Jump to content
php.lv forumi

Labākie pārlūki, iesākot 2009. gadu


Recommended Posts

Uzskaitīšu tikai dažas Operas priekšrocības:

1) Ļoti ātrs pārlūks, kas strādā ātri (viens atsevišķs tabs), pat ja esi atvēris 15 tabus.

2) nekad nav manīta bremzēšana vai aizķeršanās skrollējot lapu.

3) nokarās viņš ļoti RETI (atšķirībā no pārējiem).

4) customizējams, visādas interesantas fīčas (tai skaitā mouse gestures).

5) manuprāt, ļoti ērts interfeiss un patīkams gan parastam lietotājam, gan developerim.

6) ir developer toolis, kurš attīstās Dragonfly.

7) vienīgais pārlūks (Opera 10) kurš iziet acid3 web standartu testu uz 100/100 - svarīgs apstāklis web developeriem.

 

Mīnusi:

1) ir tāda fīča, ka stils mēdz ielādēties tikai tad, kad visa lapa ir ielādējusies, līdz ar to kādu brīdi skaties uz baltu, nesakārtotu lapu bez css - bet ne vienmēr, no otras puses - veiksmīgi sagaidi, līdz ielādēsies.

2) man Firebug šķiet ērtāks kā Dragonfly.

 

Un par to krešošanu, RAM un kāršanos - RAM tērē mazāk nekā IE un atšķirībā no IE - nemēdz nokārties. IE arī karas salīdzinoši bieži, jo viņš nevelk moderno lapu javascript un ajax fīčas. Pie tam IE6 "iziet" acid3 testu uz 4/100 - tiešām "apbrīnojams sasniegums"!

 

Es domāju, ka es sniedzu pietiekamu pamatieskatu, ar ko Opera ir daudz labāka par IE, Roze un visi tavi argumenti, piedod, bet ir iemīcīti dubļos. Šobrīd nav laiks analizēt, lai meklētu vēl 30 lietas, ar ko Opera ir labāka par IE (jebkuru versiju), lai gan nešaubos, ka tādas var atrast.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zinu, ka nav vērts diskutēt ar troļļiem, bet nu tomēr... noriskēšu šo ierakstīt.

Manā pieredzē uz FF3 attiecās arī 1-6 tavējie Operas punkti. FF3 ir ātrs, neatceros pēdējo reizi, kad tas ir nokāries, ārprātā customizējams gan interfeisa, gan fīču ziņa.

Par 7 gan drusku dīvains tavs uzskats - kāpēc tas ir svarīgi web developerim? Web developrim jāraksta tā, lai tas strādā citiem, nevis sev. Tu jau weblapu netaisi tikai priekš sevis.

Link to comment
Share on other sites

bubu - web developerim jācenšas rakstīt arī atbilstoši web standartiem, gluži vienkārši - lai no savas puses tos standartus atbalstītu - tāpēc jau tie arī ir izdomāti, lai tos lietotu. Un ja vēlies notestēt vai viss atbilst standartiem, kāpēc tam nelietot pārlūku, kurš atbilst šiem standartiem 100/100 ? Tāpat hakosi arī priekš IE - bet nu tie ir hacki un workaroundi.

bubu - es gan pārsvarā te minēju priekšrocības pret IE, par cik Roze teica, ka IE tak neesot nemaz tik slikts. FF3 ir labs pārlūks ar pāris mīnusiem kas man nepatīk - viņš krašo - mājās nē, bet darbā gan salīdzinoši bieži (vidēji reizi dienā). Pamēģini atvērt vismaz 10 youtubes video uz FF3 un to pašu izdarīt uz Opera10 - jūti atšķirību, kad tos skaties vienu pēc otra? Ne jau uz savā ūber dūber super kompja, bet standarta 1.8 GHz, 1 GB RAM. Tad FF ir tāds niķis, ka mēdz addoni konfliktēt dēļ tā javascript un kaut kas sāk niķoties un nojukt. Man šitā viena poga pēkšņi pati no sevis nojuka, kas bija kā addons. Bet citādi - protams, cepuri nost, labs pārlūks, jācer, ka nākamā FF versijā būs vēl labāki performances un citi uzlabojumi, tai skaitā - acid3 tests uz 100/100.

 

Un tiem pārlūku "usage share" nav nekāds sakars ar to, cik pārlūks ir labs, jo vislielāko daļu kopumā veido tieši pats sliktākais pārlūks. Problēma tā, ka Internet Explorer tiek "uzspiests" jeb nāk defaultā komplektācijā jebkurā Windows versijā. Ļoti daudzi cilvēki jau ir uzzinājuši par Firefox (tieši tāpēc tā lietojamības procents ir augsts, jo tā ir gandrīz viennozīmīga izvēle pret IE), bet par Operu tiešām zin salīdzinoši retais... Domāju - no parastajiem lietotājiem, kas nav ne programmeri, ne web developeri - no tiem lielais vairums vispār neko citu nezin kā IE - nav vienkārši Microsoft korumpētie "speciālisti" par citiem variantiem pastāstījuši, uzstādot datorsistēmas uzņēmumos.

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

WebStandart, jā! Manā kabatā katru dienu no Microsoft ieplūst vidēji 128 lati tikai par to, ka visus man pakļautos lietotājus turu neziņā par citu pārlūku eksistenci! Tagad man bail, ka šī shēma ir atklāta un neredzēt man zaļu dzīvi kādā privātā Karību salā... Ehhh... Un tā vienmēr.

