Jump to content
php.lv forumi

paris jautajumi


IBEX
 Share

Recommended Posts

1. Man nekada saprashana nau, ka varetu uzskatities, tada lieta, ka ir lapa /index.php?id=video&cat=16&video_id=17 un ja pienjemsim uzraksta video_id=999, tada nau, tad vinsh aizlec uz video sakuma lapu..

2. kur iespeja ir iemacities par post? nu tik vienkashi ka visu tur pamata limeni uzrakstit varu, bet ja, tur ir empty lauks, vai cik tur notiektie burti, to es gribetu iemacities.. ir kkur pamaciba?..

3. pienjemsim kategorija 21 [/index.php?id=video&cat=21] un taja kategorija neka nau, tad ka to ar kodu paradit?

Link to comment
Share on other sites

Nu apmēram tā var pārbaudīt vai datubāzē ir pieprasītais ieraksts un ja nav tad redirektēt uz video sākumlapu

 

$video_id = $_GET['video_id'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM tabula WHERE id = '$video_id'");
if(mysql_num_rows($query) > 0){
//parādam ierakstu
} else {
header("Location: index.php?id=video"); // Aiz "Location:" jāraksta saite uz video sākumlapu
}

 

Vēl jau vajadzētu pārbaudīt arī $_GET['video_id'], laikam ar is_nummeric varēja

Edited by Jackal
Link to comment
Share on other sites

$_GET['sadala'] - buus nodefineetas sadaljas. (video,bildes,jaunumi [ar tekstu])

$_GET['id'] - var buut tikai cipari (apziimees objekta id datu baazee [bildei, video, jauniemiem])

 

$_GET['sadala'] varam arii nepaarbaudiit vai paarbaudiit vai ir tikai burti

un veidot konstrukciju ar switch

 

switch($_GET['sadala']){
 case 'jaunumi': include("jaunumi.php"); break;
 case 'video': include("veido_sadala.php"); break;
 default: include("sakums.php");
}

 

un veido_sadala.php

$_GET['id'] = parbaudaam_id($_GET['id']);

 

function parbaudaam_id($id)
{
  if (nav_cipari($id)) return false; 
 if (!paarbaudaam_vai_datubaazee_ir_taads_id($id)) return false;
return $id;
}

 

fcija paarbaudaam_vai_datubaazee_ir_taads_id() atgrieziis true ja buus taads ieraksts un false ja nebuus ..

Edited by Klez
Link to comment
Share on other sites

<?php
if(isset($_GET['images_id']) == 'images_id' AND $_GET['images_id']) {

echo'pati bilde';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}



if(isset($_GET['cat']) == 'cat' AND $_GET['cat']) {

echo'izveleta ketegorija';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}

if (isset($_GET['id']) AND $_GET['id'] == "images")  {

echo'kategorijas';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}


?>

 

varetu, palugt, salikt else lai neraditots visas 3 shis lapas 1 lapa.. loti ludzu :)

Link to comment
Share on other sites

<?php
if(isset($_GET['images_id'])) {

echo'pati bilde';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}


if(isset($_GET['cat'])) {

echo'izveleta ketegorija';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}


if (isset($_GET['id']))  {

echo'kategorijas';

} else {

echo'vinjam kkas nepatik';

}


?>

 

Tas apaksha taa, kr4 radas visi 3 isseti viena lapa, kaut katram vajadzetu but pa savai lapai..

---------

 

Kr4 /index.php?id=images lapa radas, vinjam kkas nepatikvinjam kkas nepatikkategorijas , talak /index.php?id=images&cat=1 radas vinjam kkas nepatikizveleta ketegorijakategorijas , bet kad /index.php?id=images&cat=1&images_id-2 radas vinjam kkas nepatikizveleta ketegorijakategorijas ...

 

echo man liekas, ka neies cauri..

 

andrisp, vai tiesham nau else starp jaliek? vai kkas cits nepareizi?..

Edited by IBEX
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...