Jump to content
php.lv forumi

PHP Sanitizēšana


kp380lv

Recommended Posts

Parasti ar sanitizēšanu apzīmē koda/datu pārveidošanu tā, lai tie atbilstu "sanitārajām normām" - datiem, tā ir definīcijas apgabala uzspiešana. Ar kodu ir sarežģītāk - tā ir pieļaujamo funkciju un šīm funkcijām pieļaujamo parametru vērtību apagabala uzspiešana.

Sanitizēšana no validācijas atšķiras ar to, ka

*) validējot mēs pārliecinamies, vai dati atbilst definīcijas apgabalam, ja neatbilst izdodam kļūdas paziņojumu un neizmantojam padotos datus

*) sanitizējot mēs uzspiežam definīcijas apgabalu - tas nozīmē - izmetam visus datus, kas neatbilst mums vajadzīgajam definīcijas apgabalam. Šo procesu turpinam, tik ilgi līdz datiem x sanitizēšanas funkcijas atgrieztā vērtība sakrīt ar ievadvērtību -> while($x != S($x)){$x=S($x);}. Un, kas ir svarīga atšķirība pēc sanitizēšanas beigām iegūtos datus izmantojam tālāk.

 

Taču vai konkrētajā gadījumā domāta šī lieta, vai kāda cita, atkarīgs no konteksta.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā! Interesējos par šo lietu tā vispārīgi! Lai saprastu ko un kā pareizi izdarīt. Jautājums arī ir tāds par to sanitizēšanu vai kāds nevar parādīt konkrētu piemēru šeit kādam jābūt sanitizētam failam un kā viņu sanitizē pareizi?!:)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...