doInsky Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Sveiki, cerams tēmas nosaukumu noformēju pareizi un esmu izvelējies īsto sadaļu, lai rakstītu par savu problēmu. Nesen iegādājos hostingu uz kāda ārzemju servera, mana doma bija izveidot privātu projektu (ko es jau īstenoju) + rakstīt Wordpress blogu, kur esmu visu uzstādījis un viss ir labi. Bet vienīgā problēma, kas ir ļoti svarīga ir ka rakstot jebkādu jaunu rakstu, viss saturs latviešu valodā (ā;č;ž utt.) neuzrādās korekti! Šeit ir mazs ekrānšāviņš: Vai ir kas tāds ko es varētu darīt lietas labā? Paldies jau iepriekš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Kādus kodējumus esi izmēģinājis lapā. Nepārzinu WordPress, taču noteikti tajā var kaut kur norādīt gan lapas, gan datu bāzes kodējumu. Lielākoties, lai nebūtu problēmu ar lielāko daļu valodu, izmanto utf-8 kodējumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doInsky Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Man gadījumā nav jāsalabo šī wp-config vieta? Un ja ir, tad uz ko tieši? /** Database Charset to use in creating database tables. */define('DB_CHARSET', 'utf8'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 kas rakstīts iekš wordpress.org mājaslapas par tādām lietām? neticās, ka esi tāds vienīgais... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doInsky Posted February 11, 2009 Author Report Share Posted February 11, 2009 (edited) Tur neko labu neatradu... Rakstīju hosting support`am vai varētu viņi man nomainīt charset uz lv_LV.utf8, bet viņi man atbildēja ka man esot jāmaina pašam pa taisno uzstādot to savam saitam. Edited February 11, 2009 by doInsky Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Gan jau ka MySQLam nav uzstādīts kaut kur tas utf8. Saliec visur utf8_general_ci To izdarīt var, piemēram, ar phpMyAdmin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doInsky Posted February 11, 2009 Author Report Share Posted February 11, 2009 To es visu izdarīju, vienīgais veids kā es atrisināju šo problēmu ir ka noņēmu šo wordpress, instalēju manuāli jaunu ar latv.valodu un tagad viss aizgāja! Laikam manā gadījumā vainīga bija automātiska wordpress instalācija ar Fantastico (iekš cpanel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
_PUIKA_ Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 (edited) Izmantošu izdevību un iepazīstināšu ar common kļūdu rakstot pašam savu wordpress motīvu latviski. Varbūt kādam noder :) - Vienmēr pārliecinies, ka faila kodējums ir utf-8 (WITHOUT BOM).. BOM ir baitu marķieris failā, kas bieži vien traucē wordpress funkcijām apstrādāt informāciju, jo kā zināms wordpress ir diezgan sarežģits cms. nu un datubāzes kodējums un paša cms kodējums latviešu valodai paliek, tāds kā daži minēja augstāk.. db - utf8_general_ci wordpress - utf-8 Edited June 4, 2011 by _PUIKA_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts