Jump to content
php.lv forumi

Web darba krīze


nemec

Recommended Posts

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

standarta cms ir it studenta kursadarba apjoma darbs. ar pluginiem, templeitiem utt. tas nav nekas sarežģīts.

 

sarežģīti ir vienalga, vai ar savu vai ar citu gatavo cmsu uztaisīt biznesu.

 

tātad, vispirms ir bizness, un pēc tam ir jautājums par to vai savs vai gatavs cms. es šobrīd no biznesa viedokļa saskatu vairāk priekšrocības ja man ir savs cms, viena no tām - es varu spiest uz ērtu un pievilcīgu baltajiem cilvēkiem saprotamu CMS interfeisu. Kā arī brīvi izvēlēties biznesa modeļus.

 

Nepārspīlē. Uztaisi kaut ko līdzīgu ZendFramework ar CMS moduļiem un struktūru un tad pasaki - tas ir "studenta kursadarbs". Es savu cms (jā, man tāds arī ir) varu nosaukt par studenta kursadarbu, bet neuzskatu, ka tas ir labs un universāls risinājums. Tas ir risinājums, kas der primitīviem variantiem ar konkrētām vajadzībām, bet tas nav manu interešu lokā - cept primitīvas lapas visu laiku.

Link to comment
Share on other sites

zinu, sāks kasīties pie validātora kļūdām un doctypiem.

 

Es ar kasītos pie tādām lietām, ja pat mazo lapu cepējs nav atradis laiku iemācīties document type definition un iepazinies ar visām html un xhtml saistītām lietām! Sorry, saprotams, ka ja lielā projektā nav par to domāts un kontrolēts no paša sākuma, ka var tas viss nebūt, bet mazā lapā to nav problēmas iestrādāt un kāpēc to nedarīt, ja tas ir vienkārši principiāli pareizi? Tas ir tas pats vecīt, ko es teicu - jāmācās programmēt strikti - jo striktāki noteikumi, jo labāks sanāk kods, jo tas mazina konfliktu iespējas (starp versijām utml.), kas patiesībā webā ir svarīgi.

Link to comment
Share on other sites

Aleksej, tu vēl nožēlosi, ka pielīdzināji (ieliki vienā kategorijā) mani JAVAi. Smagi nožēlosi. :) Un te tev nepalīdzēs "Leopolds" multeņu skatīšanās un visu samierināšanas meiģinājumi.

Vēl jo vairāk, nekādi "es ņemu savus vārdus atpakaļ" vairs nelīdzēs, Aleksej... Skumji, bet dzīvē tā notiek. :(

Link to comment
Share on other sites

Runājot par tiem freimworkiem, CMS, opensource. Man jau sen sen atpakaļ bija doma izveidot to visu un darboties uz supportu, ko jau daru ar savu visiem tik neciešamo phpbb :D Būtu tik vairāk tā laika. Pašlaik ir iesākts veidot vairākus moduļus, tas ir firmu lapas, vizītkartes, kur iespēja pievienot ziņas, rakstus, dalīt tos pa kategorijām, tālāk jau nāk visādi moduļi, kas ir gan paša rakstīti, gan no lielās komūnas paņemti. Varu izveidot sākot no sīkākās firmu lapas, līdz mega portālam, viss ir tikai naudas un laika jautājums. (Iespējams arī viss pa free beigu beigās būs dabonams) Pēdējais plugins, kas izstrādāts priekš portāliem ir salidzini.lv preču meklētājs, kur itemi integrējās lapas dizainā.

 

Tātad cik nopratu no visa šitā lielā off-topic, ka puse lieto kaut ko gatavu, daži gatavu uz 50% - 50%, pārējie savus vai firmas cmsus.

Link to comment
Share on other sites

Da kāds cms, bērni. Un codez ir bērnu bērns vispār šeit.

 

ZendFramework ir freimworks, tiesa gan - sanāk 3 slāņi pa lielam - C++, pa virsu php, un pa virsu vēl ZendFramework - viegli nav nest, bet... Šaubos vai tavs freimworks ir ar jebkuru no 100 vai 1000 aspektiem labāks, Squad. ;) Vienkārši, uztaisījis esi viņu savu "mazā lapu cepēja" vajadzībām, kur patiesībā neko daudz nevajag... ZendFramework vairāk būs atvieglojums lielajiem projektiem (zinu pēc pieredzes, esmu strādājis ar daļu no Latvijas lielākajiem web projektiem).

 

Tomēr izskaidrošu "dlja osobenih...":

 

Frameworks pamatā ir radīts kodieru vajadzībām, nevis tehniskajām (performances) vajadzībām. Jo pēc definīcijas jau pliks php ir ātrāks, nekā OOP frameworks uz tā.

Bet ja ir sarežģīta aplikācija, pie kuras strādā vairāki cilvēki, kas pat var nomainīties, ko tu mācīsi katram unikālo kaut kāda "ūberkodera" kodu, kurš ir pilns ar caurumiem utt. Pie tam, nav nekādas dokumentācijas, kuras savukārt, frameworkā jau ir. Kāda ātrdarbība - nopērc par 1000 Ls krutāku server-dzelzi un nesīsies tev kā plēsts (tā tak ir servera puses aplikācija). Tos 1000 Ls ietaupīsi pāris mēnešu laikā, mēģinot iztikt ar savu ūberkodu - te ir runa tieši par lieliem web projektiem un tikai. Mazos viss ir po - tāpēc jau tu mazo lapu cepēj te "gudri runā".

 

Protams, otrs variants - var izmantot arī kā library un vēl - var neizmantot vispār - var programmēt php uz "sava freimworkiņa" - viss būs super, darbosies ātri, jo esi tak lauzījis savu lielo galvu un raustījis mazo galviņu, lai tas tā būtu! Bet nu arī mazajām "lapiņām" - uzņēmumu vizītkartēm, miniportāliņiem (vārds portāls pats no sevis neko nenozīmē - neliecina ne par apjomu, ne sarežģītību). Bet ja gribēsi taisīt ko lielāku, elastīgāku, lai var attīstīt arī citi cilvēki pēc tevis, atstājot brīvu vietu attīstībai, tad nu aplauzīsies ar savu "freimworkiņu" - varu garantēt tev to 100%.

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Maz ir tādu freimworku php, kas būtu ko vērti, tas gan.

 

Tak neviens tev neliedz programmēt pliku php.

 

Vai arī .NET vai varbūt Java?

 

P.S.

 

Vēl atsevišķiem dunduriem, kas sūdzās par frameworku "smagnējumu" varu pateikt, ka Latvijā daudzos lielajos projektos, kur ir pašu veidots "megafreimvorks", tie frameworki ir daudz "smagnējāki". Nu es ar vizītkaršu tipa mājaslapām neizvēlētos ZendFramework, bet lieliem biznesa web projektiem tas ir nopietns variants!

 

Lielajos projektos vari mēģināt iztikt bez framework, saprogrammējot vienkārši sistēmātiskā stilā, bet jebkurā gadījumā tev būs vajadzība platforma, jo būs 100tiem funkciju, ko būs vēlams salikt objektos vai vienuviet, lai tās ir pieejamas no jebkurienes.

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Vai nevar Java nobanot?

 

Vai vajag? Nespēj pieņemt to, ka cilvēki un viņu viedokļi ir dažādi, ka arī viņu runas taktika? Pelēkam ziemeļniekam jau patīk ideāla kārtība un tas, ka viņš uzskata, ka viss ir vispareizākais un situāciju kontrolē un visu saprot.

Man ir savs viedoklis, savs rakstības stils un es diskutēju asi un agresīvi - tas ir stils, nevis pārkāpums. Un ko lecies, ja Tevi neviens neaizskar. Es arī palīdzu citiem cilvēkiem šeit tik pie risinājumiem, by the way.

Link to comment
Share on other sites

Vai vajag? Nespēj pieņemt to, ka cilvēki un viņu viedokļi ir dažādi, ka arī viņu runas taktika?

Viedoklis ir viena lieta. Ja to tu par tēmu sakarīgi izsaki, tad viss ok.

Cita lieta, ja sāc offtopikā braukt ikkatrā php.lv foruma topikā, kurā ir runa par darba tirgu un atalgojumiem. Cilvēks topiku taisa ar vienu domu - uzzināt konkrētus viedokļus/atbildes par viņa interesējošo tēmu. Nevis kārtējo lieliskā trio dzejojumu par atalgojumiem, cms'iem un to kurš gudrāks.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...