Jump to content
php.lv forumi

.htaccess un .htpasswd pareiza lietošana


Mr.SergE

Recommended Posts

Varbūt es līdz galam nesaprotu loģiku, kā darbojās .htaccess un .htpasswd, bet varbūt vienkārši kaut ko kaut kur līdz galam neesmu norādījis.

 

Tātad, ir divas neatkarīgas direktorijas:

 

/lapa/bildes/

/lapa/administresana/

 

Iekš otrās direktorijas ir izvietots skripts, kas augšuplādē bildes uz pirmo direktoriju. Loģisku apsvērumu vadīts uzliku visai otrajai direktorijai liegumu piekļuvei bez paroles ievadīšanas. Bet tieši tad sākās pigori, jo skripts nostrādā, bet bilde reāli līdz pirmajai mapei nenonāk. Uz pirmo mapi nekādi liegumi nav uzlikti. Vai varētu lūdzu izskaidrot, kur ir problēma manā loģikā?

Link to comment
Share on other sites

Nav kāda nesaderība ar failu rakstīšanas tiesībām. Piemēram, tam uploada skriptam nav rakstīšanas atļaujas tiesības tajā bildes direktorijā?

 

Noteikti nav ar to sakars, jo, kā jau minēju, pirms tam to visu testēju bez .htaccess un .htpasswd un strādāja uz urrā. Tagad, kad noņem abus failus, arī strādā uz urrā. Skriptā norādīti absolūtie ceļi, arī iekš tā nevarētu būt problēmas.

Edited by Mr.SergE
Link to comment
Share on other sites

Hmm. Izskatās, ka bez tā log faila mēs nekur tālāk netiekam, ja?

Tad jautājums par to, vai tikpat labi varētu izmantot arī sesijas, t.i., vai tas ir tikpat droši un, vai tādā gadījumā man nav jābaidās no kaut kādām neražām, kas saistītas ar miksētu GET un POST parametru izmantošanu?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...