Jump to content
php.lv forumi

Labākie pārlūki, iesākot 2009. gadu


Recommended Posts

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

es pats nelietoju Mac, es lietoju PC ikdienā, bet zinu, ka Mac ir labāks! :P

Grey_Wolf - man pašam nekad nav bijis neviens Apple produkts. ;)

Nu standarta sledziens ;) 'Mac Rulz PS sux'

Kaa vari spriest ja pats nelieto ???

Varbuut Motivee savu vertejumu arko Mac ir labaks par PS ?

Kaa nekaa laiki kad Vareja teikt ka MAc ir ertaks Useriem ir pagajushi Pat teiktu ka dazaas lietas ir pat otraadi ...

Teiksim daudzaas Programmas kur uz PC var izmantot Labo/Kreiso peles taustinju Uz mack standartaa paliek tas pats viens gigantiskais Klikscinamais ...

Taa kaa varu tikai teikt ka UZ doto mirkli situacija ir taada ka daudzi programmprodukti uz PC ir Lietojami krietni Ertaak nekaa uz mac ...

+ MAC ir KRietni vien mazak iespeju ko modificet peilabot dzelzju liimenii, Un ja arii ir iespejams ko pamainiit tad cenas atskjiriibas ir Gigantiskas (nevis Lielas bet Ljoti lielas )

 

Ta tendence ka Mac ir labaks par PC ir saglabajusies vel no tiem laikiem kad uz IBM PC userim bija krietni sarezgjiitak stradat nekaa uz MAC & nebija Tik labi attistiitas Lielas programmas ( Tas pats PhotoShop sakumaa bija tikai uz Mac ), Sobriid situacija ir krietni savadaka un uz PC bazetas platformas Softs tiek apdeitos razjots sakotneji , un ne tikai softs.

Piemeram lai pieslegtu kadu no arrejam USB iericem uz mac ir jaliek Draiveri/jainstale (protams ne visi) , kur pretii WIN mieriigi sagrabj un atpaziist devaisi ..

Konkreti ir bijusi pieredz ar multi-f agregatu (vairs nepateiksu kas par firmu ), kur uz paris Mac nacas likt draiverus softus, turpretii uz PC mierigi tika izmantoti iekseejie WIn draiveri [ to kompju & agregatu bija vairaki , ja atminja nevilj tad skjiet ka bija 5 PC un kaadi 3 MAC ]

 

--

 

Es netaisos ipashi Fleimot, bet tomer attieksme 'MAC rulz PC sux' mani tracina, it ipasji Ja Cilveks pats nestraada ar MAC un REALI nevar pamatot savu nostaju ...

---

P.S. aa nu jaa Agrak PC bija velviens (tolaik skjita ka ljoti liels) pluus --> Softu vareja mieriigi 'nospert' & bija kaudzeem speljuku ...

Link to comment
Share on other sites

Ar to, ka Mac ir labāks domāju, ka tas ir moderns, stilīgs, ļoti jaudīgs un stabils aparāts - kvalitātes zīme. PC - kā nu kurš.

 

Tagad iznācis laikam Windows 7 - varbūt kāds ir izmēģinājis? Esot labāks par Vista.

 

P.S. Ja Mac nebūtu labs, vai to izvēlētos ap 10% no visiem lietotājiem, neskatoties uz to, ka Mac ir krietni dārgāks? Pie tam - ne visi šie lietotāji ir kaut kādi biezie.

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

10% var panākt ar labu mārketingu, palaid tik visur apples propogandas reklāmas rulīšus par jauno džeku(mac), kuram visas jūras līdz ceļiem un tuntulīgo korporatīvo veci (pc), ij 1 no 10mit kā nakošo kompjūteri nopirks mac'u.

 

mērīt kategorijās labs/slikts nav forši, mēri der/neder man vajdzīgajam mērķim, būs daudz mazāk stressa.

 

p.s. un jā, var mani papusei uzskatīt par mac'istu :p

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

Ar to, ka Mac ir labāks domāju, ka tas ir moderns, stilīgs, ļoti jaudīgs un stabils aparāts - kvalitātes zīme. PC - kā nu kurš.

Nu ja tu datoru pērc, lai pastilotos savu draugu priekšā, tad jau nav nekāds brīnums.. Vairums citu cilvēku, īpaši jau šeit, pērk datoru kā darbarīku, lai tas spētu pildīt konkrētas lietas/uzdevumus. Un tad kateogrija stilīgs/foršs/labs izklausās diezgan bērnišķīga. Cilvēki sakot, ka bmw arī esot jaudīgs un stilīgs...

 

Un ļoti jaudīgs? kā tas var būt jaudīgs, ja izmanto to pašu hardwari, ko PC (Intel/NVidia/ATI)? Tad jau es varu apgalvot, ka man mājas dators ir reizes 5 jaudīgāks par jebkuru maku darbā.

 

Windows 7 nav vēl iznācis, tas iznāks labi ja šīgada beigās. Bet pēc betas atsauksmēm cilvēki to sludina daudz labāku par XP un Vistu.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti ar ko Netscape ir labs? N-tos gadus jau tur nekāda attīstība vairāk nav. Kurā gadā iznākusi tā pārlūka versija, ko šobrīd lieto?

