Aleksejs Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Šodien ieraudzīju šādu PHP ietvaru (framework): PRADO Pamatlietas (ņemtas no viņu lapas un manis tulkotas pro bono): Objektorientēts un ar augstu atkalizmantojamību Notikumvirzīta (event-driven) programmēšana Atdalīti attēlojums un loģika Konfigurējama un spraudņojama (pluggable) modulārā arhitektūra Plašs datu bāzu atbalsts Ar iespējām bagātas Web komponentes: HTML ievades laukus, validatorus, datu režģus, vedņus... Web komponentes ar AJAX atbalstu Iebūvēts internacionalizācijas (I18N) un lokalizācijas (L10N) atbalsts Pielāgojama un lokalizējama kļūdu/izņēmumgadījumu apstrāde Vairākvirzienu žurnalēšana ar filtrēšanas iespēju paziņojumiem Vispārēji kešošanas (caching) moduļi un selektīva izvades kešošana Paplašināms autentificēšanas un autorizēšanas ietvars Drošības līdzekļi: starpvietņu skriptu (cross-site script) XSS novēršana, sīkdatņu aizsardzība... Atbilstība XHTML standartam Bagātīga dokumentācija un spēcīga lietotāju kopiena P.S. Ja kādam šķiet, ka kādam vārdam varēja piemeklēt labāku tulkojumu, esat laipni aicināti uz: http://locale.laka.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Umm, un kāpēc tu mums to te rādi ? Nu ar domu - kas tieši tev likās īpašs šajā freimworkā ? Bet vispār es jau sen gribu izmēģināt šo frameworku, bet nekādi nesanāk laiks un apņemšanās pieķerties. Gribas izmēģināt šo pavisam savādāko domāšanas modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 Galvenokārt rādu, lai informētu, ka tāds eksistē. :) Vēl pats neesmu izpētījis ne plusus ne mīnusus. Šī tēma varētu būt tā vieta, kurā apspriest šo ietvaru (ja kāds, protams, to izmantos) ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) * Atbilstība XHTML standartam melo acīs skatīdamies - viņu pašu lapā hello world piemērs http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0 šis jau bija diezgan sen, ja daudzi viņu nemaz nav redzējuši, tad tas jau liecina, ka nav tik balts un labs, kā viņi paši viņu reklamē. man škiet, ka problēma ar šo(un daudziem citiem frameworkiem, arī ārpus web lauciņa) ir tā, ka viņš tiek taisīts kā revolucionārs frameworks kurš ar mainīs visu ar kājām gaisā, jo 100 abstrakti piemēri tā izskatās eleganti un darbojas ātri, bet piemēros neieraudzīju nevienu reālu aplikāciju. es vairāk piekrītu viedoklim, ka ka vispirms jātaisa reālu aplikāciju, un tikai tad no tās jāizvelk ārā to daļu, kas ir noderīga un reusojama kā frameworks. edit: aj, nolaboju :) bet nu ja jau jautajums par rails,tad šie vispirms taisīja reālu projektu, tad no tā izvilka frameworku. Edited November 22, 2008 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 v3rb0, kas tur ar to rails ? es īsti nesapratu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 v3rb0, reālie piemēri ir sadaļā Testimonials. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) no kuriem pati pirmā lapa nav pieejama šobrīd, otrā ir vairāk flash nekā php, trešā ir norvēģiski, 4turtā un 5ktā ir labas kā piemērs ko uz prado var uztaisīt, sestā atkal nav pieejama šobrīd, septītā izskatās pēc reklāmas bukleta, nevis piemēra ko uz prado var uztaisīt, pēdējā arī flashīgs reklāmas buklets, šeit ar īsti tā prado fēčas, ar kurām šis būtu labāks par ziljons citiem, nepamanīju. Edited November 22, 2008 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 :D :D :D Vislabāk man patika arguments "trešā lapa ir norvēģiski" Es nekādā veidā šo PRADO neaizstāvu, vienkārši vienmēr ir labi, ja ir ar ko salīdzināt vai no kā pamācīties vai "nošpikot". Pat visnepiemērotākajā/sliktākajā (par šī ietvara piemērotību un kvalitāti nemāku spriwest) risinājumā var būt pa kādai pērlei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghenis Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Man Prado pavelk uz ASP.NET pusi . Varētu būt labs ietvars tiem, kam ir zināma pieredze ar ASP.NET. Event-driven programmēšanā varētu būt zināmas grūtības iebraukt tiem, kam ir pieredze ar citiem PHP ietvariem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Tieši tāpēc būtu interesanti izmēģināt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts