriju, kas stāvētu uz mājas lapas. Sāku bakstīties ar parastiem html template, līdz beigās dabūju visu gatavu. Lieta ļoti iepatikās. Tad atkal sākas PC ēras laiki, domāju, jāizveido kāda mini web versija. Tātad arī sāku kodēties, kā nu mācēju. Sākumā tas viss gāja cauri kā hobijs, nemaz nebiju domājis, ka ar to web izstrādi varētu vispār pelnīt naudu. Laikam ejot radās doma par sava portāla izveidi, tā nu atkal sāku bakstīties uz gataviem kodiem, ķidāt tos un beigās iegūt sev vēlamo rezultātu. Tā tās lietas arī aizgāja. Tagad reāli īpaši par koderi sevi neuzskatu, vairāk jau ja vajag, var uzkodēt. Laikam ejot, sapratu, ka tas webs tāda interesanta un reizēm ienesīga vieta. Sēdi mājās, taisi visu prieka pēc un ja vēl tēv kāds maksā par to naudu, kas var būt labāks par to. Dari, kas pašam patīk. Tad nu sākās mana web koderu gaitas.

 

Kopā aktīvi kodēju tikai kādu gadu, pirms tam viss bija tīri tikai hobijs.

 

Reāli skolās mācija totālus bulšitus par kodēšanu. Reāli arī kodēšanas ziņā daudz ir palīdzējis personīgais projekts, kas nemitīgi ir jāuzlabo, utt..

 

Par koderi biju jau nolēmis kļut pēc pamatskolas pabeigšanas, tas tad arī beigu beigās ir kaut cik piepildijies tuvu manam redzējumam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...