Jump to content
php.lv forumi

finanses kur izraut


Squad

Recommended Posts

hmmm nu vot nonaacu pie eksistenciaalajaam pardomaam...

 

taatad, ir vairakas idejas, pielauju vismaz tris kuras realizejot ir liela iespeja palaist sevi atpelnosu un dziiveliigu pasakumu. nu vot, protams ir arii veel virkne ar citaam idejaam, karoce ir baigi daudz idejas.

 

nu vot risinajums acimredzamais ir startupu izveidot un bliezt vinas vienu pec otras augsaa, tas ir vispirms jau vienu protams. teiksim taa ka tas ir realizeesana no tehniskaas puses mana, vel kads cilveeks paskraida apkart un pareklamee.

 

japiebilst ka finanses nav vajadzigas nekadas lielaas, pirmais gads coding for food, kas varetu but 500 ls menesii jeb 6k. karoch, 10k ierekinot kaut kadu ofisa istabeli plus butu baigi kruti. stradat pa dienu darbaa un vakaraa prieks sevis nav reali parbaudits galigs vaks.

 

kur dabut finanseejumu, kadas idejas, ir kadi riska fondi un kas tur vel tik ne?

 

p.s. nu neticu es macibu gramatas modelim ka pasaulee startupi rodas no taa ka cilveki apzinigi sakraj naudu un tad pusgadu kaut ko taisa un vel pusgadu gaida kad ienaksies naudas... ticu ka tiek atrasts finansejums no malas vai vnk nozagta nauda...

 

p.p.s. nedomajot esmu gatavs uzsakt darbu vietaa kur nekas daudz nav jadara un es varetu darba laikaa taisit savas stelles !!!

Edited by Squad
Link to comment
Share on other sites

Use t3h 3F - Family, Friends, Fools.

 

PS: Manuprāt, tieši web lietās ir visreālāk tas "sakrāj, uztaisi, palaid PATS", jo tev no ražošanas līdzekļiem, neskaitot vērtīgāko starp ausīm, vajag tikai datoru, nevis 3 konveijeru līnijas pa 50k$/gab.

Link to comment
Share on other sites

apsargs, kas sargā ofisus, reāli iedod tikai atslēgas darbiniekiem, bet pārējā laikā velk un skatās filmas. Bet tu pa to laiku varētu kodēt. Īstenībā mans sapņu darbs...;]

Bet idejas bez izpildījuma ir nulles vērta. Un visus gudriniekus ar idejām mēģinu atšūt. Man ir domāt, ka katram programmētājam salasīsies vairākas idejas. Realizēt savus plānus ir jāmāk.

Man pašam arī daudz un dažādas idejas, kuras mēģinu realizēt pa vakariem kodējot. Bet protams, ka sūdīgi sanāk.

Link to comment
Share on other sites

sajuta par sapnu darbiem zinama.

 

logiski ka idejas vajag macet realizet tacu uzskatu ka viens liels pluss manaa maaceesanaa ir tas, ka saprotu ka to nav iespejams darit produktivo dienas laiku atdodot darba devejam vai kaa tur codez bija ieciteejis ko stradinja kungs par to teica par burvigo sajutu sadegot cita labaa.

 

tatad lai realizetu planus vajag finanses, tas ir kaa braucot ar masinu ir loti viegli saprast, ka vajag benzinu un nav gruti arii izrekinat cik. var izrekinat pat loti precizi, ja degvielas maz, braukt ekonomiski, ja daudz, var braukt dinamiski un uz laiku. tacu ja nav degvielas, tad ari labakais soferis staves uz vietaas. tapec vajag kadu kas ielej degvielu, lai var aizbraukt lidz vietai, kur varesu par degvielu norekinaties savaa valuutaa. nu tas taa filozofija baigaa.

Link to comment
Share on other sites

Ir vairāki avoti, kur ņemt kapitālu. Katrs ar saviem plusiem un mīnusiem:

  1. Sakrāt pašam
    • plusi: Jāatskaitās tikai sev pašam; nav jādalās ar peļņu
    • mīnusi: Prasa laiku (atkarībā no naudas plūsmas - tas var prasīt pārāk ilgu laiku)

[*]Aizņemties no kāda

  • plusi: Līdzekļi tiek iegūti uzreiz; nav jādalās ar peļņu
  • mīnusi: Līdzekļi ir jāatdod noteiktā termiņā; neatdošanas gadījumā bēdīgi scenāriji; līdzekļi ir jāatdod kopā ar procentiem

[*]Atrast partneri ar kapitālu

  • plusi: Līdzekļi tiek iegūti uzreiz; partneris ir personīgi ieinteresēts, lai uzņēmums celtos augšup; partneris iegulda arī savu darbu/idejas/pieredzi
  • mīnusi: Partnerim ir atšķirīga vīzija par to, kurp jāvirzās; jādalās ar peļņu (kas gan ne vienmēr ir slikti, jo varbūt kopa saražojat 5x vairāk nekā katrs atsevišķi); sarežģītāks legālais pamats

[*]Atrast investoru

  • plusi: Līdzekļi tiek iegūti uzreiz;
  • mīnusi: Jāatskaitās par to, kā strādā ieguldītais; jādalās ar peļņu

Ātrumā rakstot ir apmēram tādi šie avoti.

Link to comment
Share on other sites

Ja cilvēks pats ir pārliecināts, ka viss izdosies un paveiks to, tad vislabākais ir aizņemties naudu ar noteikumiem, ka atdošanu sāks tikai pēc gada vai trim... Nekam nebūs jāatskaitās, tikai noteiktā termiņā jāatdod nauda atpakaļ, kuru jau uz savu ideju būs nopelnījis un viss.

 

P.S.

Ja man būtu nauda un kāds piedāvātu ieguldīt savā "biznesa idejā" es pārdomātu 10x pirms kaut ko tādu darīt... Iepriekš painteresētos, kas šim cilvēkam ir traucējis uzrakstīts pašam biznesa plānu un iet uz banku pakaļ naudai... Bankai nauda BŪS jāatdod, bet cilvēku no malas var mēģināt piečakarēt...

Vajag domāt loģiski un konstruktīvi...

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Nu ir tā, ka es veidoju risinājumu, par to neko nesaņemu, kad tas būs gatavs, pārējie partneri reklamēs un zvanīsies, piesaistīs klientus, kad būs peļņa, tad to dalīsim. Peļņa būs, iespējams, pēc 3 mēnešiem, ja projekts vispār izdosies. Nu man ir sajūta, ka es kā muļķis tagad kaut ko taisu. Ā, un jā man ir zem 50%.

 

Man liekas, ka prātīgāk būtu meklēt citu partneri ar naudām. Īsi sakot, šis modelis man nepavisam neliekas interesants, pat varētu teikt, ka ir muļķīgs.

Link to comment
Share on other sites

Ja Tu nejūties komfortabli šādā stāvoklī un nejūties pārliecināts par projektu, tad visticamāk vajadzētu meklēt ko citu - ar tādām šaubām produktīvs strādātājs nebūsi, manuprāt.

 

Iesaku uzmest aci:

http://www.sitepoint.com/article/business-...wont-sit-shelf/

http://www.sitepoint.com/article/nine-dead...artup-diseases/

http://www.sitepoint.com/article/fire-clie...launch-product/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...