Jump to content
php.lv forumi

Labākie pārlūki, iesākot 2009. gadu


Recommended Posts

Nominēju:

 

1. vieta - Opera 10 (arī Opera 9.6 - pirmā pusotra vieta ;) - kaut arī tikai vēl alpha veidolā, taču izskatās tik daudzsološs, ka dodu, ka šis pārlūks būs labākais 2009. gadā! Acid3 tests iziet 100/100, pie tam - ātrumā, kas ir tuvu "perfect"! :) Mouse gestures un citas "maigas un mīļas" fīčas rada Operu par tiešām pievilcīgu pārlūku. Mīnusi - varbūt trūkst developer tooļu un tēmu atbalsts, atšķirībā no Firefox. Tomēr Dragonfly lietošanās ziņā - vismaz attiecībā uz biežāk lietojamo fīču - DOM koka pārlūkošanu klikšķinot pa taisno layoutā, nešķiet tik ērts un uzskatāms kā Firebug (laikam ir liela nozīme, Firebug parocība padara to par ļoti ērtu - vizuāli ātri un ātrums ir būtisks, paplūkojamu lapu). Protams, neņemos pagaidām salīdzināt Firebug un Dragonfly tehniskās atbilstības web standartiem utml. Vēl viens mīnuss, ka Opera retu reizi mēdz kaut kas nogļukot - bet tas tiešām ir tik reti, ka pat nevaru pateikt konkrēti pagaidām, kas tieši.

 

2. vieta - Firefox 3 - ātrums - pieņemams (bet tomēr krietni lēnāks nekā Opera), bet neteiksim, ka ātrums būtu tas, kas šo pārlūku dara pievilcīgu - ar to šis nespēj konkurēt ne ar Opera, ne Safari, pat ne ar Chrome. Drīzāk jau plašais developer tooļu, addonu un tēmu klāsts padara šo pārlūku par interesantu tooli - diezgan neatsveramu web development procesā, bet, kaut vai lai pārlūkotu tos pašus youtube video, drīzāk izvēlēšos Opera. ;)

 

3. vieta - Safari - nav gluži mana sfēra - Safari, bet ātrums to ierindo pasaulē Top3 diezgan viennozīmīgi. Developer tooļi gan nav manīti. Man personīgi Safari - nu tā, so so.

 

4. vieta - visi pārējie pārlūki, izņemot M$ ražojumus. Šeit varētu ielikt Google Chrome - lai arī pagaidām "gļukains sviests", bet izskatās daudzsološs vismaz performances ziņā - noderĒS cilvēkiem, kas vienkārši browsē webu un web aplikācijas, bez iedziļināšanās tajā, bet teicu "noderēs" nākotnes izteiksmē, jo vēl ir jāsalabo visi tie gļuki un jāizlaiž patiešām jēdzīga un stabila versija.

 

Pēdējās vieta - IE (jebkura versija). IE7 uzrāda tiešām apkaunojošus rezultātus acid3 testā - 14/100. Diemžēl IE ar standalone versijām 6.0+ (kas atkal ir gļuks) tiek turēts uz PC tikai tāpēc, ka obligāti ir jātestē visi webi arī uz IE (un kā likums jātaisa priekš IE "haki"). Žēl, ka nav likuma un tiesas, kas varētu aizliegt web standartiem neatbilstošu vismaz konkrētā līmenī pārlūku izlaišanu - respektīvi - Internet Explorer principā manuprāt vajag "banot" no pārlūku tirgus un aizliegt tā turpmāko versiju izlaišanu. Novēlu Internet Explorerim ātru un vieglu nāvi.

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mani nominējumi:

1. Firefox - ātrs, ērts, funckionalitātes pilns

2. Chrome - megātrs, diemžēl trūkst man dažu ērtu fīču (kautvai tie paši mouse gestures)

3. Opera - nelietoju, bet augstāk par nākamo vietu jau ir jāliek.

4. IE7 - no comments

Safari ir lēns bremze (kā viss pārējais makintošā).

Link to comment
Share on other sites

bubu - cik daudz esi lietojis Mac, ja uzskati, ka tas ir lielāks bremze, piemēram, par Windows Vista??

 

P.S.

 

Novelc Opera 10 alpha - rēķinies, ka tā ir alpha, bet tomēr - "pabrowsē webu" ar to un redzēsi, ka tas ir spēks.

Edited by WebStandarts
Link to comment
Share on other sites

Lietoju maku darbā ikdienas. Developēšanai, neta browsēšanai, skype'am, darba meiliem, utt.

Uz blakus datora lietoju Vistu. Gan tikai developēšanai. Un nebūt nesauktu to par bremzi. Nesaprotu kāpēc cilvēki vistu sauc par bremzi. Pat uz sava laptopa esmu pārgājis no XP uz Vistu (dēļ DirectX10).

Link to comment
Share on other sites

Subjektīvi:

1. FF dēļ addonu kaudzes webisku lietu programēšanai;

2. Chrome dēļ ātruma tikai browsēšanai;

..

n. IE6 - ko gan citu likt kā pēdējo;

n+1. IE8 - uzinctalēju,saplēsa pavisam vecas tvkartes kādus 3gadus neupdatētu softiņu(kuram interfeiss bija puse html'ā, puse 'normāls' gui), kā noinstalēt tikai ie8 neieraudzīju uz sitienu.

