Jump to content
php.lv forumi

scheme


marz

Recommended Posts

Scheme "mācija" vienu lekciju LU bakalauros 4. kursā (vismaz kādu laiku atpakaļ). "Mācīja" = vienā lekcijā apskatīja, un otro bija mājasdarbs jānodod. Īstenībā diezgan vienkārša funkcionāla valoda. Ir arī sarežģītākas redzētas.

Link to comment
Share on other sites

Gint, man ar Prologu un Oracli nav sakara, bet kursabiedrs patiešām kaut kādu expertsistēmu veidoja un patiešām rakstīja prologā kautkādu modul/draiveri/whatever priekš izmantošanas Oraclē. :) Ja nu kas 2002. gada LU FMF DatzB bakalaura darbos arī tam jābūt.

Link to comment
Share on other sites

Tā, tam uzdevumam kods ir diezgan garš (apskatāms šeit: kods). Ar Task1 ir apzīmēti pasažieri, Task2 taksometri un Task3 taksometru kompānijas. Kad tiek palaista programma (linux terminālī (scheme var iegūt izsaucot apt-get install mit-scheme)) izmantoju piemērus, lai redzētu kā jāizskatās izvadei pie attiecīgās ievades (sample-run). Problēma rodas, kad tiek izsaukts 'departure-time' vai jebkas no Task2, acīmredzot kkur netiek padots īstais objekts, iespējams kļūda norādot pointerus, bet man neizdodas atrast vainīgo vietu, ja kāds kaut cik orientējas šajā kodā un izdevās iebraukt tajā, ko programma dara (zinu, ka no manām dažām paskaidrojošajām rindiņām to ir ļoti grūti izdarīt) varētu izlīdzēt es būtu ļoti pateicīgs. Un pie reizes - kad nepieciešams izvadīt sarakstus, man arī rodas problēmas (piemēram, list-of-passengers)

Link to comment
Share on other sites

Nodošana elektroniskā formātā, ja neiziet testi - dabū apaļu nulli ;) plus jānodod ziņojums taustāmā formātā par koda risinājumiem un algoritmiem. Vispār jau esmu gandrīz ticis galā un tās problēmas atrisinātas, šobrīd pēdējā nelielā aizķeršanās ar vienu algoritmu

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...