Jump to content
php.lv forumi

Vai sakompresētu JavaScript iespējams atspiest vaļā


Java

Recommended Posts

Protams, ka var atspiest. Kāpēc lai nevarētu? Ja jau browseris nevarētu to atspeist, tad kāda jēga no tāda javaskripta, kuru nevar izpildīt?

Cits jautājums ir - cik daudz laika un pūļu vajadzēs veltīt, lai saprastu ko visi x, a, b, utt mainīgie nozīmē. Varbūt šo laiku var veltīt funkcionalitātes uzrakstīšanai no jauna.

 

Un vispār - kur prāts kodēt JS ar base64? Tas tak tikai lieks trafiks un lieks darbs (lasīt aizture/bremze) klienta browserim atspiest to.

Link to comment
Share on other sites

bubu - to jau parasti dara, lai js kodu nesper. It kā jau labi - uztaisīji, bet varbūt tev nav vēlēšanās, lai bez tavas ziņas atrodas nedaudz modificēts tavs js kods vēl kādās 100 lapās, no kurām katra uzdodas, ka tas ir viņu kods - nebūtu patīkami, ne? :P Man varbūt pofig, ka citās lapās atrastos mans kods, bet lūdzu - atsaucīti uz pirmavotu - manu lapu - ja tā ir, tad viss kārtībā - un redzamā vietā, šriftā un ne tikai kodā, bet zem tiešā rezultāta jebkuram lietotājam redzamu, lūdzu! :P

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

pieliec js'ā atsauci, uzraksti kodu smuku un tīru, palaid kā opensourci. un nebūs vairs jācīnās ar scriptkidijiem, kuri labak, kaut ko nokopēs, nevis uzrakstīs savējo, bet jāpriecājas, ka kāds vispār tavu scriptu lieto!

 

neesu novērojis tendenci, ka cilvēki zagtu gwt, dojo,yui, ext, mootools, jquery un tos uzdotu par savējiem, references uz autoru ir.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

Par ko tu runā? Es labi zinu, ka kodu obfuskē (tavs shrink variables), lai "nespertu".

Tas, ko es teicu - ir, ka nesaprotu jēgu base64 vai tml kodējumiem. Tas neko nepasargā. Tikai lieki noslogo klienta browseri pie lapas ielādes. Un to "atšifrēt" ir tik vien kā vienu standartfunkciju izsaukt kādā valodā, ja tāds bija tavs jautājums.

Link to comment
Share on other sites

Lab, base64 nav jēgas kodēt (vietu tas gan mazāk aizņems, bet diezvai kompensēt pārlūka slodzi), bet par tiem skriptkidijiem:

Nu kāpeic man jāpiecieš, ka kāds idiots izdomājis savā bērnu lapā ielikt manu kodu un teikt, ka tas ir viņa? :P Viņš zog manai lapai klientus, nenorādot, ka skripts ir nācis no manas lapas! ;) Man patiktos kaut puse pasaules lietotu manu skriptu, bet lai tad arī skaidri norāda, ka tas ir mans skripts ne viņu! :P

Link to comment
Share on other sites

"kompresējot"

alert(1);

tas pats toolis rāda ka

compression ratio: 265/9=29.444, tātad par 2944.4% vairāk!

 

Kompresējot parastu praksē lietotu javascript (ap 150 rindiņas garu development kodā, protams, ka tas ir katra figūriekava savā rindā utml.):

compression ratio: 2444/5170=0.473

Link to comment
Share on other sites

Sakodē savu skriptu šeit:

http://javascriptcompressor.com/

 

Un pārliecinies pats!

Tas nekodē tikai ar base64. Tas laiž kautkādu kompresiju pa virsu. Tādējādi vēl vairāk iembremzējot klienta pusi. Jēga no tāda? Vienkāršāk webserverim ir uzslēgt gzip kompresiju uz noteiktiem failiem. Gan performance būs lielāka, gan arī trafiks mazāks, nekā ar kautkādu JS kompresētāju.

 

Tīru base64 vari pamēģināt, piemēram, šeit: http://rumkin.com/tools/compression/base64.php. Un andrisp saka pareizi - ar to tev teksts būs vidēji par 33% lielāks.

Link to comment
Share on other sites

Es vispar neredzu jegu sadam darbiibam.. tapat 90% piemeru jau nak no citam lapam , pat ja to sauc par savu, kads vienalga jau buus dalju paspejis izdomat...

Piedevam ja buus Ljoti labs un vertiigs kods tad tik tiesdam to var palaist kaa OpenSorce un lielakaa dalja tapat zinas ka tajas lapeles ir izmantots tavs kods....

Visa taa kodesana utt.. ir sameraa bezjedziiga, ir pietiekami daudz tuulji kas visu to atkodee & sakarto ... --> taa ir ciinja ar vejdzirnavaam ...

Un kaa jau bubu mineja , biezji vien vienkarsak ir to funkcionalitaati uzrakstiit no jauna, kas dod arii zinamu labumu --> kautvai papildus apgut/ nostiprinat savas Zinasanas par JS ...

Link to comment
Share on other sites

Tukša muldēšana, piedodiet. Vai arī visi dzīvo, lai vergotu citiem! :P Saprotu - iemācīties, bet ja es esmu cīnījies vairākus mēnešus un kaut ko labu radījis - kāpēc man tas būtu par baltu velti jāizdāļā visiem un par to nesaņemot pretī neko adekvātu?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...