deadwings Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 print vai echo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Nav ne pareizāk, ne labāk. Īpašu atšķirību nejūtīsi starp abiem. Būtu labāk atvēris manuāli: http://lv.php.net/print un izlasījis: For a short discussion about the differences between print() and echo(), see this FAQTs Knowledge Base Article: » http://www.faqts.com/knowledge_base/view.phtml/aid/1/fid/40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Lai kāda tev (ne)būtu reliģija, bet programmētāja dievs ir "google" http://www.google.lv/search?q=print+vs+echo Edited January 27, 2009 by Delfins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 piekrīt delfīnam. manā uztverē Echo ir ērtāks un parocīgāks, isti nezinu kapec :/ vieglak saspaidiit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadwings Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 Zinu ko google tante saka vienkārši interesēja Jusu domas jo es paslaik jaucu abus kopaa, liidz izlemshu kurš man vairaak patiik... paldies kas atbildeeja Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) echo esot ātrāks par print :) starpība ~ 10% Vēl ir dzirdētas kaut kādas baumas par to, ka echo esot mūsdienīgāks. Es gan lietoju echo pieraduma dēļ, kā zināms ieradumam ir liels spēks. Edited January 27, 2009 by marcis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghenis Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 echo var darīt šitā <?php echo $var1, $var2, 'bla bla bla'; ?> ātrāk kā stringu konkatēšana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Vēl ir dzirdētas kaut kādas baumas par to, ka echo esot mūsdienīgāks. Kamanda echo ir Jaunaka par print tas tiesa (nu starpiiba varbuut paris gadi, un taa jau taapt ir Ljoti dzilja vesture) , bet nevajag aizmirst ka Echo ir Komanda, bet Print funkcija !! echo protams ir aatraks, bet print toties ljau izvadot FORMATET tekstu (stringu) ko echo nedod (un nekad nedos) .. Vajag palasiit manuali ... tad redzees kapeec briizjam izdeviigak ir izmantot print, nevis echo ... P.S. par echo / print --> jaunumu/ vecumu ... komanda echo jau eksisteja DOS 2.2 laikaa / print radaas aptuveni ap to pashu laiku ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Vispār jau print arī nav funckija, bet ir valodas konstrukcija. Iz print manuāļa lapas: print() is not actually a real function (it is a language construct) so you are not required to use parentheses with its argument list. Gadījumā nejauc ar printf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valcha Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Grey_Wolf, man arī šķiet, ka Tu jauc ar formatēto druku jeb printf. Es arī esmu lasījis, ka echo ir nenozīmīgi ātrāks. Pie tam - vēl ātrāk esot rakstīt echo $mainigais1.' teksts '.$mainigais2; nekā echo "$mainigais1 teksts mainigais2". Edited January 27, 2009 by Valcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Un par punktiem rakstīt vēl ātrāk ir šādi: echo $mainigais1, " teksts ", $mainigais2; Tad nav nekādi stringi jākonkatenē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts