motion Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Itkā esmu +/- apguvis procedurālo php un vēlos sākt kaukto rakstīt oop. Taču nevaru atrast konkrētu mācību materiālu. Itkā pāris php grāmats esmu šķirstījis, taču tur par šo tēmu parasti ir tikai īss apraksts, par sintaksi un to kā tas viss strādā, taču reāli par to kā to pielietot dzīvē nav ne vārda. Esmu sastapies ar daudzām norādēm - lai izprastu oop jāsāk ar cē. C tāpat mācīs nākamajā kursā, un nevēlos lieki iespring. Itkā oop izprasšanai ieteica "Gang Of Four - Design Patterns, Elements Of Reusable Object Oriented Software", izrādijās stipri par smagu, jo nav nekādu priekšzināšanu un īsti neizprotu darbības pamat principus. Varbūt varētu ieteikt konkrētu grāmatu, vai kādu citu avotu, vēlams elektroniskā formātā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Paskaties Java vai Ruby, vienā vispār bez oop pat hello worldu nevarēsi, otrā filosofija, ka viss ir objekti, pat cipars. PHP nav tas labākais ar ko mācīties oop. p.s. sorry Python nemāku tik labi lai citiem ieteiktu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Abās jau filosofija, ka viss ir objekti, pat cipars (tas pats arī pitonā, .net'ā). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 javā ir primitīvie tipi, kuri nav objekti performances uzlabošanas dēļ - int, char, boolean utt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motion Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 Lieta tāda, ka pašu oop es nevēlos mācīties, vēlos rakstīt php aplikācijas lietojot oop. Īsti nav vēlmes mācīties vēl kaukto dotajā brīdī. Papētīšu pitonu, patīk sintakse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Nu jā, to es zinu. Bet Javā nevar rakstīt 5.toString() ? C#'ā vismaz var. Lieta tāda, ka pašu oop es nevēlos mācīties, vēlos rakstīt php aplikācijas lietojot oop. Tas izklausās pēc varen aplamas lietas, ko teikt. Ar mašīnu tu gribi braukt, bet CSN mācīties tu negribi... Kā tu iedomājies rakstīt korektu un lietojamu OOP kodu, ja tu pašu OOP nevēlies mācīties? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Rakstot PHP oop'īgi neuztaisīsi neko tādu, ko nevarētu bez oop, tā ka, ja vēl arī nevēlies pašu oop mācīties, tad iekalta sintakse kā php pierakstīt oop neko daudz Tev nedos, tik lielāka putra būs :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tad atslēgas vārds varētu būt MVC. Tas ir tipiskākais šablons, kuru izmanto web aplikāciju izstrādei. Tad šo šablonu arī var veidot, izmantojot OOP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motion Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 Pats saprotu, ka skan aplami, bet tas, ka man jāmācas kāda cita valoda tikai koncepta izprasšanai mani biedē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Kāpēc jāmācās cita valoda? Ņem šo lasi un mācies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 mācīties jaunu valodu ir forši! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucumber Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 man shitais doks patik, bet vairak te ir par sintaksi http://talks.somabo.de/200703_montreal_oop.pdf, bet ari ir intersanti piemeri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motion Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 Kāpēc jāmācās cita valoda?Ņem šo lasi un mācies. Ja tas tev ir palīdzējis izprast oop būtību es tevi apskaužu Lieta tāda, ka itkā procedurāli varu uzrakstīt to ko vēlos, taču beigās viss izskatās pēc lielas putras. Pamēģināju freimworku (CakePHP) pārsteidza jauda, taču beidzoties tiem pāris tutoriāļiem beidzās arī mani prieki, jo sapratu, ka neaptverot vismaz būtību un pamatprincipus, tālāk nekas nesanāk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Pats saprotu, ka skan aplami, bet tas, ka man jāmācas kāda cita valoda tikai koncepta izprasšanai mani biedē. Lai izprastu konceptu, jebkura valoda ar OOP iespējām būs laba. Arī tas pats php. OOP koncepti nav atkarīgi no valodas. Tos var realizēt pat C valodā, kur nav speciāla atbalsta OOP (sintakse). Ņem to valodu, kurā jūties visērtāk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 PHP objektiem un klasēm ir tik daudz php-isku, specifisku lietu, kas labāk OOP, ja tas vajadzīgs PHP webaplikāciju apgūšanai, apgūt uz paša PHP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts