Jump to content
php.lv forumi

Ja jums būtu jāizvēlas...


Squad

Recommended Posts

1. Ja jums būtu iespēja izvēlēties vai darboties web jomā, vai kādā citā - datubāzes, programmas, vai paliktu pie weba? Domāts tā, ka ja jūs zinātu šīs citas jomas tikpat labi, kā php.

 

2. Kāpēc darbojaties tieši web jomā, nevis citā IT jomā (datubāzes, programmas, utt.)?

 

3. Vai jūsuprāt webs ir vislabākā IT joma, kurā darboties?

Link to comment
Share on other sites

Es šeit varu iekomentēt tik daudz, ka man piemēram strādājot darbā, kas nav saistīts ar weblietām, liekas, ka mājas lapu veidošana ir vieglākais variants, kurā pāriet. Datubāzes, programmās, datortīkli utml. manuprāt, ir grūtākas / specifiskākas lietas.

 

.. lai gan webs jau ar nav vienā dienā apgūstams.

Link to comment
Share on other sites

1. Neskatot finansiālo pusi, tas ir jautājums cik daudz esi gatavs mācīties un kas patīk labāk, zināms lauciņš, vai rakt nezināmas lietas.

2. Uz pašu pirmo darbu, bez jebkādas pieredzes aizgāju kā visual basika programētājs (kurš vb bija ~1nedēļu redzējis), bet šamie pirmajā dienā mani pielika pie webiska projekta. Nākošās darbavietas izvēlējos tā, lai varētu izmantot to ko iepriekšējās esmu iemācījies, tāpēc iru pie webistiem.

3. Nē, bet pēc kādiem kritērijiem mērīt vajadzēja? :)

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs no pasūtītāja/projekta un protams, galvenais, no atalgojuma.

Ja webā nebūtu daudz kapeikpisēju un čakarētāju varbūt arī tur strādātu, bet strādāt lielā, perspektīvā projektā ir daudz patīkamāk dažreiz, nekā katru mēnesi mainīt klientus un viss jāsāk no gala.

Link to comment
Share on other sites

Kāda starpība - strādā pie tā, kas patīk! Man piemēram, nav nekas pret datubāzēm, ir interesanti - bet lai es to vien darītu katru dienu, kaut vai par lielāku algu - NĒ, paldies! Jā, pāris dienas nedēļā pārmaiņas pēc ar datubāzēm strādā pietiekami nopietnā līmenī man patīk!

Man tieši patīk tas, ka webā ir daudz jāmācās...

Nepatīk tas, ka diemžēl webā sarodas baigi daudz visādu jefiņu, kas tēlo programmētājus, jo galu galā html, css un php pamatlietas ir iemācīties easy un tam ir maz sakars ar programmēšanu...

Webā nemaksā maz, ir viena atšķirība gan - tur lai daudz prasītu, vajag spēt arī nopietnā līmenī kaut ko piedāvāt pretim! Tādā stipri nopietnā līmenī...

 

Weba nopietnības līmenis neatšķiras būtiski no C++ , Java vai .NET nopietnības līmeņa, ja runājam prastā valodā, tikai ja tiešām iet runa par NOPIETNU web-programmēšanas līmeni - kad var ne tikai uztaisīt klases uz php, bet arī interfeisus, sistēmas, prasmīgas savietošanas ar datubāzēm, webservisiem, kvalitatīva skriptēšana (JavaScript utt.) - tas jau ir pietiekami nopietns līmenis, kurā iekšā ir arī visas algoritmiskās domāšanas.

 

Var arī taisīt desktop aplikācijas, ja tā interesantāk ir...

 

Vari taisīt Squad kaut vai kosmisko satelītu kontroles sistēmas, kas tev liedz?

 

Bet beigu beigās paliekam pie tā, kas ir vairāk pieprasīts un ko var apgūt pašmācības ceļā, jo ir arī jomas (piemēram, ķirurgs), kur jāmācās sistemātiski pēc noteiktiem plāniem gadiem.

 

Webā pamatus var apgūt un tālāko apgūt jau diezgan nesistemātiski... Patiesībā - gandrīz visā programmēšanā tā - galvenais apgūsti kārtīgi pamatus un lietai vajadzētu aiziet, ja vien domā līdzi un neesi Ābrams Artūrs Cirvis.

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...