Jump to content
php.lv forumi

mysql Relationships


DMG

Recommended Posts

Sveicināti. Gribēju zināt vai kāds nevēlētos nedaudz apskaidrot to kā notiek mysql saišu radīšana? Paskatījos nedaudz mysql mājas lapā un nespēju saprast vai saites var radīt līdzīgi kā Acess, savelkot vienu reizi visas saites un viss? Vai arī tās ik reizi pieprasot kādus ierakstus jāizveido ar INNER JOIN un tā ik reizi, kad vajag kādus ierakstus?

Link to comment
Share on other sites

Nu ārējām atslēgām (Foreign keys) un tabulu savienojumiem (joins) protams var atrast kaut kādu sakarību, bet nu vispār jau tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Tā kā iespējams nevajag lietot tikai point and click un drag and drop hmmm tā saucamās DBVS ;) bet paskatīties, kas lācītim vēderā (iespējams, ka tas pats ACCESS var parādīt kādus SQL teikumus izpilda kad "tiek savilktas saites"):)

 

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Hmm vienīgais vai nezināt kādu programmu priekš mysql ar kuru varētu viegli tās saites vizuālā veidā savilkt? Pagaidām lietoju Navicat, bet saites te diezgan grūti vēlāk pārskatīt (vai arī es vienkārši neredzu, kurā vietā var redzēt visas savienotās tabulas)

Link to comment
Share on other sites

Sākumā uztaisi uz MySQL Workbench (tā būs vieglāk), izmanto arī diagramu ģenerēšanu, lai apskatītu diagrammu un novērtētu, vai viss ir pareizi (profesionāli veidojot datubāzi, diezvai bez tā var iztikt - Gints Plivna piekritīs?), pēc tam, kad esi pārliecināts, ka db struktūra ir sataisīta ok (ar visiem indeksiem), importē datubāzē, izmantojot phpMyAdmin un tad turpini darbības. Sākumā pamata insertus ar iesaku uztaisīt jau MySQL Workbench. Nu pēc tam var var rakstīt procedūras iekš MySQL Workbench vai phpMyAdmin un turpināt darbu ar datubāzi, tur ir tāda eksporta iespēja alter arī, bet nezinu, kā būs ar sinhronizāciju, lai nav ar roku jāizgriež attiecīgie skripti no dumpa?

Anyway, domu saprati - sākumā taisi datubāzi pēc tīri teorētiskiem pamatiem uz MySQL Workbench, pārbaudot arī atbilstību vismaz pirmajām 3 normālformām. Projektē un gatavo tik ilgi, kamēr praktiski visa struktūra un rutīnas ir gatavas, protams, ja nav pieredze procedūru rakstīšanās, būs grūti uzrakstīt pareizu rutīnu bez praktisko datu un to rezultātu aplūkošanas, bet jāmēģina. Tik un tā pēc tam jau tev būs jālaiž reāli testa dati un viss jātestē.

 

Problēma - kā sinhronizēt db modeli ar reālo datubāzi (skriptiem)?

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Sākumā uztaisi uz MySQL Workbench (tā būs vieglāk), izmanto arī diagramu ģenerēšanu, lai apskatītu diagrammu un novērtētu, vai viss ir pareizi (profesionāli veidojot datubāzi, diezvai bez tā var iztikt - Gints Plivna piekritīs?),

 

Tā kā tika minēts mans vārds, tad atbildu :)

Kaut cik sarežģītākam modelim noteikti vajadzētu uzģenerēt bildi, jo bez tās ir ļoti liela iespēja kaut ko palaist garām, esmu izbaudījis to uz savas personīgās ādas ;)

Protams, tā nav absolūtā garantija, ka viss būs OK, bet varētu dot papildus drošību.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...