Jump to content
php.lv forumi

Dabūt web lapu uz outlooku


Maris-S

Recommended Posts

Mazliet ne par php jautājums, bet varbūt kādam ir idejas, ja tas vispār ir iespējams.

 

Lieta tāda ka vajadzētu parastu web lapas templeitu dabūt kā outlooka e-mailu, bet tie web templeiti ir ar vairākām subdirektorijām un css, tāpēc kaut kādā veidā tur sakopēt visu izskatu nesanāk, varbūt ka ir kāda iespēja izņemot manuālu pārtaisīšanu dabūt to e-mailā, lai nepazūd ne bildītes ne citi dizaina elementi? Cik es izmēģināju dažādus variantus, nekas jēdzīgs nesanāca. Kaut kas uz to pusi sanāca izmantojot mht failu, ko iegūst saglabājot lapu no IE, bet visumā css informācija pazuda, kad viņu atver mail klientā, te gan jāpiebilst ka sanāca dabūt The Bat klientā, outlookā vispār nekas jēdzīgs nesanāk, tomēr labāk būtu outlookā.

Link to comment
Share on other sites

Klausi vien cilvēkus..

 

Idejiski to var panākt lietojot Inline-attachmentus taču veids kā to parasta dara ir vienkārši sūta HTML mailu ar linkiem uz ārēju resursu (t.i. css/images linkojas no kāda saita caur http). Tādējādu sūtāmais mails sanāk krietni mazāks.

Bet viens no gataviem php pljurzuļiem, kas to māk ir PHP Mailer http://phpmailer.codeworxtech.com/index.php?pg=tutorial#3.3 'Inline Attachments'

Link to comment
Share on other sites

Principā piekrītu. E-pasts nav web lapa vai buklets, tas ir paredzēts sarakstei un informācijas sniegšanai teksta veidā. HTML meilu atbalstu vienīgi tad, ja informāciju nepieciešams sniegt tabulas formā. Sorry, ja vajag bildes, vajag linkus, tak ielieciet linku tai e-pastā, nu nav tas e-pasts paredzēts tādiem štruntiem - bilžu galerijas, vizuālas reklāmas un vēl sazin kas. Spams vispār nav atbalstāms, arī nekādi reklāmas e-pasti, izņemot, ja esmu kaut kādā konkrētā saitā vai kādā vietā pats parakstījies, ka vēlos tos saņemt no attiecīgās kompānijas - nu pašsaprotami.

Šeit es vēlos negatīvi izteikties par inbox.lv - diemžēl, ne tikai neprofesionālā programmēšana (e-pasts balstīts uz horde engini?), pretīgais stils un mūžīgā bremze dēļ pārslodzes ar reklāmām, bet arī tas, ka inbox pats man sūta savu sūdu sponsoru spamu. Kādā rakā? Lai mācās no gmail. Inbox.lv man jau vairs praktiski neviens nopietns e-pasts nav, tik surogātsūdi.

Link to comment
Share on other sites

HTMLam ir priekšrocības, ka var izmantot in-line CSS tādejādi padarot e-pastu estētiski baudāmu (vai nebaudāmu, kas arī ir ļoti bieži redzēts ;) ). Kaut arī pats esmu text-only piekritējs, tomēr zinu, ka daudzās organizācijās nopietni domā par sava zīmola (brand) atpazīstamību un tādēļ vēlas, lai klientiem/partneriem utt sūtītie e-pasti izskatītos estētiski pievilcīgi noformēti un izmantotu, ja ne logo un citu simboliku, tad vismaz atpazīstamu krāsu paleti. Vēl ļoti bieži šīs veidlapas tiek izmantotas tiaki organizācijas iekšīenē- šādā gadījumā vispār nav problēmu, var taisīt tādu HTMLu, kuru normāli rāda tikai organizācijas iekšienē lietotās programmas.

Protams, nevajag krist galējībās un, protams, ka nelūgti reklāmas e-pasti nevienam nav vajadzīgi un, protams, ka jo vairāk iespējas tiek izmantotas, jo lielāka varbūtība, ka kaut kas nerādīsies kā vajag, taču ja klients pēc tā kā viņam ir paskaidrotas šīs lietas joprojām vēlas izmantot HTMLu, tad nevajag to liegt, jo citādi klients aizies pie kāda, kuram nav ne silts ne augsts par šīm problēmām un kurš uztaisīs to "no questions asked".

 

Personīgi man nepatīk ideja par HTML izmantošanu epastā, jo tas paver iespējas gandrīz visām ar standarta web-lapām saistītajām drošības problēmām, taču ja jau reiz šāda iespēja ir ieviesta, tad neredzu iespēju visos gadījumos izvairīties no šīs iespējas pielietošanas.

Link to comment
Share on other sites

Personīgi man nepatīk ideja par HTML izmantošanu epastā, jo tas paver iespējas gandrīz visām ar standarta web-lapām saistītajām drošības problēmām, taču ja jau reiz šāda iespēja ir ieviesta, tad neredzu iespēju visos gadījumos izvairīties no šīs iespējas pielietošanas.

 

Laiks izstrādāt speciālo XML hibrīdu kādu - subvalodu, kas paredzēta būtu tikai priekš mailto: protokola vai kā tur sanāk - īsāk sakot - tikai priekš e-pastiem ar iespēju pievienot speciālu css (var ar apgraizītām fīčām).

Līdzīgi kā WML arī tam vajadzētu būt ar nepieciešamo minimumu, HTML tomēr ir paredzēts web lapām, kuras var būt arī ļoti "rich". E-pastā nevajadzētu atļaut sūtīt, piemēram, video vai flash (kā inline elementus).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...