Jump to content
php.lv forumi

Sludinājums, kas iespārda


Web Developer

Recommended Posts

Aleksej, esmu redzējis programmēšanas projektu vadītājus, kuri nemāk programmēt - zini, nekas labs tas nebija, lai gan kā vadītājam varbūt vaina nekāda. Es uzskatu, ka programmēšanas projektu vadītājam jābūt ar visplašākajām zināšanām šai jomā. Tikai tā var garantēt vai produkts būs kvalitātīvs, jo savādāk vadītājs nemaz nesaprot, ko viņa padotie dara. Kā viņs tad var vadīt?

Link to comment
Share on other sites

codez, ar savu teikto nebiju domājis, ka programmizstrādes projektu vadītājam nav jāmāk programmēt - tieši otrādi - vadītājam ir jābūt speciālistam tajā jomā, kurā viņš projektu vada, taču viņam nav jābūt izcilam programmētājam.

Vadītājam nav jābūt spečukam konkrētajā programmēšanas valodā vai frameworkā - viņam ir jābūt labām zināšanām par programmatūras izstrādi (šīs zināšanas viskvalitatīvāk iegūstamas, ja pats esi kādreiz programmējis profesionālā līmenī un tādēļ zini "virtuvi"), par tām lietām, kuras ir svarīgi zināt programmētājam, bet, kuras parasti pasūtītājs nezin, ka programmētājam ir svarīgi zināt. Piemēram, pāris vārdu izmaiņa specifikācijā var kardināli izmainīt DB uzbūvi. Vadītājam nav jāzina visas JS/Serverpuses frameworku nianses, taču viņam ir jāzin, kuras lietas ar tiem var izdarīt kādos termiņos un ar kādu darbietilpību.

 

Ar iepriekš sacīto gribēju teikt, ka programmēšana nav unikāla - arī citās jomās ir tieši tas pats - piemēram celtniecībā - nav pilnīgi nevienas vienādas mājas - pat visas "kartona" deviņstāvenes, katra atrodas uz unikāla gruntsgabala. Ja celtniecības darbu vadītājam nav sajēga par celtniecību, tad nekas labs tur nebūs. Taču šim vadītājam nav obligāti jāmāk pašam mūrēt, apmest, krāsot - viņam ir jāzina kā izskatās kvalitatīvs mūrējums un kā nekvalitatīvs. Viņam ir jāzin, ka profesionāls mūrnieks var uzmūrēt tik un tik lielu sienu dienā (tas nenozīmē, ka viņš pats to var izdarīt šajā laikā).

 

Protams, ja vadītājs arī pats ir ļoti vispusīgs profesionālis, tas ir tikai labi, taču viņa uzdevums nav programmēt - viņa uzdevums ir vadīt/saskaņot/vienoties par specifikāciju vai tās maiņām.

Link to comment
Share on other sites

Laikam domāts šis: http://www.zip.lv/show/?i=383919&searc...bdb&place=6

Uzņēmums IT media, kura vadītājs, cik zinu, pats ir programmētājs. Domāju, ka uzņēmums, kas piedāvā mājaslapu izstrādi LV tirgū, diez vai ko vairāk spēj maksāt.

 

Man jau liekas, ka web izstrāde LV teritorijā ir nonākusi tādas kā lētas maukas lomā, kur pasūtītājs izturas apmēram tā - nu ja tu izrādīsies baigais talants, tad mēs VARBŪT kaut ko piedāvāsim, bet visticamāk, mēs tev vienkārši P**IM prātu... piemēram:

http://www.zip.lv/show/?i=395737&searc...bdb&place=1

Jaunam perspektīvam projektam steidzīgi vajadzīgs kvalificēts programists,kurš varetu palīdzet izveidot nopietnu, interesantu interneta mājaslapu uz bartera noteikumiem (izvietot savu reklāmu un informaciju presē,internetā un koncertos).Ja sadarbība būs veiksmīga un abpusēji izdevīga,nākotnē iespējams iegūt pastāvīgi apmaksātu darbu
Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Uzņēmuma vadītājs nav muļķis šajā nozarē (tiesa, pieturas pie HTML 0.1 un PHP ~ 3, CSS un JS vispār ir mēsls).

 

Projektu vadītāja - jauna meitene, kura zin dažus html elementus.

 

Visādi citādi nekādu problēmu. Džeks laikam ir sapratis, ka nav jēgas solīt to, ko nevar izdarīt un, protams, uzskata, ka "krīzes" laikā kompetenti darbinieki lūgsies, lai ļauj viņiem pastrādāt.

Piedod man, bet ja man pāris mēnešus netiek izmaksāta alga, kamēr pats pērk jaunas mašīnas...

Link to comment
Share on other sites

Paldies, marcis, ka pateici par šiem!

 

P.S.

Mr.Key - esi nu gudrs - izlasot šo citātu:

Jaunam perspektīvam projektam steidzīgi vajadzīgs kvalificēts programists,kurš varetu palīdzet izveidot nopietnu, interesantu interneta mājaslapu uz bartera noteikumiem (izvietot savu reklāmu un informaciju presē,internetā un koncertos).Ja sadarbība būs veiksmīga un abpusēji izdevīga,nākotnē iespējams iegūt pastāvīgi apmaksātu darbu

 

... tak viss ir skaidrs... Nu cilvēkiem nav naudas, grib par velti, lai viņiem realizē visādas biznesa idejas. Nu, kā jau Leiputrijā. Man kauns, ka ir idioti, kas parakstās uz visādiem šitādiem "projektiem" un par sviestmaizi līdz realizēt tiem "aitu cirpējiem" viņa biznesa projektus, kuri kā zināms, tāpat lielākoties mēdz izgāzties.

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Es īsti nesaprotu par ko ir cepiens īpaši no Web Develope puses?

 

Nu nepatīk sludinājums nelasi..

Bet nafig mums te smērēt kādas ķeskas? Vēl jo vairāk ja pats nejēdz un jautā "Cik tad ir minimums par pilnu slodzi šobrīd?" ... IT ir nozare - kur cilvēki šo to dara par alus pudeli vai pliku paldies un reizēm nekustina pakaļu arī par jaunu bīmeri.. Līdz ar to te ņemties par kaut kādiem 250 Ls pats vien tādā muļķa lomā paliec - tiem kam vajadzēs (apstākļi spiež utt) - pieteiksies / atradīs paši.. tiem kam tas ir pa maz ignorēs..

 

Jebšu tu programmētāju arodbiedrības labad kādu gribi pasargāt no nagumaucējiem darba devējiem?

 

 

 

Krīzes laikā nav ko tērēt "diskspeisu" un trafiku ar bezjēdzīgiem topiciem (kuri bijuši jau tādi 100 un 1)..

Link to comment
Share on other sites

Nu par Ukrainu veltīgi tu tā... tirgus viņiem lielāks nekā mums

 

- зарплата $500 - $2000

 

500$ būs aptuveni tie paši 250 Ls , ko te piedāvā šī vietējā "interesantā" firma.

Par ukriem - tu tiešām neko nezini par ukriem, ja ceri, ka tas, ka rakstīts, ka iespējama alga līdz 2000$, nozīmē, ka saņemsi tos 2000$? Priecājies, ka vispār samaksās un labi, ja tos pašus 500$.

Link to comment
Share on other sites

varbūt ka kijevā arī maksātu tos $2000, bet tur dzīvoklis centrā maksā divus miljonus dolāru un dzīvošana tur nav lētāka kā rīgā ...

un ukrainā pagājušā gada beigās bija aptuveni tādas pašas cenas kā te ... augustā tur benzīns maksāja tik pat cik pie mums ...

Link to comment
Share on other sites

Nu Latvijā cenas uz NĪ kādu laiku atpakaļ, un arī joprojām nav adekvātā līmenī, bet tā ir tendence daudzās valstīs. Cenas uz degvielu bija saistītas ar naftas cenu kāpumu pasaules tirgū. Tā kā ir kopējas tendences.

disclaimer: Ukraina nav tā valsts, uz kuru es gribētu pārvākties :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...