 

Pilnībā piegrieza supportu kaut kad pagājšgad. (http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7270583.stm)

Nezinu kurš gads, bet versija ir 9.0.0.6 un kas ir galvenais, tad viss iet un darbojas bez bēdu. Es kā web developers to varu teikt, jo izstrādājot weblapas, tās pārbaudu uz visiem pārējiem pārlūkiem - firefox, chrome, safari, ie, opera. Tomēr lietoju patstāvīgi tikai navigatoru.

Link to comment
Share on other sites

Par to mac jaudu īpaši pārliecināts neesmu, nav viņš tik ātrs kā daži uzskata. Mums te darbā viens ir, nu labi, viņam nav ļoti labie dzelži iekšā, viņam ir intel core duo 1.83Ghz procesors un pavisam pamaz operatīvās atmiņas - 512Mb, bet nu arī ar tādiem dzelžiem vajadzētu mazliet ātrāk strādāt. Protams neesmu mac speciālists un iespējams ka varētu viņu konfigurēt lai būtu mazāk vizuālo efektu un līdz ar to pacelt veiktspēju vai vēl kaut kā, bet vienalga, par tādu naudu jau nu ar visu vizualizāciju vajadzētu būt krietni lielākai veiktspējai.

Link to comment
Share on other sites

Es personīgi jau kopš publiska uznāciena izmantoju Chorme. Fox kā sekundārais. Opera, Safari, IE tikai testiem.

 

Es neteiktu, ka neizmantoju IE nevis tapēc, ka ienīstu MS, bet gan tapēc, ka tas vienkārši ir ellīgi slikts browseris salīdzinājumā ar citiem. Un hromam pār FF ir pāris labas fīčas - kā piemēram maximāli samazināta tūļu josla augšā un katrs tabs ir atsevišķs process - ja viena lapa nokaras, browseris turpina darboties, kas ir neatsverami, par cik parasti vaļā ir vismaz 8+ tabi.

Link to comment
Share on other sites

wingmanz - bet Chrome crasho pats ne no sevis un ja atvēris esi reizē ar Firefox (kāda problēma? Developēšanas laikā man parasti kādi 6 dažādi pārlūki ir atvērti vienlaicīgi) tad viņš vēl aizkrašo arī Firefox ciet. Firefox ar šad tad neizprotami krešo. Bet par Opera gan neko sliktu nevaru pateikt. Varbūt sākotnēji grūti pierast cilvēkiem, bet neesmu dzirdējis argumentus - ar ko Opera būtu sliktāka par FF vai Chrome! ;)

 

IE vispār ir ārpus konkurences - ceru, ka tas tiks aizslaucīts vēstures mēslainē kā visulaiku vissliktākais web pārlūks (Ginesa Rekords?) un dumjie cilvēciņi beigs to lietot kā savu "defaulto pārlūku"... (te ar nav nekāds sakars ar jūtām pret Microsoft). Un vislielākais absurds ir tāds, ka šobrīd IE izmanto ap 70% interneta lietotāju (lasi pasaules naudīgākās populācijas). Tas ir vienkārši nožēlojami, te vajadzētu visām lielajām soft un datorkompānijām aģitēt IZDZĒST Internet Exploreri ja ne no datora, tad vismaz no Desktop, Quick Launch un Start->Programms :D un ieinstallēt jebkuru no šiem pārlūkiem: Opera, Firefox, Chrome, Safari.

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

IE vispār ir ārpus konkurences - ceru, ka tas tiks aizslaucīts vēstures mēslainē kā visulaiku vissliktākais web pārlūks (Ginesa Rekords?) un dumjie cilvēciņi beigs to lietot kā savu "defaulto pārlūku".

Vai tu lūdzu vari paskaidrot kas konkrētajā pārlūkā ir tik dumjš?

Vai Chrome un FF ar remote exploitiem ir labāks? Starpība gan ka FF pamanās updeitoties divas reizes dienā, bet ramu leako kā no pirmsākumiem..

 

Izņemot, ja tu pasaki kaut ko jaunu un unikālu FF nav par matu labāks par IE vai jebkuru citu pārlūku Opera / Safari utt utt.. Visiem ir tikpat daudzi trūkumi cik priekšrocības attiecībā pret citiem..

 

Un ja tu kā webdeveloperis sauc lietotājus par dumjiem, nu tad sorry tas neko īsti labu neliecina par tevi - ne kā par cilvēku ne kā nozares pārstāvi ;)

Link to comment
Share on other sites

Roze - es uzskatu, ka FF ir krietni labāks par IE (vismaz 3ā versija). Bet nu Opera? Man tiešām uzskaitīt, ar ko Opera ir labāka par IE? :D

Nē, nu cilvēki jau nav vainīgi ka viņi ir dumji (lasi - dumji interneta izmantošanā, jo neizvēlas citu pārlūku, e-pasta tooli utml.) - tas ir izglītības/apmācību trūkuma un M$ lobija rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Es personīgi nelietoju Operu, tāpēc neuzskaitīšu viņas priekšrocības, jo īsti tās nezinu, bet analizēt šajā gadījumā tās priekšrocības vai trūkumus vadoties pēc tā cik % lietotāju viņu izmanto nav īsti pareizi, jo IE ir iebūvēts standarta windows komplektācijā, tāpēc tik liels izmantošanas procents un es arī neesmu redzējis ka Opera tik aktīvi reklamētos kā Firefox (šeit varbūt kļūdos, bet FF centieni informēt par savu produktu ir redzēti un dzirdēti daudz vairāk).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...