Jump to content
php.lv forumi

Jūsu domas par drošību?


Dooling

Recommended Posts

http://www.monc.se/galleria/demo/demo_01.h...lowing-rock.jpg - domāju izmantot šo galeriju, bet jautājums cik Jūsuprāt ir drošs šis kods?

Kad nospiež uz attēlU, saitē tiek mainīts attēla ceļš. Respektīvi daudz man zinošs lietotājs spēs nomainīt to ceļu un ievietot bildi kuru vēlēsies.

Varbūt varat kaut kādu līdzīgu attēlu galeriju ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Vienīgais ko var piebilst no drošības viedokļa šai bilžu galerijai ir nepieļaut linkā pāriešanu uz iepriekšējām direktorijām. Šajā saitā tas ir pieļauts, piemēram, ja linkam beigās pieliek - '../../_i/fasr_1.jpg', bez apostrofiem protams, tad viņš tur parādīs šo attēlu (šis attēls ir viņu galvenajā lapā - http://www.monc.se, vismaz kamēr es rakstu šo postu ir gan šis attēls galvenajā lapā, gan šis drošības caurums. Tāda veida drošības caurums varētu kaitēt dažos gadījumos, piemēram, ja ir vairāk lietotāju sistēma, kur katram ir savs folderis (piemēram nosaukts pēc unikāla lietotāja vārda) un viņi tur glabā savas bildes, bet ja sistēma ir veidota tā ka viņi nevar apskatīt viens otra bildes, tad izmantojot šo caurumu varēs ložņāt pa svešām bildēm. It īpaši bīstami ja bilžu nosaukumi ģenerētos augšupielādējot, izmantojot kārtas skaitli vai identifikatoru, piemēram image_1.jpg, ......, jo šādam gadījumam atkrīt pat attēlu nosaukuma minēšana.

 

Aizsargāt ceļu uz iepriekšējiem folderiem var ar vienkāršu php funkciju:

 

function remove_path(&$file) {
while (strpos($file, '/')!==FALSE) {
	$file=str_replace('/', '', $file);
}
}

 

Funkciju rakstīju uz ātro, tāpēc īpaši neuzticaties, ja kāds izmantos, ta papētiet vai kaut kā netrūkst.

 

Protams šim drošības caurumam nav sakara ar pašu bilžu galeriju kā tādu, šo caurumu jānovērš ar php jebkurā gadījumā, ja linkā padod faila nosaukumu.

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...