Jump to content
php.lv forumi

kā zombētie datori lauž lapas?


Valcha

Recommended Posts

Sveiki! Vai kāds var paskaidrot - vai zombētie datori (laikam tie ir tie ļaunie), kas meklē caurās vietas lapā - XSS, SQL injekcijas utt., pie katra GET-a parasti veido jaunu sessiju, vai turpina uz tās pašas?

 

Ir doma uzrakstīt universālu skriptu, kas viņu nobloķē pēc n sliktiem GET-iem noteiktā laika posmā. Bet domāju bloku realizēt nevis uz IP adresi, bet gan sesijā.

Negribas bloķēt IP adresi, jo tā var būt necaurspīdīgs proxy.

Link to comment
Share on other sites

Pieprasījumi periodiski mēdz būt tādi, ka nogāž kasti. Uznāk vienā brīdī mellais mākonis virsū un, ja nepaspēj laikus noreaģēt, tad kaste neatbild līdz oom killeris nenokillē kādu procesu un tad dažu minūšu laikā jāpaspēj saķīlēt.

 

Tāds universāls toolis nekad tev nesanāks, jo pieprasījumu veidi ir tikpat bezgalīgi, kā to pret-aizsardzības pasākumi. Var tik ar dažādiem līdzekļiem/metodēm bloķēt/ierobežot populārākos ddos`us.

Link to comment
Share on other sites

vari sataisīt tā, lai botam izskatās, ka tavā lapā ir caura foruma/bloga/admin paneļa utt versija, bet īstenībā, monitorē caurumus, ka kāds sāk knibināties gar caurumiem, tā zini, ka esi noķēris potenciālo lauzēju, ko tālāk darīt ar viņu domā pats.

Link to comment
Share on other sites

Par konkrēto jautājumu - sesija tiek nodibināta tikai no otrā requesta (jo tikai atbildē uz pirmo requestu tiek atsūtīts sesijas identifikators).

Ja botam jādarbojas kā reģistrētam lietotājam, tātad tas var darboties kā šis lietotājs tikai vienas sesijas ietvaros. Savukārt, ja tiek mēģināts uzbrukt publiski pieejamajai daļai (vai privātipieejamajai, cerot, ka uzbrukums darbosies neatkarīgi no tā vai lietotājs tiek atpazīts kā reģistrēts), tad sesijas datiem nav nozīmes.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...