 

par pārējiem domas mainās atkarībā no situācijas un garastāvokļa.

Link to comment
Share on other sites

2. Chrome dēļ ātruma tikai browsēšanai;

Opera šķiet ātrums ir līdzīgs, ja ne ātrāks, plus Opera ir stabilāka un nav redzēts, ka "crashotu" ;)

 

n. IE6 - ko gan citu likt kā pēdējo;

IE6- versijas.

 

n+1. IE8 - uzinctalēju,saplēsa pavisam vecas tvkartes kādus 3gadus neupdatētu softiņu(kuram interfeiss bija puse html'ā, puse 'normāls' gui), kā noinstalēt tikai ie8 neieraudzīju uz sitienu.

Man ar nepatika IE8 installācija, cik redzēju - kaut kāds surogāts uz IE7 bāzes, nepatika. Bet nu mežonis (saplēsa softiņu) ;)

Link to comment
Share on other sites

M$ fans - sorry, pret "faniem" necīnos.

Operas fan-boy'i jau nav labāki :)

Un neesmu es M$ fans. No M$ man tīk produkti, kas uzskaitāmi tik labi, ja ar vienas rokas pirkstiem. Open-sources pasaulē es esmu atradis daudz vairāk lietu, par kurām iefanoju (Python, FAR, Firefox, OpenOffice, boost, svn, truecrypt, ... galu galā arī GNU/Linux, +n-tās kodu bibliotēkas developēšanai).

Link to comment
Share on other sites

bubu, labāk palasi par jauno MacBook Pro:

http://www.apple.com/macbookpro/features-17inch.html

 

Saprotu, ka iespējams nevari atļauties to nopirkt (arī es nevaru atļauties), bet tāpēc neiešu "nabaga latviešu zemnieku skaudībā" ķērkt, ka Mac ir slikts ar kaut ko... M$ pat līdzi netiek Apple, kur nu vēl pārspēt viņus! Paprasi kaut vai 1000 ekspertiem (izņemot M$ vai otras puses uzpirktos) un izveido statistiku, nedomāju, ka rezultāti būs kaut cik apšaubāmi. ;)

Link to comment
Share on other sites

M$ fans - sorry, pret "faniem" necīnos. Var jau būt, var jau būt, tikai vairums M$ produkcijas, diemžēl, izsauc manī neviltotu riebumu.

Cik esmu saskaries ar PC lietotajiem Un Izteiktiem 'abola' lietotajiem tad Otrie Vienmer Ir Sevi uzskatijushi par paraakiem ...

Taa tas bija 15 gadus atpakalj un patreiz nekas nav mainijies...

'Mac rulez PC sux' sada nostaja bija lielaakai daljai mac useru , Bet Nu stipri vien mazak bija 'PC rulzs mac sux' Taa kaa teikt M$ fani --> ir kautkaa diezgan stulbi --> vismaz manaas aciis taads cilveks kas saka 'Mac Rulz PC sux' Stipri vien zaudee cienju Kaa IT specialists (un 90% gadijumu tiesam izradas ka cilveks IT lietas talak par parastu Advancet user Nav ticis )

----------------------

Ja par brauzeriem tad:

1. FF

2. IE

3. Opera

Par safari nenjemsos spriest, jo prieksh PC taa versija ir diezgan gljukaina, ko neteiksu par MAc versiju (kur toties parejie brauzeri uzvedas savadaak)

---

Operu noliku pedeeja vietaa , delj vinjas 'Nenoteiktas' attieksmes pret HTML (css) apstraadi -->

Ja FF ir sava nostaja kas un kaa (tapat IE ) tad Opera sagrabstijusi no abiem diviem + kautko pielikusi savu ...

---

IE 6 versiju nav verts komentet, jo tad jau janjem arii tadi brauzeri kaa IE 5.5 / NetscapeNavigator 6 utt...

----

Link to comment
Share on other sites

Neņemšos teikt, kas ir labākais, bet nu safari ir sūds kāds vēl nav redzēts (lietots uz win nevis osx). Par labākajiem neko neteikšu, jo pats joprojām lietoju netscape navigator, kurš lai gan bez supporta, tomēr labs joprojām.

 

Nākotnē vēlme ir pāriet uz google chrome. Pagaidām vēl neesmu izlēmis pilnībā pāriet uz to.

Edited by pilots
Link to comment
Share on other sites

safari vismaz uz mac darbojas fiksāk par firefox. bet nu safari var teikt, ka netiek izmantots vispār... kautko neaļo šamais, imho. tāds iespaids radies pa 2.5 gadiem darbavietā ar mac. lielu nozīmi spēlē arī firebug u.c. plugini, kas pieejami firefox.

Link to comment
Share on other sites

bubu - atvaino nesaprotu par ko tu runā (neesmu šo dēli tik labi iepazinis), es pats nelietoju Mac, es lietoju PC ikdienā, bet zinu, ka Mac ir labāks! :P

Grey_Wolf - man pašam nekad nav bijis neviens Apple produkts. ;)

 

pilots - safari uz windows toč nerulē, bet uz macos ir ok (cik nu nedaudz lietots). Interesanti ar ko Netscape ir labs? N-tos gadus jau tur nekāda attīstība vairāk nav. Kurā gadā iznākusi tā pārlūka versija, ko šobrīd lieto?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...