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs - nu ne gluži. Ja tu esi M$ aģents, tad pavisam noteikti tev ir uzdots jebkurai problēmai piemeklēt M$ izstrādātos risinājums, neatkarīgi no tā, cik reižu tas ir sliktāk par citu izstrādātiem risinājumiem. Tavs uzdevums nav sniegt klientam kvalitatīvu risinājumu problēmai, bet gan vienkārši pārdot M$ ražojumus. Žēl tikai, ka šīs aģentu funkcijas pilda ne tikai M$ algotie darbinieki, bet arī visādi korumpanti. Vari noliegt šo pilnībā?

Zobgalis un bijušais ārlietu ministrs lieliski iemācījies smaidīt bilam un iesmērēt valstij dārgus un neizdevīgus IT risinājumus.

Link to comment
Share on other sites

WebStandart, nē man mazajam ritentiņam lielajā Microsoft mašinērijā pat pietiek ar to, ka reizi 10 minūtēs varu kaut vai klusiņām izdvest pa burtiem M I C R O S O F T.

 

Nopietni runājot:

Tā arī nesapratu, kas man ir jānoliedz vai jāatspēko. Ja es patiešām pārstāvu uzņēmumu X, tad ir loģiski, ka klientam piedāvāju tikai tos risinājumus un pakalpojumus, kas nes peļņu manam uzņēmumam. Tā nav?

 

Novirzoties vēl dziļāk beztēmā: Runājot par valsti, jā, daudzzobu cilvēka gadījumā var runāt par korupciju, ņemot vērā to, kādas organizācijas intereses viņš nu jau pārstāv. Bet šī foruma dalībniekus apvainot korupcijā vai kādu citu labumu gūšanā aizstāvot to via citu pārlūku, manuprāt, nav pamatota.

 

P.S. Bet, jā bubu - viņš tak ir labā roka Bilam un kreisā roka Balmeram... Bet tik labi slēpās visu laiku... Aj, aj, aj...

Link to comment
Share on other sites

1) un 2) vietu dala Opera un FF. Opera ir ļoti laba interneta sērfošanai, nerij ramu, acīmredzami ātrāk renderē ar javascriptu piebāztu lapu (jūs tur ar saviem quattro coriem varbūt nejūtat, bet es ar savu parasto laptopu gan jūtu). Vienīgais, ka maz konfigurējamo lietu.

FF man priekš developēšanas liekas ideāls. FF vēl arī izmantoju sērfošanai, tāpēc man baigi patīk, ka to ir iespējams sakonfigurēt tādā veidā, ka tas vienkārši zibenīgi attaisa lapas. Un kad ar FF sēž parasti lietotāji, tad man gan nav skaidrs kādu iemeslu vadoties viņi to dara. Jo, ja netiek izmantotas FF piedāvātas fīčas, tad izvēlēties es to neisaku.

3) vēl varētu ielikt safari. It kā labs tas webkits, jo ne velti adobe air arī to ir paņēmuši. Bet sērfošanai un riktīgai sev pielāgošanai neesmu izmantojis, tāpēc grūti to vispār novērtēt.

 

Ja jūs te vēl par OS strīdaties, tad es personīgi dodu priekšroku Linuxam. Man patīk kad ir ērtāks un gandrīz vai viss konfigurējams.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja visi liek, tad es arī ielikšu savu topu:

1. vietā viennozīmīgi ir Sputnik, šim konkurentu nav:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sputnik_browser

 

2. vietā ar savu nepārspējamo funkcionalitāti ierindojas Avant

http://en.wikipedia.org/wiki/Avant_Browser

kurš cits pārlūks vēl var izdarīt šādi?: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/IEopera.jpg

3. vietā Viola. Kā saka - pirmā mīlestība ir neaizmirstama:

http://en.wikipedia.org/wiki/ViolaWWW

 

4. vieta http://en.wikipedia.org/wiki/Epiphany_(browser)

Šim gan ir trūkums, nav Windows versijas, bet kuram ta tā mūsdienās ir vajadzīga.

 

5. vietā Telnet http://en.wikipedia.org/wiki/Telnet

Šis priekš īstiem consoles mīļiem.

Plusi: atšķirībā no citiem, atbalsta veselu kaudzi protokolu.

Mīnusi: javscripts jāskripto galvā.

 

Tas visumā viss, nezinu, kur Webstandrats izrāvis savu topu. Pirmo reizi par tādiem dzirdu. Kas pie vlena ir Opera? Kaut kāds muzikālais browseris?

Link to comment
Share on other sites

codez - esi pārprogrammējies? Atslābsti...

 

edited:

Un to ViolaWWW uzreiz vari svītrot ārā, es runāju par pārlūkiem, kas ir aktuāli TAGAD!

Epiphany diemžēl nebūs aktuāls, jo ne uz Windows, ne Mac neiet (jautājumi par šo divu OS share - meklē wikipediā).

Sputnik izskatās pēc reāla kropļa - gluži atbilstoši nosaukumam.

Avant - varētu ņemt vērā, vienreiz izmēģināju, nepatika.

Telnet tev kāds web lapu (HTML+JavaScript+CSS) pārlūks vai?

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...